Cristina-Ancuța POCORA

Apel pentru moțiunea de cenzură

11 June 2010 ·

Fac un apel catre parlamentarii PD-L de Ialomița Tinel  Gheorghe și Tudor Panțuru, să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc!

Dacă au coloană vertebrală, dacă le pasa câtuși de puțin de oamenii care i-au ales să-i reprezinte în Camera Deputaților și Senat, dacă ceea ce au promis în campania electorală nu au fost minciuni, atunci domnii Tinel Gheorghe și Tudor Panțuru ar trebui să voteze moțiunea de cenzură. Este singura variantă pentru ca ialomițenii, pe care și eu îi reprezint în Camera Deputaților, să nu fie condamnați la genocid prin măsurile extreme adoptate de Guvernul Boc. Este singura variantă pentru ca pensionarii, cei bolnavi, cei aflați în suferință și nevoi să mai aibă o șansă de supraviețuire în România.

Cred că s-au convins, chiar dacă vobim de eșecul liderului lor politic și al celorlalți fruntași ai PD-L, că în actuala formulă guvernamentală, sau în cele anterioare sub conducerea lui Emil Boc, nu s-a făcut nimic bun pentru țară. Din contră, s-a dovedit că nu s-au găsit soluții pentru economie, agricultură, infrastructură, educație, sănătate, nu s-a făcut nimic pentru îmbunătățirea condițiilor de viață pentru categoriile vulnerabile (copii, vârstnici, tineri, persoane cu handicap, bolnavii cronici, orfani etc). Deși se declară un partid de dreapta și a strigat în campania electorală cât a putut că nu trebuie să vină comuniștii la putere, PD-L nu face nimic pentru mediul privat, pentru micii întreprinzători, pentru IMM-uri, pentru cei care vor să-și deschidă o afacere. Statisticile care arată numărul extrem de mare de societăți închise și recordul trist înregistrat la șomaj sunt elocvente în acest sens. Lipsa de la dezbaterea moțiunii sau abținerea de la vot nu reprezintă decât fuga de răspundere, lașitate și că această atitudine va fi sancționată drastic la vot la viitoarele alegeri parlamentare.

*****************************

De asemenea fac un apel la parlamentarii independenți, care s-au grupat sub sigla UNPR, să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc.

            De-a lungul timpului, o parte dintre actualii independenți au dovedit buna-credință, au dovedit, prin faptul că au reprezentat ramuri ale mișcării sindicale, că știu care sunt nevoile oamenilor și au acționat în consecință. Ar trebui să-și amintească de acele idealuri pentru care au luptat în cadul mișcărilor sindicale, cot la cot cu oamenii care astăzi așteaptă de la ei un singur lucru: să nu pună înaintea intereselor cetățenilor interesele personale, de grup, de partid. Foștii colegi și chiar prieteni, așteaptă de la actualii parlamentari independenți să nu ia calea trădării, a minciunii și să voteze moțiunea de cenzură.

            Abținerea de la vot, chiar dacă e însoțită de declarații pompoase privind grija față de cetățenii patriei, nu reprezintă altceva decât fuga de o responsabilitate asumată în momentul în care au candidat pentru a-i reprezenta pe cetățeni în Parlamentul României. Abținerea de la vot este un drept al oricărui reprezentant al Parlamentului numai că, în cazul de față, când incompetența dusă la extrem a Guvernului Boc amenință siguranța zilei de mâine a majorității cetățenilor din România, este nevoie de un vot clar pro sau contra la dezbaterea moțiunii de cenzură. Este unul dintre acele momente în care fiecare dintre noi trebuie să ne asumăm, individual, răspunderea. Votând pentru moțiune, dăm o șansă românilor de a ieși din coșmarul în care ne-a băgat Guvernul PD-L.

5 Raspunsuri la “Apel pentru moțiunea de cenzură”

 1. Anonim says:

  Daca veti face apel catre mamele acestor parlamentari s-ar putea sa aveti succes.
  Acestor domni nu le pasa de cei care i-au ales. Inca nu se gandesc la faptul ca vor disparea definitiv din politica daca vor vota impotriva motiunii si deci impotriva populatiei.
  Mobilizati electoratul, doamna, doar asa vor reactiona acesti domni, doar la amenintarea ca nu vor mai avea nicio sansa in politica, ca vor disparea din politica.

 2. Gabi says:

  @ANONIM
  Sa faca apel catre mamele dansilor???!!!….Credeti ca pe portocalii ii intereseaza cerintele oamenilor ….nevoile lor?!…nici gand, au fost votati , au promis multe si sunt sigura ca vor vota cum li se va spune …

 3. ANISOARA says:

  BUNA ZIUA,
  ESTE PRIMA DATA CAND INTRU PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA,
  ACUM CATEVA ZILE AM FOST SUNATA DE LA CABINETUL TERITORIAL SI AM FOST INTREBATA CUM DORESC EU, SA VOTATI LA MOTIUNE!!! SI TOT ATUNCI, AM AFLAT SI DE BLOGUL CARE NE TINE LA CURENT CU TOT CEEA CE FACETI.
  CUM VOTATI?! STIM TOTI, DAR CUM VOTEAZA REPREZENTANTII PDL,ASTA NU MAI STIM, NORMAL DE LA CABINETELE DANSILOR AR FI TREBUIT SA VINA UN ASTFEL DE TELEFON.
  INTERESANTA ACTIVITATE AVETI PE BLOG.

 4. maine, dupa vot voi posta aici poze cu votul parlamentarilor de IL!

 5. Gabi says:

  Oare sa avem succes sa fie votata motiunea azi ..??
  Oricum noi multumim actualului guvern pentru ca:
  – copii nostri vor trai fara parinti deoarece majoritatea pleaca in strainatate…iar copilasii nostri nu se vor bucura de protectia parintilor .
  – batranii care au muncit o viata nu se vor bucura de o batranete linistita…lipsa banilor , lipsa hranei , a medicamentelor …etc ….
  – persoanele cu dizabilitati sunt deja chinuite de soarta, cum putem sa bucuram, aceste suflete ??..au nevoie de medicamente , fel de fel de tratamente …fara bani viata lor va deveni un calvar .. 🙁
  – restructurarile din sistemul bugetar …sute de oameni vor fi dati afara, cu ce vor trai acestia? familiile lor …
  Si sunt multe dar oricum ei nu tin cont de nimik…ei nu sufera …as vrea sa traiasca unul din acei oameni care voteza toate aberatiile astea o luna cu un salariu de 500 lei /luna cu copil si cheltuielile lunare ….sa vedem cum imparte acesti bani …???

Raspunde