Cristina-Ancuța POCORA

A.N.P.D.C. si A.N.P.H. dorm…adanc!

22 June 2009 ·

 

Preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Copilului, Ileana Savu şi cel al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, Doina Dreţcanu trebuie să demisioneze pentru felul în care instituţiile pe care le conduc au gestionat cazul copilului cu handicap din judeţul Neamţ, maltratat de proprii părinţi .

 

La fel de vinovaţi ca şi părinţii care îşi ţin copilul legat în curte sunt autorităţile locale care, în loc să pună capăt acestui cumplit abuz, tergiversează lucrurile. Este inadmisibil ca, din momentul în care Protecţia Copilului a fost sesizată de vecini, copilul să rămână în continuare în familie şi să nu fie dus într-un centru de ocrotire. De ce dovezi în plus mai au nevoie autorităţile pentru a-l salva pe copil şi a-i pune sub acuzare pe părinţii iresponsabili pentru rele tratamente aplicate minorului?

 

Nu pot să nu mă întreb câte asemenea cazuri, pe care nu le vedem la televizor, mai există în România de azi? De ce presa trebuie de cele mai multe ori să se substituie autorităţilor, obligate, prin lege, să se ocupe de situaţia copiilor sau a persoanelor cu handicap aflate în dificultate?

 

Lipsa de reacţie a autorităţilor în cazul copilului maltratat de părinţi  este edificatoare pentru felul în care este guvernată România în această perioadă.

 

Schimbările din fruntea instituţiilor descentralizate, făcute exclusiv pe criteriul politic, îşi arată rezultatele. În întreaga ţară e un haos de nedescris: nimeni nu ştie cine conduce de fapt o instituţie sau alta, dacă şeful e de la PSD sau de la PD-L, dacă se mai negociază sau nu la nivel local sau central.

 

În aceste condiţii, niciunul dintre partidele de la putere nu mai e preocupat de guvernare, iar situaţii grave precum cea de la Neamţ devin, din nefericire, ceva obişnuit într-o ţară aflată în pragul colapsului.

 

3 Raspunsuri la “A.N.P.D.C. si A.N.P.H. dorm…adanc!”

 1. gabi says:

  Situatia copiilor maltratati vad ca se trateaza cu mare indiferenta de catre autoritati.Dupa parerea mea copii ar trebui sa prezinte o prioritate, dar dupa cum se vede nu este asa …ce trebuie sa se faca pentru a le trezi atentia care nu fac nimik in sensul asta!?!?
  Este de nedescris felul unora dintre parinti cum isi trateaza copii….daca autoritatile dorm sa demisioneze pentru a dormi acasa linistiti nu in scaunele institutiilor!!

 2. ION IONESCU says:

  Esti ok pe site,pe blog tot ce vrei dar nu te mai duce la radio, orice intentie doresti sa exprimi da rau.
  Poate din cauza radioului, dar pari aroganta si semeni tare mult cu politicienii din vechea generatie.
  N-am nici o antipatie politica fata de partidul din care faci parte.
  Succes!

 3. @ion ionescu
  interesanta observatie. la care aparitie radiofonica te referi (sau mai auzit in mai multe ocazii)?! ce anume ti-a creat imaginea asta? ce crezi ca ar tr sa fac pentru a indrepta acest lucru?
  Te intreb toate acestea pentru ca sigur voi mai ajunge la radio si nu as vrea ca aceasta impresie sa persiste!
  Multumesc

Raspunde