Cristina-Ancuța POCORA

11 iulie – Ziua Mondială a Populației – Doamnă Rovana Plumb, avem nevoie de politici pentru creșterea natalității, nu de pomeni electorale!

11 July 2014 ·

Astăzi, 11 iulie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Populaţiei.

În România, însă, numai moment de celebrare nu este. Țara noastră are, deja, o problemă serioasă în privința natalității. Tot mai puține familii se gândesc să aibă copii, statisticile arată că numărul de pensionari îl va depăși pe cel de oameni activi.

În tot acest timp, la Ministerul Muncii nu se întâmplă nimic. În cel mai bun caz, în stilul caracteristic guvernării socialiste, se propun măsuri cu efect pozitiv pe termen scurt, dar măsuri care ajută mai degrabă politicienii în scop electoral, decât societatea în întregul ei. Creșterea alocațiilor sau a pensiilor cu câțiva lei mai potolește ocazional și punctual nemulțumirea populației.

Acum sau niciodată, pentru că deja suntem într-un punct critic, trebuie luate măsuri pe termen lung, trebuie create politici de guvernare și nu date pomeni electorale!

Acum sau niciodată, guvernul trebuie să ia măsuri serioase pentru protejarea familiei, pentru stimularea natalității, pentru garantarea educației copiilor în medii civilizate!

Acum sau niciodată, statul trebuie să sprijine cuplurile care acum se tem să aibă copii de grija că nu vor avea cum să le asigure accesul la o școală bună, la servicii de sănătate bune, că nu le pot asigura un viitor. Statul trebuie să asigure sentimentul de siguranță și încredere pentru aceste familii așa încât acestea să îndrăznească să se gândească să aibă și al doilea și al treilea copil.

Altfel, în mai puțin de 20 de ani, vom mai vedea bebeluși doar în rândurile familiilor care trăiesc de pe urma ajutoarelor sociale, iar majoritatea bătrânilor (actualii tineri) vor fi singuratici şi lipsiţi de protecţie socială, iar asupra tinerilor va apăsa povara fiscală. Sistemul de pensii nu va mai putea fi finanțat, iar oamenii activi vor fi îngenunchiați de numărul prea mare de taxe și vor căuta să emigreze mai mult ca oricând.

Așa că, astăzi, mai mult ca oricând, îi cer doamnei ministru a Muncii, Rovana Plumb, să ne spună ce face în privința creșterii natalității. Ce politici pe termen mediu și lung are ministerul, cum va susține statul creșterea demografică.

Și, dacă nu există nicio politică în acest domeniu, dacă doamna ministru are preocupări mărunte si niciun plan pe acest sector, o invit să plece acasă. N-are rost să țină de un scaun, n-are rost să mimeze guvernarea. Pomeni electorale poate inventa oricine, nu e nevoie de un ministru! 

Un Raspuns la “11 iulie – Ziua Mondială a Populației – Doamnă Rovana Plumb, avem nevoie de politici pentru creșterea natalității, nu de pomeni electorale!”

  1. liliana simion says:

    Din pacate exista mai multe motive pentru care..batrana si draguta Barza…nu prea ne mai viziteaza tinuturile!!
    tineri..nu prea se mai casatoresc..traiesc in armonie..sau disputa cativa ani apoi se despart….si iar o alta perghe o ia de la capat. Cei casatorita..nu prea au unde locuii..locutrole de munca NICAERi nu sunt sigure..rar…bine platie! Nu exista o educatie..pentru familie..facuta in famile in scoliisau biseica!!
    eu ..impreuna cu sotul meu..eram formatori pentru tinerile cupluri..in cadrul unei asociati a Arhiepiscopiei Catolice…..din pacate cat mai putine cupluri i-si leaga destinele..si foarte putini bebelusi..vin pe lume! Este nevoie in primul rand de educatie..despre Dreptul de a Traii..si domniilor voatre va revine obligatia de a asigura dreptul la viata…a celor care pot zamizl;i..viitorul
    tarii…copii!!

Raspunde