Cristina-Ancuța POCORA

Ce se mai face la Ministerul Muncii?!

13 January 2011 ·

Ma gandesc, ca in acest an sa inaugurez o rubrica noua pe blog, si anume “monitorizarea zilnica a activitatii Ministerului Muncii”. Este un lucru util in activitatea mea si, sper sa va fie si voua util, ca si informatie. Poate astfel vom reusi sa ne mobilizam si sa mai impiedicam din hotararile proaste care se iau acolo!

 •  Ministrii s-au amuzat în Guvern de lista cu rate si bibilici propusa de Botis pentru ajutor social
 • La Ministerul Muncii s-au reluat discutiile despre elaborarea legilor dialogului social
 • Evolutia ratei somajului
 • Asociatia MAME sesizeaza neconcodante între OUG si norme privind concediul de crestere a copilului

       11-13 ianuarie 2010

2 Raspunsuri la “Ce se mai face la Ministerul Muncii?!”

 1. Eu nu m-aş amuza…

  În Anexa cu pricina (cea de care se râde) sunt enumerate, de exemplu:
  1. aparatura electronică: aparate de filmat, camere video, video interfon, amplificatoare audio, combine audio-video, laptop-uri, copiatoare xerox).
  2. obiecte de valoare: tablouri şi obiecte de artă, obiecte ornamentale din metale preţioase, obiecte de cristal şi porţelan de mare valoare, blănuri de valoare mare, în stare vandabilă;

  sau
  CATEGORII DE ANIMALE: 1. peste 3 bovine: vaci, bivoliţe – (în lactaţie); boi, bivoli; tineret de înlocuire; 2. peste 5 porcine: porci la îngrăşat; • scroafe cu purcei; 3. peste 20 ovine/caprine: ovine de reproducţie, tineret de înlocuire sau caprine: caprine de reproducţie, tineret de înlocuire; 4. peste 2 cabaline: cai; măgari; catâri; 5. peste 50 de capete iepuri de casă; 6. peste 80 de capete păsări: raţe, găini, gâşte, curci, bibilici. 7. peste 15 familii de albine.

  S-ar putea să descoperiţi că listele nu sunt foarte diferite, doar că nimeni nu ştia de aşa ceva până acum.

  Norma metodologică din 9 august 2006 de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, este dată pe vremea domnului Tăriceanu.

  Şi ce credeţi? Există şi acolo…
  BUNURI MOBILE:
  1. aparatura electronica: aparate de filmat, camere video, video interfon, amplificatoare audio, combine audio-video, laptop-uri, copiatoare xerox).
  2. obiecte de valoare: tablouri si obiecte de arta, obiecte ornamentale din metale pretioase, obiecte de cristal si portelan de mare valoare, blanuri de valoare mare, in stare vandabila;
  3. mijloace de transport*): autoturisme, autoutilitare, autocamioane de orice fel si remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, rulote, autobuze, microbuze, motociclete, motorete si scutere, si altele asemenea;

  şi aşa mai departe… Plus…

  CATEGORII DE ANIMALE:
  1. peste 3 bovine: vaci, bivolite – (in lactatie); boi, bivoli; tineret de inlocuire;
  2. peste 5 porcine: porci la ingrasat; ▪ scroafe cu purcei;
  3. peste 20 ovine/caprine: ovine de reproductie, tineret de inlocuire sau caprine: caprine de reproductie, tineret de inlocuire;
  4. peste 2 cabaline: cai; magari; catari;
  5. peste 50 de capete iepuri de casa;
  6. peste 80 de capete pasari: rate, gaini, gaste, curci, bibilici.
  7. peste 15 familii de albine.

  Vedeţi: AICI

  Nu este, cred eu, de râs… Ar fi util dacă aceste norme de aplicare s-ar gândi de la început cu o altă raţiune.

 2. Buna seara , e foarte buna ideea cu aceasta rubrica – ce le trece prin cap la min muncii- urmeaza handicapatii care au o carja primesc bani mai putini fata de cei cu 2 carje, cei in carucior au adevarate limuzine probabil in mintea celor din minister.

Raspunde