Cristina-Ancuța POCORA

6 > 8,5 milioane sau democratia lui Traian Basescu

21 August 2012 ·

Astazi, România reală a fost sacrificată în fața României birocratice, iar voința poporului a fost înfrântă de o mână de oameni numiți politic. De fapt, de voința unui singur om, Traian Băsescu.

Curtea Constituțională le spune, astăzi, românilor că votul lor nu contează. Asistăm la o lovitură dată esenței democrației, care se traduce ca „voința poporului”. Aceasta este adevărata lovitură de stat, pusă la cale de Traian Băsescu, cu sprijinul instituțiilor de forță și prin presiuni fără precedent. Decizia Curții Constituționale reprezintă sfârșitul democrației în România anului 2012.

CCR a refuzat să ia act de faptul că cel puțin 2 milioane de români nu puteau figura pe listele permanente.

Decizia Curții înseamnă prelungirea crizei politice, deoarece permite unui personaj lipsit de legitimitate să se întoarcă în cea mai înaltă funcție în stat.

Întoarcerea lui Traian Băsescu înseamnă perpetuarea climatului de tensiune, instabilitate și incertitudine, precum și fractura definitivă între societate și instituția prezidențială.

 În toată această perioadă, Traian Băsescu a recurs la un arsenal propagandistic și instituțional fără precedent, de la minciunile spuse în afara granițelor, până la hărțuirea de către procurori a oamenilor care și-au exprimat dreptul de vot.

 

Pentru noi, Traian Băsescu nu mai este Președinte. Traian Băsescu nu mai are legitimitate, iar politic noi nu îl recunoaștem.

Le spunem celor 7,5 milioane de oameni care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu că nu vom renunța. Nu vom renunța la lupta politică a USL, la angajamentele și promisiunile pe care le-am făcut în fața oamenilor. Mai devreme sau mai târziu regimul Băsescu va cădea.

 

Recunoaștem și rămânem consecvenți mandatului politic și moral pe care cetățenii ni l-au dat la alegeri. Suntem responsabili nu doar pentru aceste milioane de voturi, ci și pentru a ne proteja alegătorii și a-i reprezenta.

Credem în justețea cauzei noastre, fapt confirmat de numărul copleșitor de voturi în favoarea demiterii lui Traian Băsescu și suntem conștienți că oamenii și-au pus speranțele în noi și că avem responsabilitatea de a continua lupta politică.

 

3 Raspunsuri la “6 > 8,5 milioane sau democratia lui Traian Basescu”

  1. cu tristete trebuie sa o spun ca democratia a dat faliment azi..si din pacate cred ca singura solutie a ramas strada…acolo trebuie sa fim pana cand pleaca Basescu.

  2. Aioanei Lucia says:

    Stimata doamna Pocora, ce mai pot face USL-ul si guvernul Ponta pentru salvarea democratiei reale in Romania?

  3. Sa luptam, cu mijloace legale cu cei care ataca institutiile si nu respecta vointa cetatenilor. Nu trebuie sa facem ceea ce au facut Traian Basescu si PDL! trebuie revenit la respectarea institutiilor, asigurarea independentei si profesionalismului lor, respectarea si raspunderea in fata celor care au creditat prin votul lor.

Raspunde