Cristina-Ancuța POCORA

Ce i-am aratat lui Ioan Oltean?!

14 June 2010 ·

(post scris din Parlament)

O zi neagra in Camera Deputatilor!

Nu se mai tine cont de nimic! Nici o lege, niciun fel de norma nu pot sta in calea lor atunci cand “interesul suprem” dicteaza intr-un fel sau altul!
Astazi ar fi fost o zi ca oricare alta in care majoritatea parlamentara ar fi abuzat de aceasta institutie! Astazi au dorit, cu orice pret, sa repuna la vot numirea unui judecator la Curtea Constitutionala. Un vot pe care l-am dat odata dar, pentru ca nu a castigat reprezentantul PDL Roberta Anastase nu a semnat decretul de numire. Vor sa se repuna la vot si sa se voteze pana cand iese cine trebuie!

Votul acesta echivaleaza cu adandonul luptei impotriva celor doua legi prin care sunt taiate pensiile si salariile! Daca ei repun la vot si iese nominalizarea lor (un domn de la Cluj), vor avea majoritate la Curtea Constitutionala. Daca au majoritate la Curtea Constitutionala cele doua legi nu vor fi declarate neconstitutionale si vor putea intra in vigoare! (asta pe scenariul in care motiunea pica si ne ramane ca arma doar contestatia la Curtea Constitutionala!)

Semnul meu… era indreptat catre presedintele de sedinta, care a taiat microfonul si nu ne-a lasat sa vorbim, pentru ca nu spuneam lucruri placute auzului sau, care ne trimitea in bancile noastre sa acceptam tacuti marsavia pe care doresc sa o faca!

I-am spus ca ma poate misca de acolo doar daca ma incatuseaza si ma ridica! Nu suntem copii pe care sa-i disciplineze domnia sa sau Roberta Anastase ci, suntem fiecare, reprezentanti ai cate 70 000 de cetateni romani!
Au distrus toate institutiile din tara asta! Si-au batut joc de statul roman!

Stiu ca revolta noastra de astazi nu a fost poate inteleasa cum trebuie de catre cei care s-au uitat la televizor, dar eu va zic ca am protestat pentru ca vreau sa pot trai libera in tara mea, vreau ca statul sa functioneze, sa ma respecte si sa-mi garanteze libertatile si drepturile! Iar daca in alte institutii cei de acolo nu se pot revolta, o parte dintre noi, in Parlament, am indraznit!

Nu voi accepta rolul de marioneta! Nu voi accepta pumnul in gura! Stiu ca sunt in afara normelor  “politicianului standard”, nu ma identific cu ceea ce se numeste de 20 de ani “clasa politica”  si refuz sa ma asociez unor astfel de stereotipuri.

17 Raspunsuri la “Ce i-am aratat lui Ioan Oltean?!”

 1. Cristina,te-am vazut ce suparata erai si dezamagita de tot ce se intimpla datorita cibogilor PDL,dar pana la urma Executivul Basescu si bocii sai vor pica,iar BASESCU TREBUIE SUSPENDAT IMEDIAT ,ACEST INDIVID ESTE TOXIC PENTRU VIITORUL ROMANIEI,NU DEZRMAQ FI LUPTATOARE CA SI PANA ACUM …SUCCES,cu stima Octav!
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

 2. Cristina, si eu te-am vazut cand ai plecat din sala. E posibil ca PSD (Ponta) sa fi tradat.

 3. Dacă votul CCR este politic şi nu juridic… la ce mai avem nevoie de un astfel de organism?

 4. sorin iorga says:

  Ce s-a intamplat azi in parlament este relativ in tonul trecutelor ‘abuzuri’ ale majoritatilor. PSD a excelat in asta, dar din cate imi amintesc la fel au fost acuzati si Conventia Democratica, ca si PNL ( nu retin efectiv, pentru ca tii minte relele celor pe care nu ii simpatizezi). Cu toate astea, DACA s-a produs o grava incalcare a democratiei, daca parlamentul a fost ‘capturat’ de dictatura, atunci singura solutie este boicotul parlamentar. Asa a facut dreapta bulgara si a determinat alegeri anticipate in mai putin de 6 luni. Nimeni, nici chiar Basescu nu-si poate permite sa ignore un boicot parlamentar. PNL ar fi trebuit sa il faca din 2009, cand era singur in opozitie.

 5. howitzer says:

  Câţi paşi o fi rămas până la târnăcop – la “Canalul ielena”?

 6. Iti multumesc, Cristina, ca ai avut puterea sa ma reprezinti in Parlament. Si nu cred ca am fost singurul care s-a simtit reprezentat.

 7. @lilac
  Posibil?! A crezut ca vine el dupa atatea ore de rezistenta si rezolva situatia. A propus glorios sistarea dezbaterilor (ceea ce propusesem si noi de 10 ori) ei au votat si … au respins! A ramas Ponta… Dupa un astfel de vote nu ne Mai puteam opune, intrasem in jocul lor. Prin urmare, ramanand consecventi, nu am participat la aceasta mizerie.

 8. @biblo
  Nu ar tr sa fie politic dar oamenii de acolo au sensibilitati, vulnerabilitati, datorii (cand se bate cineva atat pt tine!)…

 9. @sorin
  E o solutie

 10. @howitzer
  Au distrus orice urma de respect fat a de stat si institutii! Tinerii au datoria sa invete din asta, sa nu repete aceste greseli, sa incerce sa salveze ceea ce Mai este de salvat si sa recladim un sistem sanatos! Daca vom continua si noi din acelasi punct va fi grav!

 11. @alex
  Voi incerca sa nu dezamagesc!

 12. nicole says:

  Iti multumesc ca m-ai reprezentat chiar daca nu fac parte din colegiul care te-a ales. M-ai reprezentat ca si tanar. Multumesc!

 13. Motiunea de cianura says:

  Vai, deci esti o eroina!!
  Toti sunteti niste eroi!
  Toti!
  Penelisti, pedelisti, pesedisti, udemeristi, peremisti, pecisti etc etc.
  De 20 de ani luptati eroic ptr binele nostru.
  Rezultatul e ca Romania a ajuns un maidan, o satra tiganeasca.
  Eu v-as sugera sa va incuiati toti in casa poporului, impreuna cu basescu, constantinescu si iliescu si sa va aruncati in aer.
  Ar fi prima masura pozitiva a “clasei politice” in ultimii 20 de ani.

 14. Gabi says:

  Tot ceea ce vad eu este un circ …..
  O tara intreaga se uita la tv sa vada care este rezultatul …pica sau nu ?!?!?
  Cristina, multumim pentru sustinere!

 15. Alexandra Stroia says:

  De cateva zile, toata populatia Romaniei are ochii atintiti catre micile ecrane pentru a vedea incotro…cum se va sfarsi aceasta circoteca…Este jalnic ceea ce se intampla pentru Romania, ca si tara si pentru cetateni, tot ceea se intampla are ca si tinta directa cetatenii Romaniei.
  Va multumesc pentru ca m-ati reprezentat, pe mine, ca si tanar cetatean! Va multumesc, pentru ca ne-ati sustinut, pe noi toti!

Raspunde