Cristina-Ancuța POCORA

29% dintre români au mers în ultimul an la controalele stomatologice, o tema care merita atentie!

17 March 2013 ·

În data de 20 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. Iar unii dintre noi vom sarbatori in Parlament, in cadrul campaniei “Zâmbeşte România”!

De aceasta data, în fața la salii de plen a Camerei Deputaților cei care suntem alaturi de acest proiect,  vom vota cea mai interesantă definiție despre zâmbet oferită de către copii. Evenimentul va avea loc marti, pe 19 martie, în intervalul orar 11:30-12:30.

Campania “Zâmbeşte România” a fost lansata in 2012 de catre GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare România şi Wrigley Romania sub patronajul Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaţilor. Campania are ca scop sporirea gradului de conștientizare a importanței sănătății orale. Anul acesta, cu susținerea Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice, GSK Consumer Healthcare România continuă proiectele de educare și informare pentru a încuraja cât mai multe persoane din România să acorde o atenție sporită igienei orale.

 

Conform unui studiu pan-european realizat de către Ipsos in 2012, 80% dintre persoanele care au participat la studiu au probleme dentare și doar 29% dintre români au mers în ultimul an la controalele stomatologice, comparativ cu o medie europeană de 57%. Dacă vorbim de utilizarea unor pași simpli de prevenire a problemelor igienei orale, consumul de pastă de dinți este de trei ori mai mic comparativ cu celelalte țări europene.

  În acelasi context, la nivelul Parlamentului European a fost lansată o platformă de informare cu privire la importanţa îngrijirii orale şi a factorilor de risc care pot afecta sănătatea orală, aceasta urmând a fi popularizată în statele membre ale Uniunii Europene prin evenimente specifice organizate în jurul acestei date. 

Gasiti aci si alte detalii despre proiect.

P.S. “Dintisorii mei”, Dan Cruceru si Sophia Maria Cruceru sunt mari consumatori de pasta de dinti, … pe post de desert pentru Soph :-).

3 Raspunsuri la “29% dintre români au mers în ultimul an la controalele stomatologice, o tema care merita atentie!”

  1. Romanii nu au bani sa mearga la dentist! De ce nu se deconteaza macar serviciile de baza? Asa se intampla in alte tari.

  2. exact asta spuneam, subiectul merita dezbatere si politici de genul celei mentionate de tine.

  3. As dori sa zambesc si eu cu toata gura, larg deschisa dar nu stiu cum sa fac sa nu mi se vada dintii lisa, cariile sau plombele cazute, si chiar sa vrea sa zambesc cu gura larg deschisa pana imi dau sufletul pentru tin ROMANIE! Se pare insa ca in loc de doctor stomatolog am doua teste: unul cu apa rece si unul cu apa calda! Primul imi spune ca am doar o carie si-mi trece durerea cu un ceai din crengute uscate de prun, al doilea ca e mai grav si-mi trebuie gargara cu musetel si galbenele pana trece infectia!si uite asa raman stomatologii fara bani si musterii si eu fara dinti dar sanatos si tot cu buzunarele goale!Sustin Campania Zambeste Romania!Dar mai presus de orice ramane interesul Dumneavoastra pentru cei ce v-au ales si inseamna ca nu-i dezamagiti!Cu drag si prietenie!

Raspunde