Cristina-Ancuța POCORA

#1iunieziliberă, cel mai prețios cadou pe care îl pot primi copiii de ziua lor!

18 October 2016 ·
 
Ziua Copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin, de a inspira comunitatea și familia și de a aprecia și iubi copiii. 
 
Apreciez că adoptarea acestei legi are o importanță majoră pentru societatea românească în general și pentru familie în mod particular. Actul normativ reprezintă un semnal prin care trebuie să conștientizăm cu toții, mai ales în contextul declinului demografic, dar și a fenomenului separării familiilor ca urmare a migrației părinților, că trebuie să avem grijă de copiii noștri și că trebuie să petrecem mai mult timp alături de ei.
 
În prezent, românii petrec foarte mult timp la serviciu și au puține zile pe care le dedică exclusiv copiilor. Totodată, angajații din România se situează pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul zilelor libere pe care le primesc, exceptând zilele de odihnă.
 
De 1 iunie, unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care le-ar putea primi cei mici ar fi timpul și atenția părinților lor. Pe lângă bucuria pe care o aduce, o astfel de zi ajută la dezvoltarea copiilor, leagă relații mai strânse între părinți și copii și îi face pe părinți să aprecieze importanța acestor momente.
 
Având în vedere că presiunea de a lucra mai mult și mai bine este prezentă în orice moment, nevoia de echilibru între viața profesională și cea personală este din ce în ce mai des resimțită. Dezechilibrul poate avea o serie de consecințe care își pot pune amprenta pe viața personală și profesională, printr-un impact fizic, o ruptură în relații sau lipsa performanței la locul de muncă.
 
Am susținut permanent adoptarea unui pachet de legi de susținere a familiei, iar PNL a manifestat, în această legislatură, o preocupare constantă pentru familie, nucleu al societății românești, inițiind și adoptând mai multe proiecte de lege în beneficiul românilor, cum ar fi dublarea alocației pentru copii, mărirea indemnizației și a concediului pentru creșterea copilului sau legea pentru combaterea violenței în familie. 
 
Consider că felul  în care avem grijă de copiii noștri ne definește pe noi ca societate și arată preocuparea noastră față de familie, părinți și copii, și față de viitorul pe care îl putem construi împreună! Declararea Zilei Copilului drept sărbătoare legală demonstrează încă o dată angajamentul meu în această direcție!
 
După votul acordat, astăzi, în plenul Camerei Deputaților actul normativ urmează să fie transmis Președintelui României pentru a fi promulgat.
 

Raspunde