Cristina-Ancuța POCORA

Ce face copilul tau?

29 April 2010 ·

Unul din zece copii români stau de vorba cu parintii doar câteva minute, într-o zi lucratoare. Prea îngrijorati de ziua de mâine, celor mari le scapa printre degete ziua de azi, scrie Gândul. Aproape jumatate dintre copii au la dispozite cel mult o ora pe zi cu parintii lor, în timpul saptamânii, arata un studiu Gallup, la care au participat peste o mie de copii de scoala generala. Multi ar avea nevoie de ajutor, la teme, de exemplu, dar nu-i nimeni acasa sa li-l dea. Ar vrea sa stie ce sa faca sa îi pla­ca si pe ei colegii, dar n-are cine sa le raspunda, parintii sunt ocu­pati. Unii dintre ei suna la ‘Telefonul Copi­lului’, la 116.111, pentru ca se simt singuri sau pentru ca au nevoie de ajutor ….

Mai multe:

http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010042942904/Actualitate/Unul-din-doi-copii-sta-cel-mult-o-ora-pe-zi-in-compania-parintilor.html

http://www.cotidianul.ro/49_dintre_copii_petrec_zilnic_cel_mult_o_ora_cu_parintii_lor-113367.html

 

8 Raspunsuri la “Ce face copilul tau?”

 1. Prea mulţi părinţi muncesc “zi de vară până-n seară” special “pentru a clădi un viitor pentru copii” şi elimină din ecuaţie tocmai faptul că aceşti copii au nevoie mai mult de o mamă şi un tată decât de o ladă de zestre.

 2. smoker says:

  ma intrebi ce face copilul meu? hehe, de exemplu adineauri ma razboiam cu el: el vrea sa pape doar singur, eu caut sa-l conving sa ii mai bag si eu in gura cate ceva. iar azi ne-am razboit impreuna cu un camion (am carat tot felul de jucarele cu el prin camera) si am tunat o alta masinuta ce ramasese fara roti: i-am pus roti de tractor
  ^^
  Eh, are abia un an si cateva luni …. dar sa-ti raspund la intrebare: eu am crescut intr-o familie in care copii au locul de frunte. Eu fiind al mai mic, am fost top :D. asa ca in nici un caz nu voi face rabat de la aceasta chestie…..

 3. @Cristina Pocora

  Ok!…Si ce solutii sunt?

 4. @biblo
  corect. e un cerc vicios.

  @adrian stef
  de unde sa incep…?! tot sistemul din Romania tr regandit: parintii sa nu mai fie ingrijorati de locul de munca si sa se dedice si copilului, sa existe o infrastrucrura sociala in care copilul sa stea cat parintii sunt la serviciu, ….

  @smoker
  FELICITARI!Sa fie sanatos si fericit!

 5. Gabi says:

  Ce face copilul meu ?!?! este intradevar o buna intrebare …trebuie sa recunosc ca petrec foarte putin timp cu copilul meu…este destul de greu si pentru ei si pentru noi, dar ii explic si consider ca desi are 7 ani este un copil matur care intelege.
  Suntem nevoiti sa muncim mult si ei au cel mai mult de suferit.
  Consider ca eu sunt un caz fericit deoarece dorm langa copilul meu seara, il alint, ii citesc o poveste inainte de culcare, ….dar, sunt copii care nu au aceasta bucurie, deoarece parintii lor sunt plecati in strainatate sa munceasca. Acolo chiar este o problema ….sunt totusi copii, iar o mangaiere a unei mame nu se compara cu a unui bunic sau a unei rude apropiate cu care de multe ori raman ei ….
  Trist ….dar foarte adevarat 🙁

 6. Gabi says:

  Draga Biblo
  Cred ca aici faci referire la acei oameni care au afaceri …au bani destui ..dar sti tu,din ce au, vor mai mult, isi lasa copii cu bone si considera ca jucariile scumpe, hainele de firma pot inlocui prezenta lor ca parinti in momentele cele mai importante.
  Oameni decenti care muncesc pe un salariu care abia le acopera cheltuielile lunare ..iti spun eu, ca nu au de unde sa stranga ”lada de zeste ” ei se bucura macar sa le ofere cat de cat decent mici placeri copiilor .

 7. Gabi says:

  Draga Biblo
  Cred ca aici faci referire la acei oameni care au afaceri …au bani destui ..dar sti tu,din ce au, vor mai mult, isi lasa copii cu bone si considera ca jucariile scumpe, hainele de firma pot inlocui prezenta lor ca parinti in momentele cele mai importante.
  Oamenii decenti care muncesc pe un salariu care abia le acopera cheltuielile lunare ..iti spun eu, ca nu au de unde sa stranga ”lada de zeste ” ei se bucura macar sa le ofere cat de cat decent mici placeri copiilor .

 8. Anonim says:

  Daca aveti copii, va inteleg nelinistile, ingrijorarile si temerile.
  Daca nu aveti copii va doresc sa ii aveti intai si abia apoi sa vorbiti, sa emiteti pareri si solutii.
  Si va adresez rugamintea ca mai intai sa faceti exercitiul de a va intelege “aproapele”, de a fi atenta si de a gasi solutii pentru cei cu copii care se afla in preajma dv. Nimeni nu e dator sa va fie sluga, exista inca legi pe care pana si dv., demnitarii, trebuie sa le respectati.

Raspunde