Cristina-Ancuța POCORA

Caracațita PSD ajunge și în Dubai!

06 August 2014 ·

Puterea absolută. Asta își dorește Victor Ponta prin tentativele sale repetate de a politiza toate funcțiile publice. Ponta vrea să îndeplinească visul mentorului său, Adrian Năstase: monopolul roșu pe toate palierele administrative, de la cea mai neimportantă funcție de consilier, până la cele de miniștri și diplomați. Într-un final, Adrian Năstase nu a reușit, dar Victor Ponta face totul pentru a nu repeta istoria. Mai ales că e capul lui în joc, de această dată.

Asaltul se duce pe toate fronturile, în toate domeniile, iar Ministerul Afacerilor Externe este una dintre redutele importante pe care partidul care se vrea stat își dorește să o controleze total. Asistăm, în această perioadă, la atacuri furibunde asupra profesioniștilor din acest minister, la înlocuirea lor, de la diplomati la eșaloanele secunde, din pixul lui Corlățean, cu oamenii PSD.

Nu contează pentru Corlățean și Victor Ponta profesionalismul în domeniu, nu contează pentru cei doi CV-ul celor trimiși în misiuni, nu contează interesul cetățenilor care trăiesc peste hotare, nu contează imaginea României în extern. Pentru cei doi, contează doar ca toate funcțiile, inclusiv cele din diplomație, să fie deținute de ai lor, de armata roșie PSD.

Numirea lui Marian Sârbu în funcția de consul general în Dubai este ultima extindere a caracatiței PSD. Marian Sârbu, fost sindicalist, fost ministru al muncii, fost prim-vicepreşedinte al ASF, este abonat la funcții bine plătite de statul român. Curtea Constituțională a spus-o clar că Marian Sârbu nu este potrivit pentru ASF, dar, cum PSD are toată puterea, se găsește repede un loc bun pentru domnul Sârbu. Acum Marian Sârbu este bun pentru a reprezenta România la Dubai, pentru a-i ajuta pe românii din Dubai, din funcția de consul general. Asta susține “genialul” ministru Titus Corlățean.

Marian Sârbu n-are, însă, nicio experiență în domeniul diplomației. Știe cum arată Dubaiul, probabil, doar din concedii. Marian Sârbu are, însă, o mare calitate. Este PSD-ist până în măduva oaselor și va respecta orbește ordinele partidului care se vrea stat. Iar pentru Victor Ponta, prin Titus Corlățean, asta este tot ce contează. Toți aceștia au nevoie de psd-iști și nu de profesioniști. Vin alegerile prezidențiale și au nevoie de tentacule puternice în toate colțurile țării și în toate colțurile lumii. Au nevoie de oameni care, după modelul Baconschi, să strângă mii de voturi pe oră pentru candidatul PSD, care să încline balanța în favoarea partidului care se vrea stat.

Atenție, însă, Marian Sârbu! Atenție, însă, Titus Corlățean! Atenție, Victor Ponta! De la Ceaușescu, încoace, nimeni nu a reușit să-i subjuge total pe români. Nici Adrian Năstase, nici Traian Băsescu, nimeni! Pentru că românii îndură multe, suferă multe, înghit multe. Dar vine o vreme când hotărăsc să acționeze. Și atunci ies în stradă, fac revoluții, schimbă sisteme, schimbă guverne și aruncă în neant politicieni avizi de putere. Iar neantul tau este aproape, Victor Ponta!

 

Raspunde