Cristina-Ancuța POCORA

Astazi presedintele jucator vrea sa fie “Opozitie”

11 October 2010 ·

Presedintele a spus ca a dorit, initial, sa armonizeze punctele de vedere ale puterii si ale opozitiei. “Voi substitui eu opozitia în discutiile cu dumneavoastra”, a adaugat Basescu. – Mediafax

Mai intai a organizat jocul si el si-a ales rolul de Presedinte jucator. Apoi a dorit sa aiba pentru el si rolul de Prim-Ministru, Parlament, presedinte de partid, de instanta de judecata…de CSAT (adica si de ministru al finantelor, de ministu al administratiei si internelor…)….
Ei astazi, dupa ce a cam stricat jocul si a defectat cam toate jucariile, Jucatorul ar vrea sa fie si Opozitie.  S-a cam saturat sa fie criticat, contrazis, sfidat de cei care sunt in opozitie. Nu mai bine zice el ca joaca rol si de opozitie, stramba putin din nas la deciziile sale, dar nu mai are bataie de cap?! Nu mai bine ne da pe toti afara din tara si ramane el cu cei care ii plac si se joaca  numai ce vor ei, fac ce reguli vor…, sau mai bine fara reguli ?!

Sau poate hotaram noi, cetatenii care l-am votat, ca nu vrem sa mai acceptam acesta joaca cu viata noastra din partea presedintelui Basescu si il trimitem (suspendam), cu jucariile sale cu tot, la el acasa, sa se gandeasca la ce a gresit!

 

OPOZÍȚIE ~i f. 1) Raport dintre lucruri sau situații care coexistă opunându-se. 2) Relație dintre persoane cu idei sau interese opuse. 3) Grup de persoane care se opun majorității. 4) Grup sau partid politic care se opune partidului aflat la putere. [G.-D. opoziției; Sil. -ți-e] /<lat. oppositio, ~onis, fr. opposition, germ. Opposition (sursa: dex online)

Cuvinte Cheie:
,

Un Raspuns la “Astazi presedintele jucator vrea sa fie “Opozitie””

  1. Nu există nicăieri în sistemul instituţional românesc o referire la Opoziţie. Sistemul Putere/Opoziţie este o invenţie a politicii româneşti.

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/10/discursul-in-oglinda.html

Raspunde