Cristina-Ancuța POCORA

Centrul de Incluziune Sociala Fetesti

29 September 2011 ·

Ieri a fost prima zi, de cand am nascut (22 august a.c.), cand m-am reintors la activitatea din Colegiu. De dimineata, am hranit bebelusa, i-am lasat provizii in frigider, i-am instruit bine pe tati si pe buni si, cu inima stransa, am plecat spre Fetesti. Aveam “bilet de voie” pentru maxim cinci ore. 🙂

 

La Fetesti am inaugurat Centrul de Incluziune Sociala din Regiunea Sud – Muntenia. Am reusit sa atrag infiintarea Centrului la Fetesti, datorita faptului ca aceasta zona intruneste toate cerintele proiectului, iar administratia locala a fost extrem de deschisa si s-a implicat foarte tare. Este important ca toti acesti oameni, care nu au venituri si care sunt la mana statului, prin ajutoare sociale, sa aiba sansa unei indrumari, pregatiri si sprijin pentru gasirea si obtinerea unui loc de munca.

Acest Centru a fost infiintat in cadrul proiectului ”Integrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii’, un proiect  al Asociatiei Colfasa. Obiectivul proiectul este acela de a sprijini persoanele vulnerabile (familii monoparentale, etnie roma si persoane apartinand familiilor cu peste doi copii), din Regiunea Sud – Muntenia in procesul de integrare / reintegradre pe piata muncii. 500 de persoane vor primi consiliere psihologica, vor urma cursuri de formare profesionala si vor fi sustinuti in vederea integrarii  pe piata muncii. (detalii: http://www.stopmarginalizare.ro/website/).  De realizarea acestor obiective se va ocupa o echipa formata din 10 persoane specializate (psihologi, asistenti sociali, o educatoare, care va avea grija de copii pe durata cursurilor urmate de parinti). Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

   

5 Raspunsuri la “Centrul de Incluziune Sociala Fetesti”

 1. Marin says:

  Felicitari!Dar cam devreme ati lasat fetita si v-ati reinceput activitatea.Probabil ca la dv. altele sunt prioritatile, nu e treaba mea sa va judec.Am facut doar o simpla constatare.

 2. Anton says:

  Felicitari pentru centru.Cum putem sa aflam care sunt conditiile de inscriere,cine poate sa se inscrie,din ce localitati,ce cursuri se fac efectiv,cand incep si ce mijloace de transport sunt pentru alte localitati decat Fetestiul,adica Tandarei,M Kogalniceanu,intrucat pe site nu exista asa ceva.Va rog mult ca sa-mi dati raspuns pe [email protected]

 3. Am căutat şi pe site (cam lăsat de izbelişte, ce e drept)… şi tot nu am înţeles ce va face centrul în mod efectiv.

 4. Sabin says:

  In intreaga tara au aparut ca ciupercile dupa ploaie centre de incluziune, informare si consiliere, formare profesionala, etc. multe apartinand statului ( vezi centrele proprii al AJOFM-urilor, Centrele Regionale de Formare Profesionala a Adultilor), altele firmelor private cu scopul declarat mai sus si in baza caruia sunt autorizate de CNFPA si alte institutii ale statului. Scopul final este integrarea pe piata muncii, adica in urma autorizarii aceste centre si-au luat obligatia de a integra in campul muncii un numar de someri, de obicei, impus pentru a obtine autorizarea. De aceea aceste centre trebuie sa ia legatura periodic cu angajatorii pentru determinarea cererilor pe piata muncii si in functie de informatiile culese sa-si creeze programele. Apoi are loc monotorizarea desfasurarii acestor programe si nu in ultimul rand, de fapt primul, finalitatea lor, adica numarul persoanelor care si-au gasit un loc de munca exact pe calificarea obtinuta. De aici va las pe dumneavoastra ca privind si ascultind in jur sa decideti eficienta tuturor centrelor. Ce va mai pot spune este ca in statistica e in regula si ca nu verifica nimeni raportarile in baza carora se realizeaza, ar fi si greu. Fondurile europene sa traiasaca si ele, “centrele” vai de mama lor, pe langa!

 5. gavrilescu says:

  buna ziua!sunt asistenta medicala la spitalul Orsova,meedinti si va scriu in speranta ca ar putea exista o raza de lumina pt un caz social-o minora aflata in plasament social care tocmai a devenit mamica,copila doreste sa-si ia bebelusa acasa dar nu are posibilitati de crestere si intretinere.Ce sanse exista pt ea si pt micuta care tocmai a venit pe lume de a avea o viata apropiata de normal?!in speranta ca as gasi o rezolvare la d-voasta ,astept raspuns,cu stima gavrilescu!

Raspunde