Cristina-Ancuța POCORA

A doua saptamana dupa referendum: Traian Basescu se incapataneaza sa fie jucator chiar daca a primit cartonas rosu!

06 August 2012 ·

O noua saptamana, noi interpretari, noi discutii, mai putin punerea in aplicare a vointei a peste 8 milioane de romani!

  • Demisiile miniştrilor de Interne şi Administraţiei erau de aşteptat, ţinând cont de faptul că verificarea listelor electorale permanente de către M.A.I poate fi calificată drept cel puţin neglijentă. Această neglijenţă poate conduce la invalidarea administrativă a unui referendum în cadrul căruia 7,5 milioane de români s-au exprimat în legătură cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Niciun fel de interpretări legale nu pot fi luate în seamă câtă vreme cvorumul luat în calcul pentru referendumul din 29 iulie a fost stabilit pe baza unor cifre care nu mai reflectă realitatea. Practic, ceea ce ni se propune este să decidem un cvorum pe o bază ireală.

 

  • Pe de alta parte avem un nou comunicat de presa remis de Curtea Constituţională. Aceasta institutie trebuie să revină cu o serie de clarificări. Dacă nu era vorba de actualizarea listelor electorale, nu avea de ce să le ceară la guvern, ci le solicita direct Biroului Electoral Central sau Autorităţii Electorale Permanente sau de ce nu Parchetul General, care înţelegem că în mod ilegal a intrat în posesia listelor electorale permanente

 

Dacă nu ar fi fost vorba de actualizarea listelor, nu vedem de ce Curtea a dat un interval de şase săptămâni, ştiut fiind faptul că un astfel de proces necesită timp.

E limpede că, în momentul de faţă, presiunea care se exercită atât asupra M.A.I cât şi asupra CCR este de a nu actualiza listele şi de a decide în baza unor cifre false.

Si cu noi, peste 8 milioane de oameni cum ramane?

2 Raspunsuri la “A doua saptamana dupa referendum: Traian Basescu se incapataneaza sa fie jucator chiar daca a primit cartonas rosu!”

  1. Eu am sugerat o arestare preventivă, că tot e cercetat în atâtea cazuri penale, inclusiv în cel cu răspândirea minciunii “lovitură de stat”, pe care încă o face.

  2. albert says:

    JOI 16 AUGUST MARSUL LIBERTATII SI DEMOCRATIEI PENTRU RESPECTAREA VOTULUI EXPRIMAT DE ROMANI IN 29 IULIE, DE CATRE CCR.
    MARSUL VA AVEA LOC INCEPAND CU ORA 18.00 DE LA PIATA UNIVERSITATII PANA LA PIATA VICTORIEI SI INAPOI.
    CEI CARE DORESC SA PARTICIPE SUNT RUGATI SA AIBA UN TRICOU DE CULOARE ROSU, GALBEN SAU ALBASTRU.

Raspunde