Cristina-Ancuța POCORA

A fost promulgata legea privind combaterea violentei in familie!

08 March 2012 ·

un gest pentru care eu astazi sunt multumita: “Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat joi, 8 martie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.”

Vreau sa cred ca legea a fost promulgata repede pentru ca asa era firesc, nu pentru ca Presedintele s-a grabit sa aiba un raspuns si la atacul de la coaforul din Dorobanti. Astazi voi gandi pozitiv.

Dupa trei ani de munca, pot spune ca am reusit sa trec prin Parlament o lege care vine in sprijinul femeilor, victimelor violentei in familie!

De acum intram intr-o alta etapa: implementarea legii! De maine, trebuie sa ne reunim, Guvern, parlamentari, ONG-uri, reprezentanti ai justitiei, administratie locala, specialisti  si presa, pentru a pune la punct mecanismul de implementare a legii si pentru a face cunoscute prevederile ei opiniei publice!

2 Raspunsuri la “A fost promulgata legea privind combaterea violentei in familie!”

  1. […] Maria, Ana, Cookie, Cristina, Diana, Dictatura Justitiei, Gabriela, Mirela, Roxana, Theo, […]

  2. Inca o data, va aduc mii de multumiri in numele tuturor femeilor din Romania pentru aceasta lege ,al carei promotor sunteti.Daca nu ar fi existat femei curajaose ,asa cum sunteti Dumneavoastra, aceasta lege ar fi ramasa uitata prin sertare.
    Felicitari!

Raspunde