Cristina-Ancuța POCORA

ANI, Femei, Silicon, Casatorie… sau cand soarele dauneaza!

10 August 2010 ·

Frunda: “Nu e cazul ca ANI să mă dezbrace în codru şi să-mi ia averea. Nu ăsta e rostul. Nu e suficient ca o femeie să fie arătoasă dacă vrei s-o iei în căsătorie, trebuie să fie şi de bună credinţă, şi morală, şi să facă şi treabă acasă. Cînd o femeie are implanturi cu silicon mă duc cu ea o seară, dar n-o iau de nevastă. Asta e ANI”, a declarat senatorul. “ANI e o păcăleală, nu e o fată frumoasă”,…

Întrebat mai târziu ce titlu ar trebui să aibă acest interviu, Frunda a profitat de moment pentru a face o altă caracterizare ANI. “Îmi sunteţi prea simpatic ca să vă sugerez eu un titlu. Dar n-aş prezenta-o pe ANI ca pe o femeie de dus la bal, ci ca pe una de dus, noaptea, în liziera pădurii”, a spus el. http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/frunda-ani-e-ca-o-femeie-cu-implanturi-poate-ma-duc-cu-ea-o-seara-dar-nu-o-iau-de-nevasta-196127.html

De ce face domnul Frunda o comparatie intre ANI si o femeie?! “Caracterul slab” al acestei institutii nu putea fi exprimat, in mod plastic, intr-o mie de alte forme?

Cred ca domnul Frunda, din dorinta de a fi “savuros in exprimare” a exagerat si a jignit (vreau sa cred ca neintentionat). Cu toate acestea, este regretabil cand o persoana publica, un exponent al conducerii acestei tari, un om cu CV-ul sau, face astfel de remarci.

Nu pledez pentru implantul cu silicon, dar nici nu cred ca un astfel de gest transforma o femeie dintr-o candidata “la bal” intr-una de moravuri usoare. Cunosc cateva femei, mame, doamne respectabile care si-au facut implant cu silicon si care nu merita o astfel de vorba! Lor, si tuturor femeilor, ar trebui ca domnul senator sa le adreseze scuze!

Ba mai mult, as avertiza ca sunt femei care folosesc implantul cu silicon din ratiuni medicale (proteze), iar acest lucru nu le face mai putin frumoase sau serioase!

Una peste alta, nu vreau sa jignesc, la randul meu, si nici sa par exagerata, dar cred ca astfel de declaratii sunt cel putin “nefericite”, iar un domn ca senatorul Frunda nu are voie sa le foloseasca nici macar dupa o zi de stat la soare.

11 Raspunsuri la “ANI, Femei, Silicon, Casatorie… sau cand soarele dauneaza!”

 1. Dincolo de inabilitatea exprimării (hai să o numim aşa) uzată de domnul Frunda, inacceptabilă în ceea ce priveşte dezvoltarea conceptelor discriminării de gen, ar fi util să înţelegem şi ce a vrut domnul Frunda să spună cu adevărat. Pe mine asta mă sperie.

  Din câte înţeleg eu, domnul Frunda se codeşte pentru că-i este frică de folosirea ANI ca poliţie politică. Poate mă înşel, dar eu asta am înţeles.

 2. Alin Grigoriu says:

  Credeam ca e un domn, se vede ca m-am inselat. Ar trebui sa-si ceara scuze. Daca s-ar fi referit la o femeie cu o proteza in loc de un picior, ar fi fost acelasi lucru. Sau la o persoana cu orice fel de dizabilitate. E inacceptabil. Ar fi putut, cu siguranta, sa gaseasca o alta comparatie pentru a evidentia “falsitatea” ANI. Nu pot sa nu ma gandesc: daca o femeie apropiata domniei sale ar fi nevoita sau ar face pentru ca doreste o astfel de operatie, ar considera-o mai putin morala? Mai putin femeie serioasa si de casa? Sa se gandeasca domnul Frunda la acest aspect… Pana cand societatea civila nu va deveni puternica in Romania, pentru a condamna public astfel de manifestari, vom avea parte, in continuare, de astfel de exprimari la limita bunului-simt.

 3. Gabi says:

  O femeie care a pierdut sanul in urma unei ablatii postneoplazice sau de alta natura, are o mare incarcatura psiho-emotionala enorma.
  Proteza mamara o ajuta sa depaseasca impactul fizic si emotional al amputatiei de san .
  Cum poate domnul Frunda sa afirme asa ceva …ar trebui sa isi ceara scuze , nu se fac astfel de comparatii …sa intelegem ca doamnele din familie,cunostintele dansului care au implant de silicon tot asa sunt considerate ???!!!
  Cred ca ar trebui sa ”rumege ” bine cuvintele inainte de a le da frau liber 🙂

 4. De ce credeti ca Uniunea Europeana a aprobat asa de repede un proiect de 75 milioane de euro? Credeti ca daca era pentru o investitie in infrastructura constructia unui spital, gradinita pentru copii la care putea participa la licitatie o firma din Romania aprobeau cu atita lejeritate un astfel de proiect. ?Am dovedit cu sute de argumente ca proiect la felul in care este conceput pana acum este ineficient si facut la mantuiala ceea ce este grav deoarece politica uniunii in privinta unei astfel de finantari este foarte stricta ,insa cum se poate vedea atunci cand exista toata calea deschisa ca banii sa ajunga in buzunarele care trebuie atunci ati vazut cu cite lejeritate si nesimtire se aproba un astfel de proiect chiar daca este elborat de mantuiala ?Este inadmisibil ca intr-un astfel de proiect dupa elaborare lui sa vine orcine de pe margina sis a fi capabil sa prezinta sute de argumente care demonstreaza ca proiect e prost facut si nu ajuta pe Romania sa atraga unui numar cit mai mare de turisti si investitori si nici sa schimba acea percepetie de tara de Hoti si criminal Am prezentat zeci de materiale cu sute de argumente care demonstreaza aceste lucruri Am mers pana la punct de a ii arata ce trebuie facut cea ce in mod normal nu facem deoarece orce proiect de consultanta pe lumea aceasta este platit
  Va urma
  Ati intrebat de ce au ales acest domeniul branding de tara ca sa finanteze cu bani de la uniune ?pentru ca este singur care poate functiona ca o adevarata masina de tocat bani si aceasta nu este tot este unicul in care se poate face acesti bani sa ajunga in mod legal in buzunarele unor grupuri oculte de interes care stau in spatele unor posturi de televiziune care au legatura si cu clasa politica in anumite tari, si intr-un numar foarte mare. Credeti ca daca acesti bani erau alocati pentru realizarea unui aeroport in principala regiune turistica Romania care este Brasov si Valea Prahovei se mai aproba cu atita lejeritate o astfel de suma?
  MASS MEDIA DIN ROMANIA SI BLOGER IN GENERAL TREBUIE SA CONTRIBUIE LA DEMASCARE
  Acel plan in care se foloseste de Romania ca tara pentru o subventionare mascata a unor posturi de tleviziune din anumite tarile a uniuni
  De data aceasta in aceasta ecuatie Ministerul Turismului daca va dori poate sa iesa bine din astfel de situatie deoarece daca doreste le pot incurca aceste plan de subventionare mascata a unor grupuri media din anumite tari ale Uniunii Europene si sa faca toate aceste sume sa intre in buzunarele romanilor?
  CUM ESTE POSIBIL ACEST LUCRU ?
  Ar trebui sa prezinte toate argumentele din cele pe care le-am abordat a pe un blog de specialiatate si ca urmare plecand de la ideea ca uniunea Europeana cere maxima eficienta si transparenta in privinta folosirea unor astfel de fonduri atunci Ministerul Turismului are drept orcand sa propune ca aceasta campanie sa fie realizata in mod eficienta cea ce insemna sa nu fie difuzata pe baza de spoturi in Mass media si prin intermediul altor forme care sa aduca rezultate ce pot fi cuantibilizati Din aceste motive in loc sa difuzeze acest spot la posturi de televiziuni cheltuind bugete de zeci de milioane de euro se poate realiza urmatorele:
  1) Se construieste un site multimedia si in acest sens ministerul are propriul mijloace multimedia radio, televiziune si ziare unde poate promova eficient intregul material publicitar.
  2) Avand un astfel de suport media nu numai ca nu are nevoie sa cheltuiasca nici un euro la nici un grup media din cele care asteapta sa primeasca pomana in schimbul unor comisioane ,dar ajuta ministerul sa obtina incasari din publicitate pe site-ul respectiv si totodata cu ajutorul unui astfel de suport media poate beneficia de reclama gratuita la diverse posturi de televiziuni straine deoarece indata ce vor vedea ce trafic are site-ul respectiv, vor accepta promovarea imaginii Romaniei pe sistem de barter.

 5. Va urmaresc de cate ori pot, va stimez alaturi de dna Gorghiu.
  Promit sa vizitez blogul si sa comentez (la obiect).
  Salutari din Oltenita!
  Despre Frunda…el viseaza cu ungurii lui ca daca vor fi numai ei vor face o chestie praf…

 6. 🙂 Pe doamna Gorghiu o gasiti pe http://www.alinagorghiu.ro/ .
  Eu sunt Cristina Pocora, deputat de Fetesti-Tandarei, Ialomita. Pe mine ma gasiti pe acest blog. 🙂

 7. @ Cristina
  Nu aţi înţeles, domnul Ciolanus Spune mai sus că vă stimează pe dumneavoastră şi pe doamna Gorghiu. 🙂
  Eu cred că este un iubitor de frumos…

 8. Colectia de business a fost imbogatita cu un nou audiobook, “Un strop de motivatie”, in lectura lui Adrian Popescu, lansat la incepultul lui Iulie. http://www.adrianpopecu.eu/

 9. @biblo, @ciolanus
  🙂 corect. am citit in viteza. scuze!

 10. bibliotecaru stie 😉

 11. Cat de usor este sa pui etichta cuiva;societaea noastra inca nu a scapat de idei preconcepute si se cramponeaza de aceleasi streotipii…

Raspunde