Cristina-Ancuța POCORA

Abonament pentru riverani la taxa de poduri Fetesti-Cernavoda – Ordin publicat in Monitorul Oficial

14 January 2013 ·

Am tot vorbit aici despre faptul ca am reusit sa introduc in Ordinul Ministrului Transporturilor privind taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda (nr. 2220/11 decembrie 2012), notiunea de riveran, pentru cei care muncesc sau sunt proprietari de terenuri pe un mal si locuiesc pe celalat mal al Dunarii si, dreptul acestora la un abonament cu reducere. Iata si Monitorul Oficial (nr.5 din 4 ianuarie 2013) in care este publicat acest Ordin (pg. 11-13).

monitor oficial taxa de pod

 Conform prevederilor sale, Ordinul intra in vigoare in cel mult 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

8 Raspunsuri la “Abonament pentru riverani la taxa de poduri Fetesti-Cernavoda – Ordin publicat in Monitorul Oficial”

 1. marian says:

  doamna pocora va trimit cu speranta in suflet temeiul legal in baza caruia guvernul poate si trebuie sa indexeze indemnizatia lunara a persoanelor cu handicap grav din nastere de 200 de lei: indemnizatie care nu a mai fost indexata de 7 ani cu toate ca legea avea obligativitatea idexarii
  Art. 58 alin (13) Legea 448 2006
  Cuantumul drepturilor se actualizează anual cu indicele creşterii preţurilor de consum, prin hotărâre a Guvernului.
  va rog din suflet sa faceti tot posibilul sa se prinda in buget o indexare. si daca puteti sa avti un amendament la lege care sa ajute mai mult persoana care s-a nascut cu handicap grav si nu o sa poata muncii niciodata. ma bazez pe dws sunteti mama si sunt convins ca o sa va impllicati pentru ca intelegeti cat de greu este sa ai in familie un copil tanar adult cu handicap care toata viata va depinde de indemnizatia de 200 de lei.

 2. Nici un comentariu despre multele scandaluri?

  De exemplu, după ce evenimentul “percheziţie la CSM” a explodat… deja nu se mai aude nici o virgulă prin presă. Scandalurile se succed unul după altul dar nici unul dintre ele nu este dus până la capăt…

  Ceva e putred, din păcate nu în Danemarca… 😀

 3. @ biblo
  nu stiu daca ai observat dar incerc sa rezist tentatiei de a comenta toate subiectele. Eu cred ca daca nu suntem specializati pe un anumit domeniu si ne exprimam din postura noastra de demnitari, spunand una sau alta, gresim. Cred ca trebuie sa vorbesti atunci cand cunosti lucrurile in mod real. Eu evit sa-mi dau cu parerea pe multe subiecte, inclusiv “justitie” pentru ca sunt multi oameni specializati care pot spune lucruri interesante pe subiect.
  Politicianist as putea face acest lucru, dar nu vreau!

  In plus, marturisesc ca politicianul din mine este putin retinut in ultima perioada, datorita genunchiului stricat la sfarsitul anului. 🙂 (un ligament rupt). Ritmul meu este mai incet. Voi vedea in aceste zile exact care este calea spre vindecare si promit ca voi redeveni sprintena in cel mai scurt timp. 🙂

 4. marian says:

  doamna pocora Va doresc multa sanatate insanatosire grabnica sper din suflet ca acel ligament sa se refaca fara sa fie nevie de operatie.

 5. multumesc. aflu saptamana asta.

 6. […] tinut permanent la curent despre evolutia situatiei tasei de poduri Fetesti-Cernavoda pentru riverani, iar acum va pot spune clar ca incepand din data de 02.02.2013 s-a introdus efectiv abonamentul […]

 7. Lucian says:

  Bravo Cristina,

  Problema asta era nerezolvata de multi ani de zile. Eu trec podul la Ruse cel putin odata pe saptamana in fiecare sens si taxele noastre sunt de 3 ori mai mari decat cele ale bulgarilor. Am casa acolo si lucrez in Bucuresti.

  Multumesc,

  Lucian

 8. Lucian says:

  Ar mai fi o problema cu aceasta taxa. E vorba de cuantumul ei care este stabilit arbitrar, asa cum vrea CNDAR.
  La Vadul Oii sau Cernavoda este aprox.10 lei spre exemplu, iar la Ruse-Giurgiu se taxeaza 6 Euro care inseamna 260 lei – deci taxa este de peste 2,5 ori mai mare! Kilometrii sunt tot cam aceeasi. Asta este cel putin incorect daca nu chiar discriminatoriu. Poate ar fi posibila si indreptarea acestei stari de fapt.

  Succese pe viitor Cristina!

Raspunde