Cristina-Ancuța POCORA

Calcam totul in picioare pentru bani!

16 September 2010 ·

 Credeam că nimic nu mă mai poate şoca în România. M-am înşelat! A fost suficient să răsfoiesc ziarele de astăzi

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/socant-asa-aratau-bebelusii-arsi-la-giulesti-primii-doi-dintre-micutii-supravietuitori-au-plecat-acasa-124008.html

Cum e posibil să publici astfel de imagini? Cum este posibil să expui opiniei publice imaginea unui bebeluş ars cu scopul de a-ţi umple buzunarele de pe urma unei nenorociri? Cum e posibil să exploatezi în aşa hal dorinţa oamenilor pentru senzaţional? Cum e posibil sa nu existe sanctiuni pentru astfel de barbarisme? Nu pot să nu mă întreb, unde este codul deonologic pe baza căruia ziariştii ar trebui să-şi desfăşoare activitatea? Nu pot să nu mă întreb unde este limita bunului-simţ?

 Din păcate nu este pentru prima dată când moartea se vinde în direct şi explicit. Îmi amintesc cu aceeaşi groază imaginile publicate, tot într-un tabloid, care înfăţişau locul unei crime, în care cadavrul hăcuit era dezvăluit clar cititorilor, alături de cuţitul însângerat.

Scuzaţi-mă, dar nu ştiu ce altceva se mai poate spune. Judecaţi singuri…

Cuvinte Cheie:
, , ,

3 Raspunsuri la “Calcam totul in picioare pentru bani!”

 1. Ba sa va uitati sa le vedeti
  trebuie sa le vedeti aceste poze ca numai asa veti putea judeca drept fara sa gasiti mereu scuze si circumstante pt toate erorile ,omisiunile si lipsa de raspundere a cadrelor cand se uita o foarfeca , un pansament cand va coase oricum dupa o cezariana lasandu va galme cat nucile cand se lecreaza cu ustensile nesterilizate ,Cand se facea injectii la un regiment cu acelasi ac si caredele …
  mai mult
  trebuie sa le vedeti aceste poze ca numai asa veti putea judeca drept fara sa gasiti mereu scuze si circumstante pt toate erorile ,omisiunile si lipsa de raspundere a cadrelor cand se uita o foarfeca , un pansament cand va coase oricum dupa o cezariana lasandu va galme cat nucile cand se lecreaza cu ustensile nesterilizate ,Cand se facea injectii la un regiment cu acelasi ac si caredele medicalwe au umplut generatii de copii cu SIDA {Eu doresc unei asistente inconstiente care a folosit o siringa pt mai multe persopane in anii 80-90 sa devina nestiind soacra unii purtator de Sida pe care ea la infectat cu buna stiinta si sa sufere atata cat a sufetitfamilia nefericitulul facut de EA ) PRIN TACERE TOATE CADRELE MEDICALE SUNT CUPABIL:E DE CE SE INTAMPLA PT CA AU TACUT NOI NU AVEM DE UNDE CSTI CU CE LUCREAZA ELE SI CE LIPSURI AU AU TOLERAT CA GENERATII DE DIRECTORI INCOMPETENTI SA GESTIONEZE SUME ASTRONOMICE PT MODERNIZAREA SPITALELOR FACANDU SI IN ACELASI TIMP VILUTE TOTI CEI SUSPUSI

 2. moni says:

  Draga doamna, Pocora… sa ne intelegem, nu sunt de acord cu publicarea acestor fotografii, insa nu sunt de acord nici cu revolta dumitale.Ar trebui sa te socheze faptul ca chestia asta s-a intamplat in anul 2010, intr-o tara din UE, intr-un spital din capitala tarii pe care si dumneata o conduci.Ba mai mult, cred ca ar trebui sa ne fie rusine tuturor si fiecare dintre noi sa se simta vinovat de ceea ce li s-a intamplat acestor copii: noua pt ce votam, voua pt nepasare fata de noi.
  Faptul ca aceasta nenorocire s-a intamplat e vina noastra, a tuturor,iar acei copii vor purta toata viata lor semnele ignorantei noastre pe propria lor piele.
  Ce altceva se poate spune? Ca veti face ceva pt sistemul sanitar din Romania, ca veti incerca macar sa schimbati ceva in bine,ca asa ceva nu se va mai intampla.Promiteti-ne ca nu vom mai muri ca vitele in spitale, ca vom fi in siguranta in ele, ca vom avea medicamente si ca nu vom mai plati sanatatea degeaba.
  Eu ma pot inflama si revolta pe blog pt ca eu nu am nici o putere de decizie in tara asta,dumneata n-ai dreptul sa te enervezi….ai obligatia sa faci ceva.
  Si va rog, nu vreau un raspuns despre putere, opozitie,cine cat fura….nu-mi pasa,nu ma intereseaza politica voastra, si astfel de raspunsuri nu-mi folosesc.Eu vreau sa va vad facand ceva la modul concret, avand initiativa, vreau ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata unui copil din tara asta.
  Si la final o sa va intreb, mai mult retoric: “Cum e posibil sa nu existe sanctiuni pentru astfel de barbarisme? “…. o asistenta nu ajunge doamna.

 3. Georgia says:

  @ MONI

  Felicitari! Respect!

Raspunde