Cristina-Ancuța POCORA

Apel la decență către “candidatul obligatoriu al dreptei”

22 July 2014 ·

Nu știu dacă, într-o zi, votul va deveni obligatoriu pentru cetățenii români, deși discuțiile există de multă vreme. Ceea ce știu este că, în ultimele zile, unii oameni politici  sunt pe cale să inventeze “candidatul obligatoriu al dreptei”.

Acest tip de candidat pleacă de la ideea că fără persoana sa nu se poate. Că țara îl așteaptă. Că poporul îl iubește. Că democrația, fără EL sau fără EA, nu mai are viitor.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” nu vrea vot cetățenesc obligatoriu, ci un partid care să îl(o) desemneze, pe EL sau pe EA, obligatoriu în cursa pentru Cotroceni.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” trăiește un coșmar văzând cum PNL și PDL au puterea să treacă peste toate și să construiască, fără EL sau EA în prim-plan, marele partid de dreapta așteptat de 25 de ani.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” crede sau lasă să se creadă că, fără EL sau EA, dreapta e distrusă, democrația e în pericol, justiția e pe butuci, drepturile cetățenești sunt călcate în picioare.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” nu are proiecte majore, are doar orgolii mărunte.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” nu are dorințe de schimbare, are doar frustrări constante.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” este cel căruia Victor Ponta ar trebui să îi ridice o statuie în fața Guvernului.

Pentru că așa este: acest “candidat obligatoriu al dreptei” este cel mai mare aliat al succesului prezidențial din toamnă al lui Victor Ponta.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” dinamitează de fapt dreapta, o fărâmițează, o descompune dintr-o imensă vanitate, pe principiul „fără mine, potopul”.

 

De aceea, fac un apel către “candidatul obligatoriu al dreptei”, cum s-o numi acum sau câți vor mai apărea în lunile următoare: să renunțe la orgolii deșarte și să nu mai candideze în toamnă!

Să înțeleagă că niciun război nu se câștigă cu o armată formată doar din generali!

Să renunțe să iasă în față cu orice preț pentru că prețul plătit la alegeri prin eșecul dreptei va fi unul crâncen!

Să îl sprijine pe candidatul unic al PNL-PDL pentru că, altfel, Președintele va fi dat în mod cert de către PSD!

Și, în fine, să priceapă, în ultimul ceas, că țara asta are nevoie și în politică, sau mai ales în politică, de un strop de decență. Se poate? Se aude? Se înțelege?

 

5 Raspunsuri la “Apel la decență către “candidatul obligatoriu al dreptei””

 1. Cu excepţia: “Să îl sprijine pe candidatul unic al PNL-PDL pentru că, altfel, Președintele va fi dat în mod cert de către PSD!” sunt de acord 100%

  Un candidat PNL-PDL NU INTRĂ ÎN TURUL DOI. E nevoie de un candidat al Dreptei.
  Dacă liderii dreptei nu înţeleg că o alianţă largă de dreapta e necesară şi continuă cu fuziuni aiuristice .. pa şi pu.

  E bine ca fiecare partid să continue să existe şi să îşi aibă aria sa de acţiune. A lipi un PNL de un PDL pentru a obţine un PNL care ridicol se lipeşte de o formaţiune creştin democrată nu poate fi decât distrugătoare pentru ambele partide. DEJA suma procentelor eventualului partid rezultat este SUB procentele PNL .. şi de ce să nu o spunem e în scădere CARE SE ACCENTUEAZĂ …

  Una peste alta: Bravo roşcata pentru articol!

  http://romanicablues.wordpress.com/2014/07/23/apel-la-decenta/

 2. TheWolfman says:

  Pot sa imi permit sa preiau acest articol? Cu linkul de rigoare catre dvs?

 3. TheWolfman says:

  Deci, sa inteleg ca nu. Ok, np.

 4. imi cer scuze pt raspunsul intarziat, am fost cateva zile “la post” de internet. Continutul acestui blog este public si imi asum tot ceea ce scriu aici. Puteti prelua orice doriti cu mentiunea sursei.
  cu stima,

Raspunde