Cristina-Ancuța POCORA

1 Iunie este despre drepturile copilului!

01 June 2016 ·

A venit momentul să nu mai risipim banii pe borduri puse în trei straturi sau lucrări făcute de mântuială și să investim în școli, în creșe, în spitale, în locuri de joacă pentru copiii noștri.

Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată în 1925, la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor și de atunci, în fiecare an, pe 1 iunie sărbătorim copiii și copilăria, inocența și bunătatea.

Copiii sunt viitorul țării și este datoria noastră, a tuturor să facem tot ce ne stă în puteri să le oferim toată iubirea și afecțiunea noastră, dar și să le oferim șansa de a crește și a se dezvolta într-un mediu sănătos, curat și integru.

Ca tânără mămică, știu că părinților le revine în primul rând răspunderea pentru creșterea și asigurarea dezvoltării copilului, însă nici un părinte nu poate face asta dacă autoritățile statului nu vor înțelege o dată pentru totdeauna că respectarea drepturilor și libertăților copiilor trebuie să fie prioritate zero.

A venit momentul ca adulții responsabili cu alocarea banilor publici să pună pe primul plan nevoile copiilor. A venit momentul ca România să aibă un cadru legislativ favorabil pentru protejarea intereselor copiilor noștri. A venit momentul să nu mai cheltuim banii pe borduri puse în trei straturi sau lucrări făcute de mântuială și să investim în școli, în creșe, în spitale, în locuri de joacă pentru copiii noștri.

Guvernul ne minte că nu sunt bani pentru susținerea familiei și a copiilor, însă nu mai putem invoca această lipsă de bani când statul român are de recuperat sume uriașe de la oameni precum Robert Negoiță.

Chiar dacă ANAF pare că nu se grăbește să colecteze prejudiciile, consider că este datoria mea să  îi solicit lui Robert Negoiță să-și plătească taxele pentru că din cei peste 50 milioane de euro pe care îi datorează am putea plăti nu  mai puțin de 2.762.717 alocații pentru copiii între 2 și 18 ani din Sectorul 3 sau 1.160.341 alocații pentru bebelușii până la 2 ani pentru copiii cu handicap. 

Un Raspuns la “1 Iunie este despre drepturile copilului!”

  1. Andreea N says:

    Va multumim ca militati pentru drepturile copiilor noștri si pentru drepturile mamelor! Va numărați printre foarte puținii aleși care fac asta! Va doresc mult succes !

Raspunde