Cristina-Ancuța POCORA

Asa DA!

21 September 2009 ·

 Am convingerea ca dezvoltarea comunitatilor locale romanesti este dependenta de capacitatea administratiilor locale de a face proiecte si de a atrage fonduri comunitare pentru implementarea lor

Guvernul si Consiliile Judetene trebuie sa gandeasca o politica prin care sa sustina consistent administratiile locale prin alocari bugetare, care sa asigure partea de cofinantare romaneasca (a comunitatii locale).

Cunosc multi primari de comune, in special, care nici nu viseaza sa aplice la un program european,  pentru ca stiu ca nu au cota de cofinantare. In acest moment, primariile nu reusesc sa-si plateasca angajatii, cu atat mai putin sa cofinanteze proiecte…

 

Astazi am participat cu mare bucurie la demararea unui astfel de program cu finantare europeana la Festesti. De fapt este primul proiect european castigat si demarat de administratia locala fetesteana!

Proiectul vizeaza reabilitarea retelei de alimentare cu apa potabila destinata consumului public din municipiul Fetesti, cartierele Fetesti Gara si Colonisti. Adica pentru 22 540 (~65%) de locuitori ai orasului.

Valoarea lui este de 1 064 253 euro.

Felicit administratia locala! Un prim pas este facut!

 

 

 

Comentariile sunt inchise