Cristina-Ancuța POCORA

Bebeluşii cer de mâncare zilnic, nu la sfârşitul lunii!

14 June 2010 ·

Ultima ora: Pentru corecta informare, va pot spune ca l-am intalnit in Parlament pe domnul Nicolae Ivăşchescu,  secretar de stat la Ministerul Muncii.

L-am intrebat care este situatia si mi-a garantat ca astazi au plecat banii din trezorerie catre teritoriu. El spune ca nu vor exista probleme.

De urmarit in teritoriu!


Atunci când un lider de partid a spus că premierul Emil Boc este nesimţit, am considerat că a fost o afirmaţie dură chiar şi pentru scena politică românească. Numai că astăzi, văzând ce intenţii are, de a amâna până la sfârşitul lunii plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului, afirmaţia de mai sus devine întemeiată. Motivul invocat pentru decizia menţionată este acelaşi, lipsa banilor. Numai că acesta este un motiv fals, din declaraţiile pompoase ale miniştrilor, din ceea ce apare în presă, observ că, de fapt, banii există doar că sunt folosiţi pentru afacerile clientelei PD-L, o adevărata gaură neagră pentru bugetul ţării. Vedem zi de zi cum clientela politică pedelistă toacă milioane de euro pe proiecte care nu îmbunătăţesc cu nimic viaţa românilor. Din contră!

            În aceeaşi categorie intră şi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Constantin Şeitan şi ministrul Finanţelor, Sebabstian Vlădescu, care nici măcar în glumă nu ar fi trebuit să gândească o astfel de măsură. Dacă aceasta va fi adoptată, atunci actualii guvernanţi îşi dau măsura incompetenţei şi a cinismului.

            Este inadmisibil să amâni cu câteva săptămâni plata indemnizaţiei care reprezintă, de fapt, echivalentul salariului cuvenit părintelui care a ieşit din câmpul muncii pe o perioadă determinată pentru a avea grijă de copii. Amânarea plăţii indemnizaţiei la care părinţii au dreptul prin lege, vine la puţin timp după ce aceasta a fost inclusă în lista de micşorare drastică a salariilor, a pensiilor şi a altor drepturi băneşti ale cetăţenilor. Degeaba au protestat părinţii cu copiii în braţe în faţa ministerelor şi a guvernului. Guvernanţii au rămas insensibili la problemele cu care se confruntă românii care au decis să fie părinţi. Guvernul Boc şi-a angajat deja răspunderea inclusiv pentru reducerea cu 15% a indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

            Liderii, miniştrii şi parlamentarii PD-L, UDMR şi parlamentarii independenţi care susţin aceste măsuri nu fac decât să contribuie la condamnarea cetăţenilor la un trai sub pragul de subzistenţă. Vom fi un popor bolnav, îmbătrânit, cu atât mai grav cu cât deja numărul persoanelor active este sub cel al pensionarilor. Guvernul PD-L şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să-şi asume responsabilitatea aruncării ţării în cea mai neagră perioadă post-decembristă.

4 Raspunsuri la “Bebeluşii cer de mâncare zilnic, nu la sfârşitul lunii!”

 1. Dumneavoastră eraţi cea care întindea mâinile ca pentru cătuşe la adresa domnului Oltean? Neapărat trebui să văd ce s-a scris în stenogramă… 😀

 2. O zi neagra!
  Nu mai tin cont de nimic! Nici o lege, nici un fel de norma nu pot sta in calea lor atunci cand “interesul suprem” dicteaza intr-un fel sau altul!
  Astazi ar fi fost o zi ca oricare alta in care si-ar fi trecut orice prin vot trucat. Astazi au dorit musai sa repuna la vot numirea unui judecator la Curtea Constitutionala. Un vot pe care l-am dat odata si pentru ca nu a castigat reprezentantul PDL Roberta Anastase nu a semnat decretul de numire si acum vor sa se revoteze!
  Votul acesta echivaleaza cu adandonul luptei impotriva celor doua legi prin care sunt taiate pensiile si salariile! daca ei repun la vot si iese omul lor, vor avea majoritate la Curtea Constitutionala. daca au majoritate la Curtea Constitutionala cele doua legi nu vor fi declarate neconstitutionale si vor intra in vigoare! (asta pe scenariul in care motiunea pica si ne ramane ca arma doar contestatia la Curtea Constitutionala!)

  Semnul meu… era indreptat catre presedintele de sedinta, care a taiat microfonul si nu ne-a mai lasat sa vorbim, pentru ca nu spuneam lucruri placute auzului sau, care ne trimitea in bancile noastre sa acceptam tacuti marsavia pe care doresc sa o faca!
  I-am spus ca ma poate misca de acolo doar daca ma incatuseaza si ma ridica!
  Au distrus toate institutiile din tara asta! Si-au batut joc de statul roman! Stiu ca revolta noastra de astazi nu nu a fost inteleasa poate cum trebuie de catre cei care s-au uitat la televizor, dar eu va zic ca am protestat pentru ca vreau sa pot trai libera in tara mea, vreau ca statul sa functioneze, sa ma respecte si sa-mi garanteze libertatile si drepturile! iar daca in alte institutii cei de acolo nu se pot revolta, o parte dintre noi, in Parlament, am avut curajul sa o facem!
  Credeti ca poate porni o revolutie din Parlament?

 3. Gabi says:

  Este inadmisibil ceea ce se intampla, manipuleaza tot si pe toti ….nu tin cont de nimik.
  In ’89 au murit oameni, s-au sacrificat pentru libertate, au murit pentru !??..pentru ce …este mai rau decat pe vremea lui Ceusescu ….nu mai avem nici un drept.
  Noi am votat oameni care sa ne reprezinte acolo, unde noi nu ne permitem niciodata sa ajungem …
  Cei care au votat acest cuib de vulturi sunt curioasa …sunt multumiti de felul in care actioneza acestia ?!

 4. @gabi
  Ai vorbit cu ei. Ce spun?

Raspunde