Cristina-Ancuța POCORA

AM REDUS VALOAREA TAXEI DE POD DE 6 ORI! ATÂT SE POATE ACUM DIN CAUZA HOŢIEI PDL!

21 November 2012 ·

Am reuşit să îndrept în mare parte jaful pe care PDL-ul l-a făcut la adresa feteştenilor prin introducerea taxei de pod între Feteşti şi Cernavodă! L-am convins pe ministrul USL al Transporturilor să analizeze eliminarea acestei taxe pentru riverani, adică pentru cei care locuiesc şi lucrează de o parte şi de alta a podului şi pentru proprietarii de terenuri. Din păcate, din cauza găurii imense lăsate la buget de către jefuitorii PDL, nu este posibilă eliminarea întregii taxe de pod. Introducerea gratuităţii doar pentru riverani, ar putea însemna o discriminare pozitivă şi ar încălca normele Uniunii Europene. 

Cu toate acestea, în urma insistenţelor mele, a fost acceptată, într-un ordin de ministru, noţiunea de “riveran”, care permite achiziţionarea unor abonamente pentru locuitorii din zonă, abonamente cu preţuri substanţial reduse faţă de costurile de până acum. Astfel, aceste abonamente vor costa 242 DE LEI, CU O VALABILITATE DE TREI LUNI! În condiţiile în care, un feteştean plătea zilnic 22 de lei pentru taxă, timp de cel puţin 21 de zile într-o lună şi scotea, astfel, aproape 1400 de lei în trei luni, pot spune că “AM REDUS TAXA DE POD DE 6 ORI!”

Această prevedere va intra în vigoare în cel mai scurt timp, odată ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial. A FOST, ÎNSĂ, NEVOIE SĂ VINĂ USL-UL LA GUVERNARE!

 

Asta pentru că, în patru ani, nimeni de la Ministerul Transporturilor şi CNADR nu a acceptat faptul că feteştenii au fost discriminaţi prin introducerea acestei taxe. Guvernul USL îşi asumă, însă, corectarea acestei situaţii.

De asemenea, în Ordinul Ministrului, mai sunt prevăzute, printre altele, că sunt exceptate de la plata taxei vehiculele care efectuează transporturi funerare, vehiculele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de persoanele cu handicap locomotor şi care sunt adaptate handicapului, microbuzele destinate transportului şcolar, licenţiate pentru activitatea de transport persoane, doar pe perioada desfăşurării cursurilor şcolare, exclusiv perioada de vacanţă şcolară, sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale.

Aceasta este dovada că,  în sfârşit, lucrurile au început să se mişte în folosul oamenilor şi nu în interesul politicienilor corupţi. Am încredere că astfel de acţiuni de recunoaştere şi redare a drepturilor ialomiţenilor  vor avea loc  în mod natural în guvernarea USL, iar eu voi avea susţinerea pentru a face mult mai multe.

 

INFORMAŢII SUPLIMENTARE:

     Noţiunea de „riveran” este definită astfel: orice persoană fizică ce are domiciliul situat de o parte a cursului Dunării şi locul de muncă / teren agricol deţinut în baza unui titlu de proprietate  de cealaltă parte a cursului Dunării şi care utilizează podul pentru a se deplasa la/de la serviciu/teren agricol –  de la/la domiciliu. „Riveranul” capată astfel dreptul de a-şi achiziţiona un abonament pe trei luni, la o valoare de doar 16% faţă de preţul actual.

–     Pe lângă aceste reduceri, Ordinul exceptează de la plata tarifului vehiculele specializate, pe cele deţinute sau utilizate în baza unui drept legal de persoanele cu handicap locomotor şi care sunt adaptate handicapului.

     Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii privind modificarea şi completarea  anexelor nr. 1, 3, 4 şi 5 la Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 568/2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – SA. a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii la data de 13 noiembrie 2012, iar data limită pentru primirea de propuneri/observaţii este de 26.11.2012. http://www.mt.ro/transparenta/2012/noiembrie/1_13.11.html

Comentariile sunt inchise