Cristina-Ancuța POCORA

“DORMIŢI LINIŞTIŢI, GUVERNUL BOC VEGHEAZĂ LA BANII DUMNEAVOASTRĂ”

17 March 2010 ·

(Declaratia mea politica de astazi)

 

Guvernul Boc s-a transformat într-un FNI. Toţi băgăm bani în el, câstigă, însă, doar cine trebuie!

Iar, dacă nu m-am făcut suficient înţeleasă, voi continua şi cu date certe. Guvernul Boc ne cere să strângem cureaua, ne solicită să nu mai cerem pensii mărite, subvenţii pentru agricultură sau locuri de muncă bine plătite. Pentru toate acestea, guvernul Boc sustine că nu sunt bani, deşi fiecare român contribuie la bugetul statului prin puzderia de biruri puse asupra lui.

 

Guvernul Boc, însă, ca un adevarat FNI, scoate din visteria ţării miliarde pentru proiecte aberante, fantasmagorice, dar care îmbogăţesc gloata de băieţi deştepţi din jurul PD-L.

Iată doar câteva exemple de bani aruncaţi pe apa sâmbetei, dar în buzunarele şmecherilor:

Ø      Ministerul doamnei Udrea cheltuieşte, în acest an, 5 milioane de euro doar pentru promovare!!!

Ø      Aceeaşi Elena Udrea cheltuieşte 847.675 de euro, fără TVA, pe indicatoare turistice!!!

Ø      Şi pentru că are de unde, doamna în cauza mai dă alte 77, 35 milioane de lei pentru servicii de arhitectură şi con­sultanţă pentru un proiect de case!!!

Ø      Jaful nu se opreşte aici! Vine domnul Gabriel Sandu de la Telecomunicaţii, care va cheltui fabuloasa suma de 500 de milioane de euro pentru un SITE, E-Romania!

Ø      Să continuăm! Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale da 7,14 milioane de lei, fără TVA, doar pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru  trei centuri.

Ø      Guvernul Boc şi Preşedinţia au, însă, o calitate: sunt foarte bine informaţi, căci doar aşa poţi să fii atunci când plateşti 200 de mii de euro pentru un serviciu de fluxuri de presă.

Acestea sunt doar câteva exemple pe care le-am găsit semnalate de jurnalişti. Feriţi, însă, de ochii lumii, mulţi alţi miniştri şi apropiaţi PD-L duc jaful asupra bugetului la nivel de artă. În această categorie, i-aş putea introduce pe cei de la Secretariatul General al Guvernului, şeful de la Transporturi şi să nu-l uităm pe cel de la Economie.

Cam atât reuşeşte guvernul Boc să facă. Să fure ca-n codru! Adevăratele probleme ale românilor sunt date la o parte pe motiv de criză!

Ø      Majorarea alocaţiei de stat pentru toti copiii

Ø      Majorarea indemnizaţiei persoanelor cu handicap la nivelul pensiei minime de 350 ron

Ø      Respectarea punctului de pensie, conform legii în vigoare, de 45% din salariul mediu pe economie

Ø      Subvenţii pentru agricultori

Ø      Gratuitatea serviciilor medicale fară coplată

Ø      Facilităţi/deduceri pentru susţinerea imm-uri-lor

Ø      Burse şcolare

Ø      Crearea de locuri de muncă

Ø      Asfaltarea drumurilor judeţene şi naţionale

Ø      Susţinerea administraţiilor locale prin asigurarea cotei de co-finanţare pentru proiectele cu ţinantare europeană

Ø      Finalizarea reţelei de apă şi canalizare în satele romaneşti

Ø      Eliminarea taxei de Pod de la Cernavoda (A2)  pentru riverani (locuitorii municipiului Feteşti)

Ø      Consolidarea malului stang al Braţului Borcea în comuna Borduşani (Ialomiţa) şi punerea la adăpost a celor 30 de gospodării ameninţate de eroziune…

 

Acestea sunt adevăratele probleme ale românilor. Şi, din păcate, numărul lor este mai mare decât cele enumerate de mine. Şi, tot din păcate, guvernul Boc nici măcar pe cele amintite nu le ia în considerare. Din fericire, însă, guvernul Boc va avea aceeaşi soartă ca FNI-ul: se va prabuşi mai devreme sau mai tarziu. Din nefericire, milioane de români vor rămane păgubiţi, datori vânduţi, cu sechele pe viată.

6 Raspunsuri la ““DORMIŢI LINIŞTIŢI, GUVERNUL BOC VEGHEAZĂ LA BANII DUMNEAVOASTRĂ””

 1. Ciobanu Ariclia says:

  Doamna,sunt o persoana de 53 de ani decenta, din pacate cu handicap accentuat locomotor si va spun cu toata maturitatea anilor mei ca sunt ingrozita de ce se intampla. Chiar nu exista cineva in tara asta caruia sa-i pese ? Se promoveaza non-valoarea la tot felul de televiziuni, ni se da circ si false probleme si cele consemnate de dvs trec neobservate. Iesiti doamna in mass-media si spuneti despre toate aceste sume exorbitante folosite fara chibzuiala.Nu toata lumea poate cumpara un ziar, sa se spuna la TV despre aceste abuzuri grosolane.CNA ar trebui sa retraga licentele televiziunilor care nu prezinta decat stiri cu si despre vedete artificiale. eu platesc cablul dar nu am posibilitatea sa cer un pachet de servicii care ma intereseaza. Sunt obligata sa platesc maimutarelile tuturor nevestelor/neamurilor celor cu bani.O schimbare in tara noastra nu se poate face decat cu schimbarea mentalitatilor, a atitudinilor.Sa nu uitam ca marii formatori de opinii sunt televiziunile pentru ca sunt mai accesibile din punct de vedere financiar. Cereti spatiu de emisie si spuneti tuturor despre aceste scurgeri de bani. Nu putem trai izolati, avem nevoie de reprezentare/popularizare/promovare, dar aceste sume de care vorbiti dvs sunt imense.

 2. Gabi says:

  Faza asta ” sa strangem cureaua ” e tare ….de ce nu incearca d.l Boc sa stranga el cureaua.
  Cu tot ceea ce propuneti nu se poate …pensiile nu se pot mari deoarece nu sunt bani ..ce sa facem sa.i lasam sa moara de foame nu ?? ,indemnizatiile pentru handicap nu se pot marii ca nu sunt bani ….ei au nevoie de medicamente , ingrijitori , hrana etc …. alocatiile nu se mareasc poate ne raspunde d.l Boc ce poate face dansul cu o alocatie de 42 ron / luna ce poate oferi dansul unui copil cu banii acestia avand in vedere faptul ca incepand de la gradinita cheltuielile unui copil sunt destul de mari ( asa ca un exemplu la gradinita cu program prelungit 170 ron /luna hrana, 45 ron /luna optionalele ( lb. engleza, dansuri, reviste cu fise de lucru )si mai sunt diverse teatre de papusi , activitati in care sunt implicati copii care si acelea costa …nu mai zic de fondul clasei 150 ron /an pentru rechizite , caiete speciale etc ) ei ce ziceti ?!? mai lasam copiii sa ii educam , pai nu prea cred…avand in vedere ca muncim pe salarii de nici 200 euro ??!!??
  Dar asteptam poate ne arata dansul modelul de curea pe care ar trebui sa o purtam ….!!!!!!!!

 3. @ Cristina Pocora

  Am şi eu o întrebare ingenuă… Aceste cheltuieli sunt sau nu sunt prevăzute în Programul de Guvernare? Dacă sunt… asta este, programul de guvernare a fost votat şi are avizul Parlamentului… dar dacă nu sunt, de ce nu demiteţi Guvernul pentru că nu respectă Programul de Guvernare?

 4. Lorelai says:

  Ministrul doamnei Udrea chestuieste bani pentru ca are proiecte pe care sa dea acesti bani. Are in plan construirea a doua noi statiuni turistice, reabilitarea a 20.000 de blocuri si construirea a 100.000 de case.

 5. @Bibliotecaru
  eu nu am gasit, dar poate ai mai mult succes!
  http://www.gov.ro/programul-de-guvernare-2009-2012__c12l1p1.html

  @lorelai
  cu reabilitarea blocurilor sunt in total acord.
  Sunt contrariata de sumele enorme cheltuite pe prostioare in acest moment in care se spune sa strangem cureaua! (ex. indicatoare turistice)… “tichie de margaritar”

 6. @ Cristina Pocora
  Era o alternativă acolo… 😀

  De exemplu, Programul “Reabilitarea si modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri” se referă la drumurile Judeţene care, din câte ştiu eu, sunt în custodia Consiliilor Judeţene. Interesant este că acest “nou” program a fost prins în Bugetul pe 2009 cu 850 de milioane de lei.
  Hmmm, 10 mii în cap, poate unu-două să le fi dat jos vântul, în rest…

Raspunde