Cristina-Ancuța POCORA

Am reparat nedreptatea făcută de PDL celor 18.400 de militari cu pensiile diminuate!

20 June 2013 ·

In aceasta saptamana a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Legea reparatorie pentru militari, care aparţine unui grup de parlamentari USL, printre care mă număr şi eu, are ca scop repararea unei mari nedreptăţi pe care Guvernul Boc a făcut-o şi de pe urma căreia au avut de suferit 18.400 militari cărora li s-au diminuat pensiile. Astfel,  9300 de pensionari MApN, 7400 de pensionari de la Interne şi 1700 de foşti angajaţi ai serviciilor secrete vor primi în luna octombrie a acestui an pensiile la cuantumul din decembrie 2010, aşa cum era înainte de a li se tăia drepturile.

Mă bucur că am făcut parte dintre iniţiatorii acestui act normativ şi mulţumesc Guvernului USL care a reusit sa identifice resursele financiare pentru o astfel de masura precum si colegilor deputaţi care au votat acest proiect pentru a le  reda militarilor pensionari drepturile suprimate de  PDL.

Prin acest proiect de lege, am dispus ca “pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 (…), ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010 (alin.(1)), înlăturând, astfel, inechităţile dintre beneficiarii ale căror venituri reale realizate lunar au putut fi identificate şi cei în cazul cărora această identificare nu a fost posibilă, din motive independente de voinţa lor. Plata acestor drepturi se va efectua începând cu luna octombrie a acestui an.

In acest moment legea este la promulgare.

Prin adoptarea acestei legi am dovedit că USL  îşi îndeplineşte promisunile făcute şi că îi respectăm pe cei care servesc drapelul ţării! 

De aici, pe mai departe, trebuie sa continuam corectarea nedreptatilor facute romanilor de regimul PDL-Traian Basescu!

2 Raspunsuri la “Am reparat nedreptatea făcută de PDL celor 18.400 de militari cu pensiile diminuate!”

  1. Ma intreb oare cand se va repara si legea care a dat-o Boc ca persoanele cu handicap grav sa nu mai aiba insotitori cu carte de munca. Ma numar printre ei, am 51 de ani ,un baiat cu handicap grav de 31 ani care are nevoie de ingrijire permanenta si nu mai am carte de munca datorita guvernului Boc.Noi suntem ai nimanui oare? Ce vina avem noi insotitorii? Nu putem sa ne angajam caci trebuie sa ne ingrijim bolnavii, asigurare medicala nu avem, vechimea pt.pensie…e foarte greu.

  2. tolbaru geta says:

    E bine ca va ocupati sa dati inapoi pensiile militatilor, ei no duc bine cu 60 de milioane pe luna, dar de persoanele cu handicap care primesc doua milioane pe luna cand o sa va doara sufletul, ei si asa sunt condamnati , de ei nu doare pe nimeni, asteptati sa moara sa scapati de ei. nu mi se pare normal ca toate pensiile au crescut in tara asta , dar indemnizatia unor amarati a ramas la fel, o bataie de joc. ati spus ca nu sunteti la putere, nu mai spuneti de pdl ca sunteti mai rau decat ei, mult mai rau, dar nu-i nimic, noi am crezut in dvs. , acum vedem ca am fost mintiti si am votat ca prostii, da, din paxate asta am fost, niste prosti.

Raspunde