Cristina-Ancuța POCORA

1 octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

29 September 2012 ·

Ieri, la Fetesti  am sarbatorit, in avans, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie). Ca in fiecare an, administratia locala ii sarbatoreste pe bunici. Ceea ce mi-a placut si m-a impresionat a fost programul artistic oferit de copii.

La multi ani!

4 Raspunsuri la “1 octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”

  1. ionut sandu says:

    Doamna Pocora, va deranjez cu o intrebare .Sunt student in anul 1 la Universitatea Hyperion Sectia Stiinte Politice ,cursuri de zi,mentionez ca am certificat de handicap gradul grav permanent ,intrebarea mea este: Beneficiez de vreo reducere de la taxa anuala de studiu in baza legi 448/2006?Va Multumesc de intelegere , va doresc multa sanatate , sa va bucurati din plin de fetita dumneavoastra!

  2. Cristina says:

    Conform Legii nr.448/2006 republicata in 2008 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, beneficiati conform art.16 alin.8 daca detineti certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat de o reducere cu 50% a taxelor pentru cazare si masa la cantinele si caminele studentesti, dar numai la cerere. Conform art.18 alin (1) in cadrul procesului de invatamant persoanele cu handicap au dreptul la servicii educationale de sprijin, dotare cu echipament tehnic adaptat tipului si gradului de handicap, adaptarea mobilierulu in sala de curs, manuale si cursuri accesibil pentru deficiente de vedere, utilizarea echipamentelor si sfturile asistive in sustinerea examenelor. Va recomand sa depuneti la Decanatului facultatii cerere de scutire de taxe motivat pe detinerea certificatului de incadrare in grad de de handicap si chiar la Directiile generale de asistenta sociale de docmiliu care s-au implicat in ultimul timp in a sprijini studentii cu dizabilitate.

  3. ionut sandu says:

    Va multumesc mult pentru raspuns ,am primit o reducere de 50% de la taxa scolara anuala conform Legi 448/2006 pe anul de studiu 2012-2013.Si sper din tot sufletul, dupa terminarea facultatii sa fac ceva in acest domeniu ,lipsit total de interes de politicienii din Romania si sa spun si acum de ce este lipsit total de interes ?ca nu prea aduce voturii sa fim sinceri,spre deosebire de pensionari sau bugetari .Pe iei se dau bataia mare de fiecare data, noi suntem la capitolul si alti mereu,pacat ca asta nu-i protectie sociala intr-o tara Europeana, nu parca?Va doresc sanatate multa si tot binele din lume!

  4. iti doresc succes si sa demonstrezi politicienilor ca se inseala! te mai asteptam pe aici!

Raspunde