Cristina-Ancuța POCORA

„Mamă, dacă se schimbă vremurile, mă iei înapoi acasă?”

25 January 2011 ·

 

Asistenţi maternali din toată ţara s-au văzut nevoiţi să renunţe la copiii pe care îi aveau în grijă în urma tăierilor de salarii din iulie 2010. Până în prezent aproximativ 1.400 de copiii au fost abandonaţi de asistenţii maternali, iar numărul lor este în continuă creştere potrivit specialiştilor.

Gherghina Stoian a avut grijă timp de zece ani de o fetiţă care a ajuns să-i spună “mamă”. Atunci când leafa i-a ajuns la 600 de lei, s-a văzut nevoită să renunţe la copil, a relatat Realitatea TV. „La un moment dat mi-am dat seama că nu am cum să ne chinuim amândouă şi am ieşit la pensie anticipat. Fetiţa suferă, a trebuit să plece şi de la noi şi de la şcoală şi la altă familie, pentru că nu am avut posibilitatea să îmi fac treabă până la capăt. Ţin legătura cu ea la telefon şi mă întreabă mamă, dacă se schimbă vremurile, mă iei înapoi acasă?“, a declarat Gherghina Stoian, asistent maternal. Este doar mărturia unui asistent maternal din miile afectate de deciziile de austeritate aberante ale guvernanţilor.

Domnule Băsescu, domnule Boc, domnilor guvernanţi, pe lângă multele păcate pe care le-aţi adunat în perioada de când vă bateţi joc de acest popor, veţi mai avea pe conştiinţă şi aceste suflete nevinovate. Au murit pensionari pentru că n-au suportat nedreptatea făcută prin tăierea pensiilor, aţi condamnat oamenii la sărăcie şi întuneric, aţi împins la marginea societăţii persoanele vulnerabile şi cu dizabilităţi. Iar acum vă bateţi joc şi de sufletul copiilor care şi aşa au pornit în viaţă ca orfani. Programul de reformare a statului, cum cu emfază îl numiţi, este, practic, unul de exterminare. Ca şi cum n-aţi fi români, n-aşi fi creştini. Numai că, aşa cum am văzut că s-au manifestat la Iaşi şi Focşani, românii încep să arate că nu vă mai suportă. Le-a ajuns cuţitul la os.

 

Întoarcerea la popor, o altă expresie dragă şi folosită până la exasperare de Băsescu, este o soluţie pentru a ieşi din coşmarul pe care-l trăim. De ce nu mai apelaţi la ea, domnule preşedinte?

Cuvinte Cheie:

3 Raspunsuri la “„Mamă, dacă se schimbă vremurile, mă iei înapoi acasă?””

  1. Lucian says:

    TRAIM IN PERIOADA FANARIOTILOR SI NU AVEM CE FACE. NE BATEM JOC DE COPII, DE TARA SI DE VIITORUL NOSTRU CA NATIE asta DACA VOM MAI EXISTA MULT. DE LA “OMUL SARAC NICI DUMNENZEU NU CERE” spunea un proverb romanesc.

  2. Acesta este doar începutul. România mai are foarte mult drum de parcurs până va ajunge la punctul de minim. Încă nu a început cu adevărat foametea, emacierea.

  3. De ce trebuie sa ajungem la punctul minim?!

Raspunde