Cristina-Ancuța POCORA

Basescu ne spune ca pensia de 750 ron e prea mare deci, trebuie impozitata!

06 December 2010 ·

“Printre subiectele discutate la sedinta Coalitiei de luni dimineata se afla si propunerea presedintelui Traian Basescu de a impune pensionarilor sa plateasca si ei contributii la asigurarile sociale de sanatate.”

Intenția de impozitare a pensiilor demonstrează încă o dată incapacitatea guvernării Băsescu-Udrea-Boc de a face rost de bani la buget, alegând metode precum cele de reducere a pensiilor sau salariilor sau mărind taxele și impozitele.Este o dovadă în plus a incoerenței, lipsei de viziune managerială și a lipsei de soluții de scoatere a României din criză.

În loc să găsească astfel de soluții, guvernarea Băsescu-Boc-Udrea ar trebui să se concentreze la găurile pe care le fac în bugetul țării banii dați clientelei politice portocalii.

Am spus si o repet: pensia este un drept câștigat în urma anilor de muncă, nu un ajutor social.  Guvernarea Băsescu –Udrea-Boc demonstrează încă o dată că își bate joc de români, fie ei salariați, pensionari, mame, întreprinzători, că nu are nici cea mai mică intenție de a pune capăt războiului declanșat împotriva românilor.

Scoaterea României din criză este posibilă numai prin măsuri liberale, de centru-dreapta care presupun stimularea întreprinzătorilor din mediul privat, reducerea fiscalității etc. PNL a propus aceste solutii pentru relansarea economică prin programul Statul Liberal – A doua modernizare a României, soluții care înseamnă reconstrucția statului ca partener al românilor, nu ca dușman al acestora…

Cuvinte Cheie:
, ,

7 Raspunsuri la “Basescu ne spune ca pensia de 750 ron e prea mare deci, trebuie impozitata!”

 1. Nu-mi este prea clar dacă cei 5,5% se aplică la ce depăşeşte 740 RON sau la toată suma. Diferenţa este de cam 400 de mii, nu-i de colea.
  Logica spune că ar trebui să fie la ceea ce depăşeşte, în ziua de astăzi însă nu prea mai am încredere în logica politicienilor.

  Nu aş fi mirat deloc dacă cel care ia 740 RON va lua 740 RON iar cel ce ia 750 RON să ia 709 RON.

 2. marian says:

  ce se mai stie despre soarta persoanelor cu handicap in speta despre ordonanta care ne condamna la moarte?
  ce statut are asistentul personal al persoanei cu handicap in noua lege a salarizarii?

 3. tibi says:

  “… pensia este un drept câștigat în urma anilor de muncă, nu un ajutor social.”

  Adevarat. Dar nu si valoarea ei.
  Acum pensia medie este mai mare decat venitul mediu pe persoana al unei familii cu doi copii in care parintii au venitul mediu pe economie.Adica un pensionar mediu traieste mai bine decat un copil mediu.Ceea ce este o porcarie.

 4. daca faci astfel de comparatii rezultatul nu e k in scietatea noastra.
  Valoarea pensiei tr data de contributia in decursul vietii. Datele arata ca noi contribuim in decursul perioadei active cu mai multi bani decat primim in anii de pensie.
  Pe partea cealalta fiecare ar trebui retribuit conform valorii muncii sale si in asa fel incat sa fii mai stimulat sa muncesti decat sa astepti ajutor social.

 5. tibi says:

  “Datele arata ca noi contribuim in decursul perioadei active cu mai multi bani decat primim in anii de pensie.”

  1.Eu nu cred ca datele arata ca noi contribuim la fondul de pensii cu mai multi bani decat primim in anii de pensie.Pe ce Va bazati cand spuneti asta?Dar , chiar daca ar fi asa-nu exista o reglementare sau un contract care sa prevada ca, in medie, la pensie sa se primeasca tot atat cat s-a cotizat.Mie mi s-ar parea corect ca ceea ce se aduna la fondul de pensie sa se imparta la pensionarii in plata.Si cat rezulta aia e.Daca e 30% sau 40% sau 50% sau 60% din salariul mediul atat sa fie.
  2.Noi, cand contribuim la fondul de pensii nu se pun acei bani undeva ca sa ii primim la pensie.Ci acei bani se dau pensionarilor care sunt in plata atunci cand noi contribuim la fondul depensii. Adica un sistem tip Caritas care poate duce la faliment.
  3. In Grecia pensia medie este 1500 de euro iar in Germania de 1000 de euro.Desi raportul veniturilor este mai mult decat invers.Dar au avut grija partidele din Grecia sa mareasca electoral pensiile.Si acum nu se pot reduce pentru ca -nu-i asa?- este un drept castigat.

 6. Anton says:

  Sunt un pensionar nesimtit din colegiul dvs.Va rog frumos daca aveti o adresa email a dvs. pentru a va comunica mai multe probleme din colegiul dvs.Va multumesc.
  [email protected]

 7. un liberal optimist says:

  Cine naiba il mai crede pe betivul asta national. Eu zic sa nu-i mai dati atentie. Deja devine un pericol social!Alcoolicul asta tot o sa taie si o sa taie. Hai sa-l tamponam si sa ne descurcam singuri. Si sa-i mai ajutam si pe neputinciosi!

Raspunde