Cristina-Ancuța POCORA

5-4, votul prin care Legea pensiilor a fost declarata constitutionala

06 October 2010 ·

Temerile noastre s-au confirmat. Curtea Constitutionala a decis ca Legea pensiilor este constitutionala. De aceea, cerem ferm preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea amintită şi să o retrimită în Parlament pentru a fi dezbatută şi votată cu respectarea regulilor democratice, nu prin fraudă. Nu se poate ca o lege care afectează atat pensionarii de astazi cat si populatia activa  să fie adoptată prin furt dovedit public şi fără echivoc!

Nu pot să nu remarc votul strâns cu care s-a luat această decizie faţă de o lege injustă şi neechitabilă, adoptată în Camera Deputaţilor printr-o fraudă scandaloasă. În ceea ce ne priveşte, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a doborî acest guvern, pentru a prelua puterea şi pentru a corecta în Parlament o lege inumană, discriminatorie, injustă. De aceea, ne vom concentra eforturile pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Boc.

De asemenea, aşteptăm răspunsul la plângerea penală formulată împotriva preşedintei Camerei Deputaţilor Roberta Anastase.

Vom continua să ne batem pentru constituirea comisiei parlamentare de anchetă în privinţa adoptării prin fraudă a legii. Până atunci, refuzăm să participăm la lucrările prezidate de doamna Anastase şi la şedinţele Biroului Permanent.

 

În ceea ce priveşte unele sugestii ca parlamentarii opoziţiei să intre în grevă parlamentară sau să se retragă din Parlament, am decis sa luptam prin pârghiile parlamentare legale pentru cetăţenii pe care-i reprezintă şi care ne-au acordat votul lor.

Nu sunt de acord cu parasirea salii de plen. Suntem în Parlamentul României pentru a apăra interesele cetăţenilor, celor care ne-au acordat încrederea la vot, ceea ce vom face şi pe mai departe. Vom continua toate acţiunile constituţionale, legale parlamentare pentru a scăpa de clica pedelistă şi pentru a lua măsurile juste, corecte, echitabile pentru care am fost aleşi.

4 Raspunsuri la “5-4, votul prin care Legea pensiilor a fost declarata constitutionala”

  1. Păi nu vă aşteptaţi la acest vot. Votul va fi 5-4 sau 4-5, depinde cum va bate vântul UDMR.

  2. UDMR a votat pentru neconstitutionalitate. dl. Predescu (fost senator PSD) a inclinat balanta in favoarea constitutionalitatii. 🙁

  3. […] de criza energia este capitala. La aceasta concluzie au ajuns si sefii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, care au decis sa creasca nivelul gigacaloriei pe metrul cub de flatulente. […]

  4. 🙂
    Păi atunci ar trebui trecut drept transferat şi, pe viitor, scorul va fi 5-4 sau 6-3
    🙂

Raspunde