Cristina-Ancuța POCORA

Astăzi, atât eu cât și colegii din PNL votăm DA pentru majorarea salariilor pentru toti bugearii!

11 November 2015 ·

Astăzi, atât eu cât și colegii din ‪#‎PNL‬ am votat DA la “Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2015”, cu amendamente, adică legea prin care urmează ca salariile cadrelor medicale să fie majorate cu 25% și ale celorlalți ‪#‎salariați‬ din sistemul ‪#‎bugetar‬ cu 10%, de la 1 decembrie 2015.

PNL a susținut întotdeauna că este nevoie de salarii care să reflecte munca reală a personalului din sectorul bugetar. Trebuie să avem salarii corecte și criterii clare prin care poate fi evaluată activitatea. 

Partidul Național Liberal nu s-a opus, nu se opune și nu se va opune vreodata măsurilor prin care se prevede majorarea salariilor pentru toate categoriile de salariați din sistemul bugetar.

PNL susține majorarea salariilor tuturor bugetarilor, cu amendamentul că, în acest moment, nu există un studiu de impact fundamentat privind implementarea acestei măsuri, iar Ministerul de Finanțe a arătat că o astfel de măsură nu este sustenabilă și ar crea un deficit bugetar de 5 miliarde de lei pentru anul 2016.

PNL dorește ca o astfel de măsură să fie și aplicabilă pentru a nu îi păcăli inutil pe oameni, din rațiuni strict electorale și populiste.

Consider ca deciziile pe care le luam trebuie sa fie bazate pe o cunoaștere exactă a cifrelor reale și a posibilității de implementare a unei măsuri, nu doar pe argumente strict electorale și populiste.

Vom solicita noului Guvern să analizeze impactul pe care îl va avea Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2015 privind salarizarea pe 2015 și să evalueze cu prioritate această situație atunci când va elabora proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2016.

Iata raportul adoptat: http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2015/rp737.pdf

Raspunde