Cristina-Ancuța POCORA

Brosura domnului Funeriu

10 May 2011 ·

Va prezentam aici, una dintre “realizarile” domnului Funeriu.

I-am adresat atunci, domnului ministru si o intrebare pe aceasta tema… iata si raspunsul: raspuns MECTS.

P.S. remarc ca cei din PD-L insista sa ne convinga ca noi, cetatenii suntem cei care facem/decidem legile in aceasta tara. Funeriu ne spune acest lucru, dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea pe o lege a educatiei, inaplicabila in unele puncte. Elena Udrea ne spune acelasi lucru de pe afisele din Bucuresti, in ceea ce priveste “legea capitalei”. In acest ritm, cred ca urmatorul pas este ca cetatenii sa fie arestati si condamnati pentru legile, masurile si furtul din Guvernarea Boc.

poate vad eu prea multe “scame” de aceea va intreb, in cate cazuri/legi s-a tinut cont de parerea voastra, exprimata prin intermediul ONG-urilor, parlamentarilor, mass-media sau individual?

5 Raspunsuri la “Brosura domnului Funeriu”

 1. Chiar cred ca erau prioritati mai mari in educatie… 🙁

 2. Nicu Bazga says:

  Nu stiu cum se face ca ridicati tot numai probleme la care am cate ceva de spus!
  Oare ce sa fie asta?O fi vreun Sburator?
  Asta ca gluma!
  Acum, serios vorbind, problema ridicata de catre dumneavoastra este extrem de importanta.
  Acum cativa ani – pe vremea cand in inima mea mai salasuia o anumita doza de inocenta – am fost invitat ca, in calitatea pe care o detineam atunci, anume aceea de coordonator de ONG, sa ma alatur (cu tot cu ONG) unui protest privind o chestiune oarecare.
  Protestul a fost organizat de niste alte ONG-uri care se considerau importante si a constat in formarea unui lant uman in jurul Parlamentului (sau in jurul Casei Poporului, cum doriti!).
  Ei bine, desi eram de acord cu motivele pentru care s-a dorit (si realizat) lantul uman, spre stupefactia tuturor am refuzat sa particip la eveniment!
  Am sa va explic de ce si veti vedea ca are legatura cu articolul de mai sus (sau post-ul, cum ar veni in engleza).
  Fiind vorba despre ceva ce guvernul de atunci al tarii hotarase nu am inteles de ce ONG-urile alea de renume au inteles sa formeze lantul uman in jurul Parlamentului, iar nu in jurul cladirii guvernului, ca el fusese cel care daduse acea H.G. (va place ca am acordat?- trimiteti niste din astia de pe sticla la mine!).
  Chestiunea grava este ca ura romanilor este indreptata sistematic catre Parlament si parlamentari, desi, baza si asigurarea democratiei este chiar aceasta institutie, a Parlamentului!
  Dureros e ca nu vad cum veti reusi sa scapati din capcana asta!
  Nu vedeti ca lumea asta e prostita incontinuu si ca, in loc sa urle la guvernanti, urla la voi?
  Ca nu stiu cat cheltuiti, ca nu stiu ce salarii aveti, ca ce pensii veti avea, ca va plimbati, ca chiuliti, ca masini, ca etc., etc.!
  Lui Basescu in loc sa-i puneti calus, il lasati sa va spurce peste tot cat si cum vrea el!
  Nu vad cum veti scapa de stigmatul pe care, cu regret o spun, cam toate guvernele l-a aruncat asupra voastra, a parlamentarilor, pentru ca sa distraga atentia “prostitului popor” de la ei (de la guvernanti, adica!).
  In cateva randuri am mai spus-o, iar aici o repet: “Niciun politician nu ar trebui sa faca abstractie de prostia poporului asta!”.
  Pentru ca, vedeti dumneavoastra, desi guvernul este cel care s-a erijat in legislativ si emite, efectiv, legi care trec de cenzura Parlamentului (cu ajutorul unei legi – cea care permite legilor sa fie adoptate in mod tacit -), toata frustrarea palmasilor se revarsa asupra Parlamentului si parlamentarilor!
  Cert este ca nici Parlamentul in calitate de legislativ autentic, asa cum ar trebui sa fie, nu ia masuri pentru a opri guvernul de la a se substitui legislativului (prin asumarea raspunderii, prin adoptare tacita, etc)!
  Ca sa ma exprim mai pe inteles, dar la persoana intai (cu scuzele de rigoare): Pai daca voi, parlamentarii, nu sunteti in stare sa dati o lege care sa impiedice guvernul sa poata sa-si asume raspunderea pe legi organice, atunci cine sa o faca?Noi, autistii astia care stam pe margine si chibitam?
  Institutia lui “Trebuie sa se faca!”, se cere inmormantata, iar in locul ei sa renasca institutia lui “Hai sa facem!”, pentru ca nimic nu se face de la sine!
  Chiar mai dureros e ca va complaceti, din comoditate, in tot felul de jocuri politice si chiar, vai!, politicianiste, mintindu-va ca asa trebuie, ca asa e bine, sau ca altfel nu se putea!
  Sunt incredintat ca dumneavostra, doamna Pocora, cunosteti ca nu sunt nici atat de naiv si nici atat de inocent incat sa cred ca politica e fata mare, insa, iata, am ajuns la stadiul de a spune ce gandesc si sa si pot certifica prin numele meu real ceea ce am spus.
  Despre consecinte…vedem mai tarziu!
  Ca fi-vor, cu siguranta!
  Cu stima,

  Jeremy Cricket :))

 3. Eu nu m-am prins de ce era nevoie de această mie de exemplare?

  La un tiraj de o mie de exemplare, încă şi color, nu avea cum să se ajungă la un astfel de preţ. Cred că numai tehnoredactarea ar fi trebuit să depăşească 700 de lei. Eu tot nu înţeleg de ce 1000 de exemplare. Unde au ajuns aceste exemplare, poate numai la directorii de şcoli?

 4. biblo, sa stii ca si eu am primit la cabinet una dintre cele 1000 brosuri si nu sunt in com. pt educatie. daca au primit toti parlamentarii… Ma gandesc ca pe langa aceste exemplare, a mai facut un nr si fiecare inspectorat judetean. dar asta tr sa verific.

 5. Păi abia acum mă îngrijorez. Eu tot timpul am avut impresia că această broşură este adresată copiilor în special. Este posibil ca aşa ceva să aibă ca destinaţie parlamentari şi inspectorate…?

  Formatul şi grafica este la nivelul manualelor de clase primare. Hai să spun, că acest pliant s-ar adresa în special profesorilor, că doar se spune “Dragi părinţi, profesori, învăţători şi elevi”…

  Nu, oricum aş întoarce totul, nu prea se leagă. Dacă din cele 1000 de exemplare cam 500 de au ajuns la parlamentari, eu deduc că această broşură a fost compusă pentru parlamentari şi “alţii”. Mai normal ar fi ca tirajul să fie pe la 100 de mii de exemplare şi atunci este credibil şi preţul pe exemplar specificat.

Raspunde