Cristina-Ancuța POCORA

8 martie, o zi tocmai buna sa ne cerem drepturile

08 March 2012 ·

8 martie este ziua noastră. Este ziua în care toate oficialităţile adresează urări frumoase doamnelor şi domnişoarelor, dar să nu uitam că femeile au drepturi şi nevoi tot timpul anului!

 

Ca deputat, dar şi ca femeie, în cei trei ani de mandat am reuşit să îmbunătăţesc puţin viaţa femeilor şi a familiei prin legile şi amendamentele pe care le-am promovat. Am introdus indemnizaţia pentru creşterea copilului pentru mamele eleve sau studente, indemnizaţia suplimentată pentru naşteri multiple, am realizat o lege împotriva violenţei în familie, prin care femeile vor fi protejate împotriva agresiunilor, am reuşit să evităm egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani şi prin amendamentul meu, pentru femei s-a stabilit vârsta de pensionare la 63 de ani. Si enumerarea poate continua cu legislaţia privind protecţia copilului, a persoanelor cu handicap sau a altor categorii vulnerabile. Dar nu este suficient, trebuie făcut mai mult!

De aceea, cu ocazia zilei de 8 martie eu le spun doamnelor că voi continua să mă bat pentru locuri de muncă, pentru revenirea la 2 ani a concediului pentru creşterea copilului, pentru reprezentarea egala a femeilor in Parlament, Consilii locale, pentru accesul femeilor în funcţii de conducere, pentru a exista toate acele servicii care să ajute femeile să facă faţă mai uşor responsabilităţilor legate de familie – creşterea copiilor, îngrijirea bătrânilor şi a persoanelor bolnave.

De 8 martie, doresc tuturor domnelor şi domnişoarelor ceea ce îmi doresc şi pentru mine, pentru mama  mea sau pentru bebeluşa mea, multă sănătate şi să traim într-o ţară care ne respectă tot timpul!

La multi ani!

 

4 Raspunsuri la “8 martie, o zi tocmai buna sa ne cerem drepturile”

  1. La Multi Ani, frumosi si fericiti, alaturi de o familie minunata !

  2. gheorghe simona says:

    la multi ani dumneavoastra si membrelor din familie,sa aveti parte de o primavara frumoasa.

  3. LA MULTI ANI SI O PRIMAVARA CARE SA VA UMPLE SUFLETULCU BUCURII!

  4. Gabi says:

    La multi ani!
    Vad doua mamici fericite, va o bunica si mai fericita si o fetita tareee zambareata….va doresc din suflet multa sanatate si acesta bucurie sa fie mereu pe fata dv.

Raspunde