Cristina-Ancuța POCORA

Andreea Paul, fosta Vass, vrea sa-l dea afara pe Ludovic Orban din Comisia pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati. Eu spun ca Ludovic este acolo unde trebuie!

05 February 2013 ·

 Eram convinsa ca, in aceste zile, temele principale pe agenda publica sunt legate de Bugetul Romaniei 2013, Bugetul Asigurarilor sociale 2013, MCV, pensie, clasa 0, solutii pentru vindecarea sistemul de sanatate… Dar sigur aceasta era o perceptie personala, iar lucrul acesta mi l-a intarit doamna Andreea- Maria Paul (fosta Vass) care ni se adreseaza cu un subiect de mare interes pentru romani: „comisia in care activeaza Ludovic Orban”.

 

 

Inca de la inceput doresc sa spun foarte clar ca sunt preocupata de situatia femeilor din Romania. Si acest lucru s-a vazut in actiunile mele ca Presedinte al Comisiei pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati din Camera Deputatilor (2008-2009), ca  parlamentar, dar si ca om!

Raman fidela acestui scop dar asta nu inseamna ca ma aliniez tuturor cererilor care, facute sub sigla luptei impotriva discriminarii de gen, au drept unic obiectiv acela de a-l scoate in evidenta pe autor.

Cred ca acest model politicianist trebuie abandonat! Doamna Vass a detinut un loc important in Guvernul Romaniei in guvernarea PDL, postura din care ar fi putut realiza sau determina realizarea unor lucruri importante si concrete pentru femeile din Romania. Dar sigur ca este mai bine si mai usor sa vorbesti, sa dai lectii, sa te victimizezi sau sa arunci cu pietre. Am convingerea ca aceasta maniera de a face politica practicata de PDL si remarcata, de exemplu, si la Roberta Anastase (vezi dezbaterile din Comisia de munca pe marginea Bugetului sau a Legii Pensiilor) nu mai convinge pe nimeni, iar femeile din Romania asteapta, ca si copiii, ca si persoanele cu dizabilitati, ca si intreprinzatorii, ca si angajatii sau ca si pensionarii, ca guvernantii sa le schimbe in mod real viata in bine.

Stimată doamnă deputat Andreea- Maria Paul (fosta Vass), sunt convinsă că ştiţi vorba veche românească „Ţine-ţi prietenii aproape, iar duşmanii şi mai aproape!”. Si cred ca ar putea fi valabila si in acest caz.

De asemenea consider ca orice individ al acestei societăţi, merită o a doua şansă. Mai cred ca putem sa ne corectam prin invatare, prin expunerea la informatii, exemple, prin contactul cu problematica. Nu sunt adepta excluderii dintr-un grup/societate a celui care greseste, ci cred ca el trebuie sa-si constientizeze greseala, sa invete din ea, sa se integreze!

In aceasta idee, insist ca domnul Orban să rămână în Comisia pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati, ba mai mult, cred ca poate da un exemplu celorlalţi colegi parlamentari, care mai au derapaje pe acest subiect.

 În anul 2006, poate că domnul Orban ar fi putut fi privit ca „un duşman” al femeilor.  Cred, însă, că, de mai bine de şase ani”, „lupul Orban”, aşa cum îl numiţi dumneavoastră, s-a mai schimbat.  

 Totuşi, salut iniţiativa dumneavoastă, stimată colegă, si vin în completarea demersului dumneavoastră şi ii invit pe toţi colegi parlamentari să participe la sedintele, dezbaterile sau actiunile Comisiei. În aceeaşi logică, vă marturisesc ca l-am invitat si pe domnul deputat George Becali să devină membru al Comisiei noastre, cunoscute fiind si antecedentele sale.  

 „Crucificarea domnului Orban”, nu rezolva problemele cu care se confrunta romancele si acest lucru il cunoastem amandoua, foarte bine. Va propun ca, in Comisie, dar si in intreaga activitate parlamentara, sa ne solidarizam si sa ne concentram energiile pentru a determina schimbari reale si de substanta pentru fetele, mamele, surorile, bunicile noastre!

4 Raspunsuri la “Andreea Paul, fosta Vass, vrea sa-l dea afara pe Ludovic Orban din Comisia pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati. Eu spun ca Ludovic este acolo unde trebuie!”

 1. andra says:

  Buna ziua,

  Revin cu o problema care ne afecteaza pe multi parinti; ce facem cu alocatia copiilor 2-18 ani?
  Nivelul actual al acesteia nu atinge nici macar 10 euro, nu sustine in niciun fel educarea si o viata mai buna pentru copii nostri. In contextul in care parintii sunt salariati si sunt impozitati pe veniturile pe care le obtin. Nu sprijin familiile care au facut din copii o sursa de venit, tocmai de aceea cred ca ar fi necesar un plan de acordare al alocatiei, care sa depinda daca parintii sunt salariati. Astept un punct de vedere din partea dumneavoastra asupra acestei probleme.

 2. Nu am inteles de ce este ceruta plecarea lui orban? Concret, care sunt motivele? Sunt intemeiate sau ba?

 3. Nu inteleg nici de ce e acuzata dna Paul ca doreste sa isi faca imagine politica din aceasta tema.

  Nu am gasit nicaieri aceasta stire, decat pe blogul tau.

  Unde si-a facut imagine?

 4. Păi dacă domnul Orban este autor de discriminări… 😆

Raspunde