Cristina-Ancuța POCORA

Alessandra Mussolini in vizita in Romania

16 July 2009 ·

Astazi, 16 iulie, ora 16.00, va avea loc la sala de sedinte a Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor o intalnirea a comisiei noastre cu o delegatie a Comisiei parlamentare mixte pentru problemele copilului din Parlamentul italian, condusa de d-na deputat Alessandra Mussolini.

 

Temele discutiilor se vor referi la:

– acordul bilateral asupra cooperarii pentru protectia minorilor romani neinsotiti sau in stare de dificultate prezenti pe teritoriul Republicii Italiene;

– legislatia romana in materie de protectia copilului.

Voi participa la aceasta intalnire atat in calitate de membru al comisiei, cat, mai ales, ca si Presedinta a Subcomisiei pentru Protectia drepturilor copilului.

Chiar as vrea sa stiu ce ati avea dumneavoastra de transmis acestei delegatii….

 

 

P.S. Am extras dintr-un interviu acordat de doamna Alessandra Mussolini unui cotidian romanesc urmatoarele afirmatii:

 “…Eu aş propune întreruperea acordului Schengen pe o perioadă de un an pentru barbaţii români – ei, în general, au creat multe probleme aici. În pofida faptului că România este membru UE există însă situaţii când suspendarea dreptului la liberă circulaţie ar trebui să se extindă la cetăţenii care comit acte infracţionale”…..

”…Dacă am putea să permitem numai femeilor şi copiilor români să intre în Italia, însă bărbaţii să rămâna la ei acasă…”

“…Eu sunt în favoarea castrării chimice a violatorilor. Pe cei doi violatori români care au fost reţinuţi recent eu i-aş supune unui tratament farmocologic în măsură să le elimine în mod complet libidoul…”

 

http://www.cotidianul.ro/alessandra_mussolini_barbatii_romani_sa_nu_mai_fie_primiti_in_italia-74318.html

 

Updated: A fost o intalnire informativa, in care delegatia italiana a dorit sa cunosca cum functioneaza sistemul romanesc in ceea ce priveste protectia drepturilor copilului dar si pozitia nostra fata de legea adoptiilor.

In ceea ce ma priveste, am subliniat, inca de la inceput, faptul ca pe acest subiect, Romania anului 2009 trebuie privita dincolo de stereotipuri si situatii precedente.

S-au facut pasi importanti, in legislatie dar si institutional, pentru ca a fost unul dintre capitolele monitorizate pentru integrarea in Uniunea Europeana.

Suverana pentru mine este respectarea drepurilor copilului, ale copilului roman, respectarea Conventiei ONU pentru protectia drepturilor copilului si respectarea efectiva a termenilor Acordului bilateral semnat in 2008 intre Romania si Italia.

In ceea ce ma priveste, am pe agenda, in calitate de Presedinta a Subcomisiei pentru Drepturile Copilului modificarea legii adoptiilor in sensul fluidizarii si debirocratizarii mecanismului adoptiilor interne.  

 

In rest, din discutii am aflat ca suntem cu cativa pasi in fata in ceea ce priveste legislatia si institutiile pentru protectectia drepturilor copilului. E un lucru bun!

 

Uitandu-ma acum in interior pot spune ca trebuie intensificate componentele de control si sanctiune acolo unde legea nu este respectata, acolo unde autoritatile uita sa-si faca datoria! Si avem suficiente exemple! Asta este sarcina ANPDC-ului!

 

In ceea ce priveste atitudinea oficialilor italieni fata de respectarea efectiva a termenilor Acordului bilateral asupra cooperarii pentru protectia minorilor romani neinsotiti sau in stare de dificultate prezenti pe teritoriul Republicii Italiene, semnat in 2008 intre Romania si Italia, aici cred ca din nou ANPDC-ul dar si Seful Guvernului, Emil Boc ar trebui sa aiba o atitudine mult mai ferma! Ar trebui ca la cel mai inalt nivel sa se solicite respectarea termenilor acestui Acord!!!

 

 

Raspunde