Cristina-Ancuța POCORA

adevaratele modele, eroi adevarati…

25 July 2013 ·

Avem eroi printre noi! Multi. Dar parca nu avem intotdeauna ragazul sa-i observam si sa le multumim pentru ca sunt atat de dedicati si isi risca chiar si viata pentru noi.

Acum doua saptamani, la Fetesti, am vazut doi astfel de eroi. Doi pompieri care au sarit, intr-o groapa pentru a salva doi muncitori surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ în municipiul Feteşti

Din pacate pentru pompierul salvator Boitan Gabriel aceasta a fost ultima misiune! Acum el reprezinta un reper si un exemplu de eroism pana la sacrificiu, pentru toti colegii lui si nu numai!

In acelasi timp, in acceasi actiune de salvare, s-a aflat si plutonierul adjutant Cîşloiu C. Dumitru. Si pentru ca vorbeam la inceput despre recunoasterea si aprecierea meritelor, Secretarul de stat MAI  Constantin Cătălin Chiper i-a conferit ieri, plutonierului adjutant Cîşloiu C. Dumitru din cadrul I.S.U. “Barbu Catargiu” Ialomiţa, “Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”.

“Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă” este acordată pentru a III- a oară de când a fost aprobată această distincție și se oferă tuturor celor care, prin curaj şi iniţiativă, contribuie la salvarea de vieţi omeneşti.

Sunt mandra si onorata ca am intalnit astfel de oameni! Ei ar trebui sa reprezinte adrevaratele modele pentru tinerii nostrii!

  P.S. pentru ca vorbeam despre modele, sau despre fapte care ne inspira, vreau sa pomenesc un om, care m-a impresionat in acest context foarte tare, prin devotamentul lui fata de oameni: colonel Ion Burlui, inspectorul general al I.G.S.U. L-am vazut foarte aproape de familia indoliata, cu vorbe si gesturi foarte calde, l-am vazut foarte aproape fata de toti pompierii din subordinea sa!

 

Si tu intalnesti zilnic eroi sau eroine, ii ai langa tine. Merita sa vorbesti despre ei. Cine sunt?

Un Raspuns la “adevaratele modele, eroi adevarati…”

  1. Roxana Iordache says:

    http://dorintilica.blogspot.ro/

    Un copil nevăzător are nevoie de bani pentru operaţie. Dacă doar o sută cincizeci de mii cinci sute dintre noi ar dona câte UN LEU s-ar face suma. Se poate şi online, găsiţi pe blogul copilului.

Raspunde