Cristina-Ancuța POCORA

“ÎN ŢARA MEA VREAU SĂ FIU LIIIIIBEEEEEEEEER !!!!!!!!”

09 November 2010 ·

Este strigătul a doi oameni, întâmplător unul realizator de emisiune, celălalt ziarist, care astăzi au protestat în faţa sediului CNA. Alături de el au venit câteva sute de oameni, din toate categoriile sociale. Toţi au cerut respect, libertatea de opinie, demnitate. Încet-încet conştiinţa cetăţenilor României pare a se trezi. Românii încep să realizeze, chiar dacă nu la intensitatea momentelor care s-au consumat imediat după Revoluţia din decembrie 1989, că au drepturi şi forţa de a şi le cere în cazul în care acestea sunt încălcate. De patru ani de zile suntem, oficial, cetăţeni europeni. O calitate care pentru mulţi dintre noi e ceva abstract. Abia în faţa unei ameninţări comune (a se citi aici actualulo guvern pedelist) asupra siguranţei alimentare, asupra libertăţii de opinie, asupra demnităţii umane, asupra drepturilor omului în general, începem să conştientizăm că avem puterea de a ne răzvrăti, de a protesta, de a spune NU abuzurilor. Am ajuns în punctul în care este nevoie să ne redescoperim ca oameni, ca români, este momentul să devenim locuitori ai cetăţii în fapt, nu numai scriptic. Suntem tributari educaţiei primite în copilăria noastră: taci, nu vorbi, ai grijă ce spui, stai în banca ta, nu gândi, gândeşte altul pentru tine, pentru binele tău. Trebuie să învăţăm de la copiii noştri să avem opinii, să ni le susţinem, să le exprimăm cu tărie. Trebuie să învăţăm de la copiii noştri să întrebăm „de ce aşa şi nu alt fel?”, să învăţăm să spunem ce nu ne convine, ce ne doare, ce nevoi avem, ce vise, ce idealuri, unde vrem să ajungem şi în ce mod.

            Sper ca vocea românilor să fie din ce în ce mai puternică, este singura şansă pentru a ne recâştiga demnitatea de a fi români.

8 Raspunsuri la ““ÎN ŢARA MEA VREAU SĂ FIU LIIIIIBEEEEEEEEER !!!!!!!!””

 1. astralro says:

  De ce sa mire pe cineva ca d-ta un vajnic parlamentar, care lupta pentru popor ,considera ca tipetele celor doua slugi nevrednice reprezinta altceva decat strigatul de deznadejde a celui mai abject turnator parlamentar ,patron a-l lor .Sincer esti jalnica.

 2. gabryela says:

  curand vor iesi multi romani in strada sa-si ceara libertatea.poate in decembrie de ziua nationala sau la implinirea a 21 de ani de la revolutie.

 3. gabryela says:

  d-na pocora,va rog sfatuitima ce sa fac.sunt din petrila/hd si sunt asistent personal al fiului meu cu handicap grav,azi era zi de salariu dar nemernicii de la primarie spun ca daca vom primi saptamana viitoare ca nu au bani.acelasi lucru ne-au facut si anul trecut l-a sfarsitul anului.va rog ajutatine ca ne-am saturat de bataie de joc.alesii nostri sunt de negasit.cu monica ridzi nu am ce vorbi iar dl.nicula nu prea vine in colegiu.

 4. Gabi says:

  Sunt f multi care il sustin inca pe basescu, si stiti de ce??!…pt faptul ca am fost atatia ani sub dictatura ceausista, ne-a transformat acum in papusi…marionete … incapabile de a lua decizii, si de a ne bucura de libertatile dobandite.
  Acum romanii sunt ca niste oi ratacite, si au nevoie de un pastor, sa le indrume pasii…..corect nu???!! …am spus pastor ..nu marinar … :))))))
  De ce au murit atatia tineri in 89, daca acum ne dorim cu ardoare sa revina dictatura la putere?….am dorit libertate doar ne.am dorit …atat !!!!!!!
  Romane trezeste.te!!!! ai hibernat destul …..

 5. gabryela says:

  heloo,oo…d-na pocora unde sunteti?

 6. 🙂 aha, deci s-a simtit absenta mea de o saptamana si jumatate?! am participa la un congres si un program. voi reveni cu detalii.

 7. gabryela says:

  d-na pocora,va rog sfatuitima ce sa fac.sunt din petrila/hd si sunt asistent personal al fiului meu cu handicap grav,pe 10 era zi de salariu si nici azi nu l-am primit si nici nu stim cand. primarul spune ca nu are bani asa ne-au facut si anul trecut.va rog ajutatine ca ne-am saturat de bataie de joc a celor de la primarie.

 8. stiu problema! chiar azi l-am intrebat pe ministrul Botis ce face cu aceste salarii restante si si-a dat cuvantul ca in curand se va face o rectificre bugetara, finantele vor trimite banii in teritoriu. Asta e raspunsul lui astazi. Tinem aproape!

Raspunde