Cristina-Ancuța POCORA

Solutii de criza…

23 August 2009 ·

La Fetesti, in acest week-end, sunt zilele Municipiului. Aseara, am fost acolo si am avut o surpriza deosebit de placuta: concertul principal a fost al celor de la Proconsul, care au scos in strada aproximativ 10 mii de oameni. Zece mii de fetesteni, care, pentru cateva ore, au mai uitat de griji si de criza.

In aceasta seara, la Fetesti, canta IRIS, de la orele 20. Este doar cel de al patrulea concert pe care Cristi Minculescu il tine de la operatie! Nici nu vreau sa ma gandesc cati fetesteni vor asista la concert! Va fi o nebunie totala!

Cu ocazia asta ii invit chiar si pe bucuresteni sa mearga la concert. Fetestiul e la 140 de km de capitala. Pe autostrada, se ajunge in aproximativ 1,5 ore.

 

Si, totusi, de ce scriu, pe blog, despre aceasta manifestare, mai ales ca este criza economica? Ei bine, pentru ca petrecerea de la Fetesti e altfel:

1.”Zilele Municipiului Fetesti” reprezinta un eveniment facut din sponsorizari! Consider ca o sarbatoare cu traditie trebuie mentinuta, indiferent de vremuri, dar, atunci cand ti-e greu, trebuie sa cauti alternative. Tocmai asta a facut primarul Fetestiului: a gasit sponsorizari!!! Astfel, a evitat sa ia din banii fetestenilor, dar le-a si mentinut petrecerea!   

 

2. Evenimentul a fost lipsit de actiuni electorale, adica nu a fost invitat niciun candidat sau prezumtiv candidat. Practic este o petrecere intre ialomitenii autentici.

 

3. Si vreau sa mai adaug ceva: dincolo de petreceri, edilul din Fetesti arata ca stie sa-si faca si treaba pentru care a fost ales: vineri, 21.08.2009, Primăria Municipiului Feteşti a semnat un contract pentru reabilitarea reţelei de alimentare cu apă a Cartierului Feteşti Gară. Programul are o valoare fără TVA de 2.685.861,00 lei şi este finanţat prin Phare 2006 CES „Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu“. Este primul proiect cu finanţare europeană în Feteşti. Lucrările de execuţie vor demara imediat şi trebuie finalizate, potrivit contractului in 35 de zile! Adica, intr-o o lună, oamenii din Feteşti- Gară vor avea cu adevărat apă potabilă!

 

 

P.S. Domnule ministru, Radu Berceanu, domnule Presedinte, Traian Basescu, domnule prim-ministru, Emil Boc, aseara, un fetestean din doi ma oprea si ma intreba cum ramane cu taxa de autostrada?! Au trecut trei saptamani de cand fetestenii platesc birul de pod ca sa treaca prin propriul oras! Cata rabdare sa mai avem pana sa ne raspundeti? Nu uitati ca, saptamana trecuta, v-am depus un memoriu in care v-am solicitat sa gasiti o solutie pentru fetesteni. Potrivit temeiului legal, trebuie sa-mi raspundeti in cel mult 30 de zile…

 

3 Raspunsuri la “Solutii de criza…”

  1. hermann says:

    Nu te lasa draga noastra, mai ales acum cand se pare ca si calauzele noastre s-au unit si se vor apuca spornic de treaba.

  2. offtopic … la multi ani pentru George si Georgiana de pe aici …

Raspunde