Cristina-Ancuța POCORA

16 Raspunsuri la “Cireasa de pe tort”

  1. 🙂
    Să facem schimb de reţete?

  2. pai, gata cu postul, asa ca e liber la ospat!
    recomanzi ceva?

  3. Păi de ce? Mâncarea de post nu e bună? 🙂

    Dau eu un secret…
    Când călesc ceapa, de cele mai multe ori pun zahăr şi un pic de scorţişoară.

    Încă un secret.
    Usturoiul trebuie curăţat astfel încât să rămână întreg când se foloseşte la prăjit. Se pune la început, când uleiul este fierbinte. Astfel apa rămâne înăuntru, devine păstos, lasă şi un gust/miros puternic, dar nu iute şi nu provoacă nici un fel de probleme digestive.

    Iată, două secrete foarte importante.
    🙂

  4. e buna mancarea de post, dar mai vrei sa gusti si altceva (lactate…)

    pui scortisoara si zahar indiferent de mancare?!
    Esti foarte tare!

  5. @ Cristina
    Nu indiferent de mâncare, numai mâncarea care necesită ceapa călită. 😀

  6. ha ha, am eu suvite blonde dar nici chiar asa. se intelege de la sine ca in mancarurile care pp ceapa calita si eu ma miram ca in toate! de ex si la ceapa prajira care se pune la fasolea batuta? nu stiu cum merge scortisoara…

  7. Aoleu, chiar acum ma uit la emisiune si mi-ai facut o pofta de spaghete de nu mai pot 🙂

    PS: sunt un mare specialist in spaghete :))

  8. @petrisor
    da reteta!

  9. Da… ciupercile nu se curăţă. Chiar dacă rămâne o urmă de pământ pe ele, fiind tratate termic la temperaturi mari, se dezinfectează. Şi eu am dus războaie cu mama pe seama ciupercilor. 😀

    Eu nu sunt bucătar de fiţe… sunt bucătar cu damf de tocăniţă, pilaf, fasole, coq au vin… spaghete şi macaroane cu diferite sosuri, vorba domnului Petrişor,… chestiuni mai nesofisticate. Pe de altă parte, cine a mâncat din ce am gătit eu, ( 🙂 ) a jurat că este unic…

  10. @biblo
    bine,bine…fie.
    eu asa am invatat de la tata, care atunci cand mergea la pescuit, pe malul Dunarii (GL) se intorcea si cu ciupercute. Pe acelea avea sens sa le curatam de coaja. Pe acestea…fie ca voi.

    Eu am recunoscut ca esti tare, dupa secretele pe care le stii!

    Legat de emisiune, au fost mai multe faze,au filmat 12 ore, dar nu au avut unde sa bage tot. Eu ma asteptam la mai multe comentarii din partea dlui Varlan si chiar aveam emotii la ce va spune. Dar nu a comentat prea mult!
    A fost o experienta tare.

  11. Da… şi aţi dezavuat emisiunea de mâine spunând câştigătorul… 😀

    Eu urmăresc, în general, toate emisiunile cu bucătari. E drept, nu reţin nimic, îmi place însă să văd cum gătesc alţii.

    Domnul Vârlan este un bucătar foarte tare, mult mai tare decât ne-am putea imagina. Aceşti maeştrii în artă culinară par uşor ludici în emisiuni, dar ei sunt foarte galonaţi în concursuri. Mai mult, România are foarte mulţi specialişti în arta gătitului care rămân internaţional necunoscuţi pentru că nu au bani să participe pe la concursuri. Gătitul poate fi o afacere naţională. Eu visez la un restaurant cu specific românesc în fiecare mare oraş al lumii care să lucreze ca un fel de ambasador al României. Din păcate, un astfel de lanţ de restaurante necesită miliarde de euro.

  12. PS.
    Felicitări pentru casă… Superbă.

  13. PS2.
    Sunt şi ciuperci care trebuiesc curăţate, asta e adevărat.

  14. Gabi says:

    Super, au fost haiosi toti(desi cred ca partea cea mai frumoasa este cea din culise ) dar au facut papa buna in final 🙂
    Felicitari pentru trofeu …!!!!

  15. gabryela says:

    unde putem vedea emisiunea in care gateste daniel.

  16. @gabryela
    Probabil ca va fi incarcata pe site-ul lor. Am sa verific.

Raspunde