Cristina-Ancuța POCORA

Ce se joaca in aceasta stagiune la Teatrul de papusi din Palatul Victoria?

08 February 2012 ·

“Avem majoritate pentru trecerea Guvernului prin Parlament” (Emil Boc ), dar nu au cvorum pentru audierile din comisii in multe situatii.

De exemplu, din cauza retragerii opozitiei de la lucrarile Parlamentului, pentru audierea ministrului Muncii si Protectiei Sociale, se vor reuni Comisiile de Munca si Comisiile pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati din Senat si Camera Deputatilor. In ceea ce priveste ambele comisii pentru Egalitate de Sanse, din Camera si Senat, prin neprezentarea noastra, nu exista cvorum de sedinta, prin urmare, sedinta de audiere nu se poate tine.

Adica multi dintre acesti ministri desemnati nu vor putea  sa-si etaleze in comisiile de specialitate vasta expertiza in domeniu.  Am acum in minte cum astfel de audieri in comisiile parlamentare, pe vremuri in care reprezentau o treaba serioasa, au aratat cat de priceputa era o doamna, parca tot de la PDL, in chestiuni ce tineau de Integrare Europeana… dar sigur sunt eu tendentioasa…

Acesti  “specialisti” vor mege direct la votul din plen, fara avizul comisiilor si, daca “ratele” de lux pentru parlamentarii puterii vor ajunge toate in Bucuresti, acestia vor deveni ministri.

Dupa ce, printre multe altele, a distrus institutia Parlamentului, guvernarea Basescu-PDL-UNPR-UDMR-Minoritati a compromis si ideea de tineri in politica. Eu ma numar printre cei care sustin nevoia de crestere a numarului femeilor si al tinerilor in politica, dar nu pentru ca au acest atribut natural ci prin promovarea pe criterii de performanta, atunci cand performanta a fost demonstrata…  Aceste tinere sperante PDL  nu sunt decat marionetele “greilor” partidului. Sunt soldateii care au stat in bancile Parlamentului la fiecare motiune de cenzura impotriva guvernelor Boc.

Am  cateva curiozitati:

Care e programul fiecarui ministru, viziunea sa in domeniul pentru care va il va coordona?

Cate contracte, mult comentate ca fiind cu probleme, incheiate de predecesorii lor, vor rezilia noii ministri?

Cati oameni de partid vor schimba din structurile ministeriale si din teritoriu si cati specialisti apolitici vor pune in locul acestora?

Cate legi mult contestate sau macar articole de lege vor schimba acesti noi ministri?

Va indrazni sa anuleze domnul Petrescu o singura decizie a Elenei Udrea?! Va scoate Alexandru Nazare aberanta taxa de pod de la Cernavoda pe care o platesc fetestenii pentru a trece de pe un mal pe altul? Va schimba Claudia Boghicevici ceva din Legea Asistentei Sociale sau poate din Legea Pensiilor, Codul Muncii sau Legea Salarizarii Unitare? 

Si va las pe voi sa continuati lista intrebarilor…

P.S. daca nu va este clar a cui este mana,va ajut cu un indiciu 🙂

5 Raspunsuri la “Ce se joaca in aceasta stagiune la Teatrul de papusi din Palatul Victoria?”

 1. Anton says:

  Ati vazut si Teatrul de Papusi marca Victor Ponta???Ce faceti la Tandarei??Am informatii precum ca domnul vice(PNL-ist) va candida independent la functia de primar sustinut de PNL.Este sinucidere curata.

 2. VICTOR PONTA A FACUT AGENDA PUBLICA – AVANTAJ USL!

  Discursul rostit de Victor Ponta in Parlament, la investitura guvernului, este- in afara calitatii sale de mesaj valoros si echilibrat, lucru extrem de rar in aceasta perioada- un eveniment.

  Am asistat la o prestatie publica a tanarului Victor Ponta care se ridica la nivelul celei a unui om de stat (in mod evident, Victor Ponta este cel mai bun discipol al magisterului Adrian Nastase; felicitari pentru amandoi).

  Prin discursul lui Victor Ponta, USL castiga un avantaj pe care trebuie sa il conserve: pentru prima oara, dupa multa vreme, resuseste sa “faca agenda” publica, eclipsand atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Basescu, la Cotroceni.

  USL trebuie sa foloseasca din plin acest avantaj extraordinar si sa-l cultive.

  S-a discutat indelung, insistent, si pe acest blog, faptul ca este obligatoriu ca USL “sa faca agenda publica”- nepermitandu-le, astfel, lui Traian Basescu si PDL sa preia initiativa si sa dirijeze atentia in directia dorita de acestia- sau sa distraga atentia de la ceva.
  Foarte pragmatic: sa-i impiedice pe Traian Basescu si PDL sa “formeze” preocuparile publice, sa dirijeze dezbaterile publice.
  Pentru a ajunge in acea situatie, USL trebuia sa creeze evenimente care sa capteze atentia prioritar fata de actiunile basesciano-pedeliste.

  Este cunoscuta importanta imaginii de forta- cel care face agenda publica are o astfel de imagine.
  In pofida politicii anti-romanesti, criminale, a contestarii publice, prin simplul fapt ca impunea discutiile publice- mai clar, facea agenda publica- Basescu si PDL au avut, constant, o imagine de forta.

  Captarea atentiei publice in spatiul romanesc (in care exista o psihologie colectiva aparte, tradusa SI prin nevoia de personificare a oricarei actiuini) se poate face doar prin prestatii individuale. In cazul USL, acest lucru se poate obtine prin actiuni suprinzatoare ale liderilor Uniunii.

  Discursul lui Victor Ponta este o astfel de actiune surpinzatoare, prin care USL face agenda publica si, astfel, dobandeste o imagine de forta.
  Repet: este un avantaj extraordinar care trebuie conservat si cultivat.

  P.S.
  Observ, cu neplacuta surprindere ca, parca neintelegand imensul avantaj dobandit astazi, de USL, prin discursul lui Victor Ponta (anume ca a facut agenda publica) unor personaje publice din Uniune “le-a luat-o temperamentul inaintea ratiunii”. Ca sa nu existe discutii: astfel de personaje s-au manifestat nervos atat in PNL cat si in PSD (si pe blog).

  Este adevarat ca, dupa cateva ore, reactiile s-au domolit. Probabil, vor fi- si se va fi- inteles ca un astfel de eveniment, creat de Victor Ponta, este in favoarea USL.

  Este la fel de adevarat ca au existat si personaje care au inteles imediat valoarea discursului lui Victor Ponta si valoarea evenimentului astfel creat.

  Doresc USL sa conserve avantajul creat prin discursul lui Victor Ponta..

 3. adrian says:

  Foarte buna comparatia cu papusile. Eu unul m-am saturat sa vad cum la fiecare iesire, Basescu sau Premierul incep sa critice pe toata lumea, si mai ales pe oameni. Cum s-a intamplat si cu directorul transelectrica, ministrul economiei a bagat frica in populatia, iar directorul transelectrica a fost demis fara nicio justificare doar pentru a da bine in fata oamenilor. Dar oamenii s-au obisnuit cu tot acest teatru ieftin. Va felicit pentru ideea geniala!

 4. Maxim says:

  Incompetenta si tradarea clasei politice romanesti
  Conform estimărilor specialiştilor, Imperiul Roman a jefuit teritoriul acestei ţări de 500 de tone de aur, Imperiul Austro-Ungar a jefuit România de alte 800 de tone de aur iar în ultimii 20 de ani, o clasă politică incompetentă şi ticăloasă, o clasă politică subordonată intereselor ocultei mondiale, pune la dispoziţia firmelor străine, spre exploatare, zăcăminte de aur estimate la o valoare cuprinsă între 50 şi 100 de MILIARDE de dolari, cu mult peste datoria externă a României!!!

  Cum e posibil ca Statul Român să nu găsească resurse pentru a exploata în propriul nostru interes această imensă bogăţie?! Cum e posibil ca Statul Român să declare această industrie neprofitabilă şi să o închidă, să spună că resursele de aur sunt epuizate în condiţiile în care astăzi, specialiştii declară că în România există cel puţin 8 zăcăminte de aur de talie mare? Nu mai vorbim despre zăcămintele de argint sau alte minereuri extrem de valoroase.

  Vi se pare că este o întâmplare că un număr important de firme străine au licenţă de prospectare chiar în zonele miniere declarate neprofitabile şi EPUIZATE DE AUR?! Că aceste firme deţin drepturi de exploatare şi că astăzi, în România, Statul Român nu mai are nicio exploatare proprie?!

  Vă întrebaţi cum s-a ajuns aici? Iată un exemplu halucinant: mina auriferă Certej a fost închisă din cauza… UNEI SUPRAPRODUCŢII DE AUR!!! Da, aţi citit bine. Mina s-a închis pentru că producea prea mult aur iar Banca Naţională a României a refuzat în anul 2000 să mai cumpere aur din producţia internă LA RECOMANDAREA Băncii Central Europene, după cum a explicat consilierul BNR Horia Ozarchevici… Această decizie a BNR a făcut ca mina să intre în faliment deoarece nu putea vinde aurul în afara ţării!!!

  Oameni buni, se vede de la o poştă că situaţia actuală este o combinaţie incalificabilă de incompetenţă şi trădare, că a existat şi există în continuare un plan extern de distrugere şi falimentare a României prin complicitatea unor politicienil români, mulţi dintre ei urmaşi ai nomenclaturiştilor bolşevici care şi-au schimbat numele ca să îi credem de naţionalitate română!

  Mai multe dezvăluiri despre blestemul aurului românesc puteţi vedea în filmuleţul de mai jos.

  Ce putem face pentru a avea o Românie a noastră, a celor care ne pasă?

  În opinia mea, soluţia nu este de a ieşi în stradă şi de a le da în cap celor care ne conduc. În locul lor vor veni alţii la fel de lipsiţi de demnitate şi suflet. Soluţia este ca fiecare să îşi facă o misiune de suflet şi de patriotism şi să îi trezească la realitate pe cei din jurul lor – rude, prieteni, colegi de serviciu; şi nu numai în această problemă ci în toate celelalte. Soluţia este să determinăm o revoluţie la nivelul conştiinţei. Fără aceasta, orice revoluţie pe care ar iniţia-o cineva în stradă va aduce alţi nemernici şi profitori acolo sus. Trebuie să ne unim în acţiuni comune care să aibă ca scop repunerea în matrice a adevăratelor valori morale şi etice; este necesar să aducem frumosul, binele şi armonia în locul manelelor şi a „ştirilor de la ora 5”…

  Pentru a nu deveni sclavi ai Noii Ordini Mondiale, nu mai putem rămâne nepăsători şi neutri, nu mai putem aştepta ca alţii să scoată pentru noi castanele din foc. Vremurile pe care le trăim nu ne mai permit să lăsăm pe mâine ceea ce trebuia să facem de ieri.

  Gândeşte-te, cititorule, că eşti responsabil pentru familia ta, pentru prietenii tăi şi pentru această ţară minunată şi asumă-ţi rolul unui român adevărat. Aminteşte-ţi de Burebista şi Decebal, de Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul şi fi-le un demn urmaş!

  Nu uita că nu vei duce cu tine în viaţa de dincolo maşini, case, diplome, carieră, prestigiu şi alte lucruri de acest fel. Dacă după pragul morţii mai este ceva (şi eu sunt sigur de asta), ceea ce va conta în această trecere va fi căt de mult ai iubit, cât de mult ai dăruit, cât de mult ai fost capabil să te sacrifici pentru alţii, câtă lumină ai răspândit în jurul tău.

Raspunde