Cristina-Ancuța POCORA

AC/DC ROCKS& RULES, by Daniel Cruceru

17 May 2010 ·

Revin pe acest blog, în postura de invitat, şi îmi dau şi eu cu părerea, în calitate de jurnalist monden, mai mult sau mai puţin avizat, dar, mai ales în calitate de spectator care a văzut concertul AC/DC atât aseară, în România, dar şi în America.

 

                                    AC/DC ROCKS& RULES

 

„Perfect”. Acesta este cuvântul corect pe care trebuie să-l folosim atunci când vrem să descriem concertul AC/DC din România.

Totul a fost ca la carte, ca într-un manual de ţinut concerte, de făcut show. De la locomotiva care a asaltat scena, la celebrul refren „Thunder strike”, la finalul apoteotic cu tunuri.

 

Am mers, aseară, la concert, ca să văd dacă trupa AC/DC va face cel mai mic rabat de la calitatea pe care o arată în concertele din străinătate. Cum spuneam, am văzut acelaşi concert şi în America şi mi-era teamă că, în România, vor fi probleme cu sunetul, cu regia sau cu multe alte lucruri cu care ne-au obişnuit mulţi artişti internaţionali aflati la sfârşit de carieră si care vin în ţara noastră pentru că nimeni altcineva nu-i mai primeşte.

Ei bine, însă, concertul AC/DC din România a fost genial, a fost identic cu toate performările lor de până acum în turneul Black Ice. Nu s-a tăiat de la nimic, nici măcar de la avalanşa de decibeli caracteristică trupei AC/DC.

 

Poate că, în 1992 şi 1996, atunci când Michael Jackson a venit în România, eram prea mic pentru a putea face o comparaţie adevărată, dar, acum, vă pot spune că, cel puţin în istoria recentă, show-ul AC/DC de aseară a fost cel mai tare organizat în România: de la spectacolul în sine, la locaţia aleasă şi până la organizare- partea de filtre.

Nimic nu se poate compara cu ce am văzut aseară. Concertul Madonnei a fost de cel puţin 10 ori mai slab şi nici măcar veteranii Rolling Stones nu au impresionat atât de mult pe cât au făcut-o AC/DC.

În aceste condiţii, nu pot face altceva decât să-mi scot pălăria în faţa acestor bătrânei, să fac o plecăciune şi să le mulţumesc că au acceptat să cânte şi la noi. Astfel, şi noi, românii, am avut şansa să aflăm ce înseamnă un show adevărat!!!

 

PS: Chiar dacă nu sunt din aceeaşi categorie muzicală, în prezent, cred că doar show-ul U2 se poate compara cu ceea ce face AC/DC. Aşa că îi aşteptăm şi pe ei să ne demonstreze că sunt tari.

post scris de Dan Cruceru

6 Raspunsuri la “AC/DC ROCKS& RULES, by Daniel Cruceru”

  1. Cristina ,esti rockerita,BINE AI VENIT IN CLUBUL ROCKERILOR DE PRETUTINDENI,o saptamana minunata ,cu stima Octav!

  2. @octavian
    super show! recunosc, am beneficiat de statutul de “monden” s sotului meu si am avut invitatii la concert!

  3. a, mi s-a parut foarte tare faptul ca exista un loc special amenajat pentru persoanele cu dizabilitati (in carucior). Sigur ca locul era amenajat cu vizibilitate foarte buna si fara a suporta imbulzeala!

  4. Mi s-a parut bestial concertul! foarte haos! mega tari ac/dc!!!

Raspunde