Cristina-Ancuța POCORA

„Ţara lui Papură Vodă” sau „Când Traian Băsescu porunceşte, legea ANI se teleporteaza prin Parlament”

27 April 2010 ·

Astăzi, 27.04.2010, ora 18.10, primesc următorul sms din partea Secretariatului Camerei Deputaţilor: Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca PL-x 207/2010 – Proiect de lege privind consolidarea integrităţii în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, să fie transmis Comisiei”, (Comisiei pentru Egalitate de Şanse pentru a da un aviz pe această lege).

 

Răspund şi eu cu un sms: „care sunt termenele pentru amendamente, aviz, raport?”

 

Mi se răspunde, ora 18.18:  “Comisia juridica, cu termen pentru depunere a raportului 28.04.10, ora 12, şi a amendamentelor, avizelor, 28.04.10, ora 10.00. Proiectul de lege  se afla în casetele dvs. şi pe site-ul CD”.

 

Poftim, acum, domnule/ doamnă deputat/ă, fă amendamente! Corectează legea! Întreabă-i pe cei care te-au ales dacă au amendamente…

 

Disciplinată, am zis sa îmi fac temele. Nu mai sunt la birou să merg să caut legea tipărită pe hârtie, la caseta parlamentarului. Mă uit, conform instrucţiunilor, pe site… şi … iată ce am găsit: pl-207

 

La ce fac eu amendamente? Când am timp să tratez serios o astfel de lege? Ce dezbatem, mâine, la comisii? Despre ce vorbim, mâine, în plen? Ce votăm mâine? Îl credem pe Boc pe cuvânt?!

 

Este o bătaie de joc! Un simulacru de democraţie!

 

Ce urmează?  

REZULTATUL: deznodamantul

P.S. Toate acestea în timp ce legea care vizează indemnizaţia persoanelor cu handicap stă în Parlament de un an de zile!

9 Raspunsuri la “„Ţara lui Papură Vodă” sau „Când Traian Băsescu porunceşte, legea ANI se teleporteaza prin Parlament””

 1. Cu câte aud mai multe despre această “lege” propusă de Guvern, cu atât cred că este ceva “special” strecurat.

 2. Numai Dumnezeu poate sti! Noi o votam! Ca daca nu, Presedintele, PD-L, independentii vor spune ca “ticalosii nu vor sa-si arate averile!!”

 3. tibi says:

  Grea meseria asta de parlamentar.
  Dar,sa stiti,ca si noua,angajatilor obisnuiti, ni se cere nu o data sa rezolvam niste probleme in niste conditii si la niste termene SF.

  Iar despre
  “Ca daca nu, Presedintele, PD-L, independentii vor spune ca “ticalosii nu vor sa-si arate averile!!” nu stiu daca e bine sa Va exprimati public frica pe care se pare ca o aveti fata de ce o sa zica Unul si altii.

 4. Alin B m.PNLsect.6 says:

  K, deci se mai picură încă o dată în “conştiinţa colectivă a românilor” că ierarhia puterii este prezident > guvern > parlament.
  Propuneţi moţiune de cenzură. Să mai zică d-l procuror (…) că nu e oportun… Dar propuneţi insistent.
  Miza ar putea fi mult mai mare decât pot să-şi închipuie o minte “normală, cu bun simţ”.
  Alin

 5. Inainte se semna “ca primarul”, acum se voteaza legi “ca primarul”?
  Va lasati santajati? Multe probleme de comunicare mai sint!

 6. Eu credeam că sensul dezbaterii în Parlament este de a face legi cât se poate de bune şi nu cât se poate de repede.

  Oare străinătatea, cea care tot este nominalizată pentru a justifica una sau alta, se va bucura că legea trece şi votată “mai neconstituţional”?
  Care este de fapt interesul nostru?
  Este normal să existe un interes politic care nu este şi un interes al cetăţenilor şi României?

  Astăzi am auzit că domnul Fenechiu doreşte să mă oblige să-i primesc pe “cei de la cablu” în casă. Ce se întâmplă, nu mai pot monta cei de la SRI microfoane la mine în apartament altfel? 🙂

  Doamnă Cristina Pocora… senzaţia că cetăţenii nu mai sunt reprezentanţi în nici un fel, se adânceşte pe zi ce trece. Ce se va întâmpla la următoarele alegeri dacă nu vor mai călca pragul secţiilor de votare nici 5% din alegători şi politica se va vota ea însăşi, fără aportul cetăţenilor? Vor fi inventaţi alegători? Realitatea este că din 15% care au votat în colegiul 19 Bucureşti, poate că 10% erau cetăţeni cu carnet de partid şi 5% cetăţeni neînregimentaţi politic.

  Stimată doamnă,
  Oamenii politici ar trebui să simtă puterea dată de încrederea cetăţeanului şi nu să fie interesaţi de ce spune preşedintele, adversarul politic sau chiar propriul lider de partid. Un om care este sincer, corect, de bun-simţ şi determinat, nu are de ce să se teamă de nimeni cât timp este în slujba cetăţeanului pe care îl serveşte.

  Personal sunt dintre cetăţenii care votează, sunt dintre cetăţenii care votează oameni şi nu partide, sunt dintre cetăţenii care se interesează şi cântăreşte ce anume votează pentru a ajunge la o soluţie proprie cea mai bună. Din ce în ce am senzaţia că nu mai am ce vota, că oricum totul este inutil, că voinţa mea civică nu mai trece bariera celor cu carnet de partid.

  Doamnă Pocora,
  Sunt singur. Cei din jurul meu nu mai merg la vot, politicienii care candidează în colegiul meu nu vor altceva decât să mă păcălească pentru a vota.

  Mă mai apără cineva sau trebuie să-mi ascut toporişca de şniţele ca să mă apăr singur de chiar statul meu care dă buzna peste mine cu legi proaste şi aberante?

 7. imi place unde am ajuns…

 8. sa dau click sa nu dau click ?

 9. imi place unde am ajuns…

Raspunde