Cristina-Ancuța POCORA

Audieri la Comisia pentru Egalitate de Sanse

06 April 2009 ·

Miercuri, 8 aprilie a.c., la Comisia pentru Egalitate de Sanse din Camera Deputatilor , incepand cu orele 9.00, este invitata dna. Maria Mota, Presedinta Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES)

În România, instituţia însărcinată cu implementarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi a politicilor în domeniu este Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Aceasta funcţionează din aprilie 2005, după ce, în al doilea semestru al anului  2004, a fost adoptată O.G. nr.84/2004 pentru modificarea şi completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, prin care s-a transpus integral şi Directiva 2002/73/ EC, de amendare a Directivei 76/207/EEC, privind aplicarea principiului egalităţii de tratament între femei şi bărbaţi referitor la accesul la angajare, pregătirea profesională şi promovarea, precum şi la condiţiile de muncă.

ANES  este condusă de un preşedinte şi funcţionează la nivel central cu un personal format din 20 angajaţi, funcţionari publici şi personal contractual, iar la nivel judeţean cu câte o persoană  din cadrul direcţiilor de muncă, solidaritate socială şi familie judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu atribuţii în domeniul egalităţii de şanse.

http://www.anes.ro/

 

Pentru cei interesati de subiect exista doua variante:

1. puteti participa la discutiile de la comisie;  

2. imi puteti transmite propunerile, intrebarile, observatiile dumneavoastra pentru a putea sa le adresez presedintei ANES.

 

Avanpremiera: In prima saptamana dupa Paste ii vom invita la comisie pe reprezentantii CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii)

 

 

14 Raspunsuri la “Audieri la Comisia pentru Egalitate de Sanse”

 1. la solicitarea autorului, administratorul a sters numele says:

  Stimata Doamna,
  In legatura cu art. 25, alin. 1 din Legea 448/2006, as dori sa stiu carui for sau autoritate nationala sa ma adresez pt. a beneficia de prevederile ac. Lg. Am incercat la ANPH, dar nu mi-a raspuns nimeni. Este valabila ac Lg.? Sunt pers. cu handicap grav, fac 3 sedinte de hemodializa pe sapt. din 1994. Asadar, de 15 ani.
  VA MULTUMESC IN SPERANTA CA VOI PRIMI UN RASPUNS,
  la solicitarea autorului, administratorul a sters numele

 2. @lucian
  Din pacate de cele mai multe ori persoanele cu dizabilitati sunt discriminate. Fata de aceasta situatie va putei adresa Consiliului National pentru Combatera Discriminarii din strada Piata Valter Maracineanu nr.1-3, sector 1, 010155 Bucuresti, telefon 0213126578; 0213126579, fax: 0213126585.
  De asemenea va rog sa-mi trimiteti si mie un memoriu in care sa-mi prezentati situatia dumneavoastra pentru ai intreba la Comisia de munca pe cei de la ANPH despre situatia dumneavoastra.

 3. la solicitarea autorului, administratorul a sters numele says:

  Stimata Doamna,
  Multumindu-va pt.amabilitatea de a-mi raspunde si, intrucat m-ati rugat sa va trimit un memoriu, incerc sa spun cate ceva: Cartea de Identitate este in ……….(e vorba de luare in spatiu)dar,de fapt, …., din considerente sa le zic crestine-umanitare, intrucat sunt licentiat in teologie si absolvent al cursurilor de doctorat si m-am pensionat in 1997,de la catedra, fiind profesor la Seminarul Teologic din Bucuresti, din motive medicale evident, avand si o necroza de cap-femural sold drept, ulterior mi s-a pus o proteza.
  In legatura cu situatia locativa: am un dosar pt. locuinta sociala la biroul de Spatiu Locativ Primaria SECT.3,cu ……….in afara de faptul ca la fiecare inceput de an trebuie sa aduc Cazier Judiciar, nu cred ca voi primi vreun raspuns favorabil. N-as vrea sa fiu pesimist, dar dupa cum se misca treburile…Din toata legislatia din Romania, la 20 de ani de la… cea fost in ’89, si de la 2 ani de la intrarea in UE,pot afirma cu mana pe …constiinta ca beneficiez DOAR de legitimatii de calatorie RATB si Metrou,pt.ac. din urma trebuie sa fac drumuri, cozi, liste(nu, n-au disparut cozile si listele in Romania postrevolutionara si europeana) la fiec. incep. de an la Dir.Gen. de As.Sociala sect.3. As dori sa ma faca/determine cineva sa-mi schimb parerea ca legile pt sprijinul/ajutorul pers cu handicap nu exista doar pe hartie, de ochii lumii, mai nou sa vada Europa cum ca si Romania are legi, dar…parole, parole!
  Ma bucura faptul ca existati …pe blog, si ca are cine sa “asculte-a nostre plangeri”, ma simt mai usurat sufleteste ca ma ascultati/cititi. E un fel de “spovedanie” laica. Mai am puterea sa am si umor! Am 45 de ani si de la 30 fac hemodializa, m-am inscris La …………pt transplant renal,dar… inca n-a murit speranta/caci daca moare speranta/ nu mai are mult nici viata/ si-atunci, cat mai bate-n piept, inima/ tot mai astept.
  Cu aleasa consideratie,
  Doamne ajuta!

 4. @ la solicitarea autorului, administratorul a sters numele

  am sa foarmulez miercuri o intrebare catre ANPH pe aceasta tema.
  Va multumesc pentru cuvintele frumoase si va doresc multa sanatate.
  Dumnezeu are grija de noi!

 5. Nu se respecta lege 448/2006 de loc bataie de joc nu ezista rape la oce bloc lifuri sint in guste cabina lege pemita sa fie marita nu se face nu vine nici drag sa rezove asta la fata locului cu greu si nici asa mama sa dus sa fac cerele ca am puso sa se duca sa fac rapa la domicilu meu cu greu se face dac nu acepta sau alcieva dau un judecata pote asa se face cu frica dac asa cu buna voieinta nu se puna osu la treba asta osa fac.alta pobema este lifturi care are cabina forte mica da bie ma chinui sa intru trebue sa fie la tote blocurile dotate si petru nevazatori dac vine cine va in vizita cu aceste specifie lor alta plobema se re fera la traspot in comun astea sint oar 2 si ale forte putine in coparatie cu eropa noi pesone care sintem in carut rulaint nu tragem la rasudere pe cei care ne coduc tara asta si de coplacem in e si cesim si facem o imagene de mila.Ajuge cu asa ce va 2009 vreu ca sa schiba ce va in rominea asta care e sa fie la noi ca in ocideint asa si sa nu mai suferim din cauza asta eu Petre Cristian eu atitunine si ma lut cu cei care de mancat ban care erau folosti petru noi casa ducem un trai bun si de cit in romniea.Ce osa fac osa tau guvernu in judecat tote institutile bublite care au menira se de spijine nu o fa. osa aduc tote ziarele telviziune pe e casa schibe ce va in rominea asta lupt petru mine si petru tine casa fie mai bine .

 6. Am fost de suli batjocoliti osa eu o atitunine forte drastica si chiar la singe nu sa facut nimic pe baza asta dac sa facut forte putin sintem codasi la dotar care sint la cotel nu ezista dotari la veciuri regrasie pe tavad miros isuptrat.Osa filmez tote aste si osale dau pe posuli de televizune ca statu nu face nimic in sesu asta e ban nu investeste in aceste pe sorne trebue o lege dura sai pun pe gaduri rau de tot in paramet pe holilor sa fie dotate cu rape casa espime si e respetati lege asta vreu osa fie naspa petru voi. E o amaracine a mea osa vad minea mea 28de ani nu vreu sa pateasc copii mei ce am patit eu indifereinta si badjocura osa lupt petru asta cu orcie preta.

 7. Domna Cristina Ancuta va rog respectos sa ma ajutati va dau nr si e-mel care sa vb 0760064337 [email protected] astept forte uget un rasus casa luptam cu acesti omeni care nu fac intrebue un avocat presonal care sa apar dreptrurile din ofici.A stept rasusu dumneavostra petru a mege mai de pate.

 8. la solicitarea autorului, administratorul a sters numele says:

  Stimata Doamna Pocora,
  imi vine greu sa va scriu din nou, dar,postandu-va adresa pe blog,v-ati asumat riscul de a fi agasata cu fel de fel de probleme.
  in ceea ce ma priveste tot cu legea 448/2006, art.27 va obosesc: am fost la ANPH, am facut cerere…tot ce trebuie, m-am dus la CEC si mi-au spus k nu au un act incheiat cu ANPH, de fapt, are vreo Banca din Romania?
  dak d-stra v-a trecut pe la ureche vreo stire/informatie despre vreo Banca din Romania noastra frumoasa si infloritoare, care acorda credite in conditiile art. 27 din lg.448/2006, v-as fi recunoscator daca mi-ati spune si mie ce Banca pt. a ma infiinta si subsemnatul in incinta respectivei cu jalba-n protzap.
  Va foarte multam,

 9. Hello, am inceput si eu un site

 10. Am un super clip pe blog cu un muncitor din bangladesh, intra sa il vezi.

 11. Anonymous says:

  La solicitarea autorului, a fost sters numele autorului.

  Stimata Doamna,
  v-as fi recunoscator dk ati sterge toate postarile/interventiile mele deoarece m-am convins odata in plus ca in Romanika noastra nu se face nimic pt cei din categoria din care fac si eu parte. Despre ce este vb? va spuneam intr-o interventie anterioara ca aveam un dosar la serviciul Spatiu locativ al Primariei sect 3, pana anul acesta eram instiintati anual, prin scrisoare, pt reinnoirea dosarului. ei bine, din ac an “datorita crizei financiare, Primaria nu isi mai permite sa instiiteze in scris pers. cu dizabitati” asa ca cine a asteptat instiintarea de la Primarie, a asteptat degeaba, iar eu am pierdut dreptul pe anuli 2010 de a figura pe lista celor care solicita o locuinta la serviciul Spatiu Locativ al PRIM. Sect. 3.
  asa k va rog sa stergeti toate postarile mele pe blogul d-stra pt k sunt inutile si fara rezolvare favorabila pt k nu intereseaza pe nimeni dintre cei indrituiti sa faca aceasta.
  PS. SA STITI K APRECIEZ BUNAVOINTA SI GENEROZITATEA D-STRA de a asculta/citi rugamintile noastre,dar …ce folos. deci, va rog frumos: do it! delet my messages!
  multumesc frumos,
  ….

 12. @…..
  am citit cu amaraciune mesajul dumneavoastra pentru ca mi se pare sfidator ceea ce se intampla!
  http://stiri.zoot.ro/Achizitiile-directe-ale-primarului-Negoita-preturi-maxime…,330572,print.html

  voi adresa o intrebare atat ANPH cat si Primariei sectorului 3 despre cele semnalate de dumneavoastra.
  (021 414 18 90)
  cu stima,

 13. […] am primit acest mesaj de la domnul …..: “…va spuneam intr-o interventie anterioara ca aveam un dosar la serviciul Spatiu locativ al […]

 14. Anonim says:

  Doamna deputat, Doamna asta Gheorghiu este consilier la comisia din care faceti parte si functionar? Sau cu contract? Lucreaza pt comisie sau pt dv? Nu inteleg nicicum ce legatura are aceasta doamna de la comisie, cum ziceti, cu blogul dv de deputat, de ce ii dati numele si o prezentati ca legatura a dv pentru problemele persoanelor cu handicap. Daca femeia asta o fi pe post de functionar nu cumva ceea ce faceti dv ii dauneaza? Sau nu cumva dv folositi salariatii pentru activitatea personala?

Raspunde