Cristina-Ancuța POCORA

ANI ajunge si in Ialomita

10 November 2008 ·

Astazi postul tv Realitatea a prezentat o stire foarte importanta pentru judetul nostru.

Printre personaje: Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, dl. Ciuperca (PSD)  si viceprimarul comunei Stelnica, Ancuta Zaina (PDL) 

Subiectul merita urmarit!

Iata stirea:

 

Inspectorii ANI verifică şase membri ai Consiliului de Integritate

 

Controlaţi de cei pe care îi controlează! Se întâmplă la Consiliul de Integritate, ai cărui membri sunt verificaţi de inspectorii Agenţiei de Integritate. Cauza: pentru şase membri există suspiciuni de incompatibilitate.

Este vorba de membri care ocupă funcţii publice, sunt aleşi locali, parlamentari sau magistraţi. Pentru incompatibilitate sunt verificaţi Simona Maya Teodoroiu – senator PSD şi magistrat, Lorena Elena Udrea – angajat al Ministerului Justiţiei, Vasile Ciupercă – preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ionel Chiriţă – consilier al ministrului Internelor, Emil Drăghici – primar comuna Vulcani Băi, Dâmboviţa şi Ancuţa Zaina – vice-primar comuna Stelnica.

Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat după ce Realitatea TV a solicitat informaţii despre legalitatea situaţiei acestor membri. În luna mai a acestui an, ei şi-au introdus remuneraţie de peste o mie de lei pe şedinţă. Nu s-au gândit însă că funcţiile pe care le ocupă în general sunt incompatibile cu alte funcţii remunerate.

După finalizarea verificărilor, dacă se constată ilegalităţi, cei şase vor trebui să renunţe la unul din servicii.

Membrii Consiliului de Integritate au fost aleşi în 2007 pentru a infiinţa şi monitoriza activitatea ANI. Până săptămâna trecută erau în număr de 17. Unul şi-a dat demisia vineri, şase sunt incompatibili şi mai rămân doar nouă, cu doi mai puţin decât e nevoie pentru întrunirea cvorumului!

http://www.realitatea.net/inspectorii-ani-verifica-sase-membri-ai-consiliului-de-integritate_386771.html

 

4 Raspunsuri la “ANI ajunge si in Ialomita”

 1. alex says:

  In sfarsit cineva ii verifica si pe astia! Cei mai mulţi n-au nici un venit iar altii au cate doua-trei. Despre Ancuta Zainea nu stiu prea multe dar Ciuperca asta vad ca e bun la toate. S-a bagat prin toate structurile, doar doar mai ia un ban.

 2. taman d-aia nu merge tara bine… am gasit si marea coruptie: s-a bagat ciupi intr-un consiliu si ia bani nemeritati… da’ matele, d-ra pocora, in cate consilii de administratie esti bagata si cati bani papi facand act de prezenta?

 3. @raul
  (…)despre dl. Ciuperca.
  In ceea ce ma priveste va anunt ca fac parte dintr-un singur consiliu de administratie in care sunt semnatara unor decizii mare raspundere. Cunosteti faptul ca decizia de a aloca bani din bugetul propriu al AFER pentru finalizarea inelului de cale ferata de la Faurei este o decizie a consiliului de administratie, luata si asumata de noi, desi au existat o serie de voci care s-au opus (motiv pentru care acest inel a fost in lucru aproape 10 ani)?!
  Va propun ca atunci cand vorbiti despre un lucru pe care nu il cunoasteti sa fiti putin mai rezervat.

 4. alex says:

  @raul
  Nu e vorba ca tocmai din cauza asta nu merge tara bine. Asta zicem noi romanii de cate ori nu ne convine ceva. Dar toate aceste amanunte adunate inseamna ceva si pentru tara si nivelul nostru de trai. Vreti sa-mi spuneti domnule raul ca vi se pare normal ca unii sa aiba venituri din mai multe surse iar altii deloc?

Raspunde