Cristina-Ancuța POCORA

Cer demisia lui Silviu Bian, seful ANOFM!

18 November 2010 ·

Astazi as vrea sa atrag atenţia asupra unui fapt incalificabil, care-l are drept autor pe domnul Silviu Bian, şeful Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Domnia sa, într-un interviu acordat ziarului Adevărul, foloseşte un limbaj suburban, referindu-se la cetăţenii acestei ţări.

Citez: „Noi nu trebuie să privim poporul român ca pe un popor de academicieni. Noi trebuie să facem o analiză a poporului aşa cum e. Avem curve, beţivi, puturoşi. Puturoşi câţi vreţi. Ştiţi ce înseamnă puturos, nu? Leneş. Păi haide să vedem cum îi tratăm pe ăştia, cum tratăm bolile astea, că sunt boli sociale”.

O astfel de exprimare, din partea unui înalt funcţionar al statului, este de neconceput. Cu atât mai mult cu cât îşi exprimă public aceste opinii. În consecinţă, îi cer premierului Emil Boc şi ministrului Muncii. Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Nelu Botiş, să-l demită pe cel în cauză.

Mai mult, cred că este cazul ca cei care sunt numiţi în funcţii de conducere, indiferent de domeniul pe care-l coordonează, să fie instruiţi să-şi respecte, şi prin limbaj, poporul din care fac parte. Asta pentru că vedem că bazinul profesional al PD-L conţine persoane certate cu limba română, certate cu bunul-simţ, cu cei şapte ani de acasă, certaţi cu şcoala.

Tot în acelaşi interviu, domnul Bian are derapaje puternice, periculoase, la adresa mass-media şi nu numai. Citez din nou: „Consider că faceţi un mare deserviciu poporului român, presa, prin dezinformările pe care le faceţi. Faceţi o presă de proastă calitate şi am spus asta şi în direct, cu camerele pe mine. (…) Mă uit la nişte derbedei de la televiziune că transmit de o săptămână de la Constanţa cum se iau ajutoare de la Uniunea Europeană. Dar numai cu asta stau la televizor. Deci, eu consider că ăştia sunt duşmanii acestui popor. Şi atunci vreau şi eu o presă care să spună, în afară de Moraru (B1TV), că şi el e slugă la alţii, nu ştiu la cine, care mai spune adevăruri, să-i lămurească pe cetăţenii în căutare de locuri de muncă că singura şansă ca să trăiască mai bine, ei şi familia lor, este să vină la agenţiile unde sunt arondaţi”.  
Un astfel de limbaj, în care se recunosc cu uşurinţă teze bolşevice, de tipul „cine nu e cu mine e împotriva mea”, „duşmani ai poporului” etc este extrem de periculoas, cu atât mai mult cu cât aceste teze sunt promovate de un oficial al statului român.

Nu pot rămâne indiferentă faţă de o astfel de atitudine, se impune urgent demiterea acestui personaj.

Acesta este rezultatul la care s-a ajuns în urma politicilor guvernamentale şi prezidenţiale promovate de administraţia Băsescu-Boc-Udrea.

Dar ce să ne mai mire că un domn, şef la ANOFM, aduce injurii poporului român, după ce şeful statului şi premierul ne-au obişnuit, din păcate, cu limbajul suburban pe care-l cunoaşteţi deja.

Cuvinte Cheie:
, ,

10 Raspunsuri la “Cer demisia lui Silviu Bian, seful ANOFM!”

 1. gringo says:

  bun

  am inteles. asta e un excrement, asa cum sunt majoritatea, dar aici vad 2 fraze care se bat cap in cap.

  Prima:
  “În consecinţă, îi cer premierului Emil Boc şi ministrului Muncii. Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Nelu Botiş, să-l demită pe cel în cauză.”

  Si a doua:
  “Acesta este rezultatul la care s-a ajuns în urma politicilor guvernamentale şi prezidenţiale promovate de administraţia Băsescu-Boc-Udrea.”

  Din moment ce astea sunt politici promovate de astia, inclusiv de Boc, nu vad cu ce se schimba faptul ca mergeti tot la Boc sa cereti demisia excrementului.

 2. Discursul general a ajuns în aceste zile la un asemenea nivel încât…

 3. nu se exclud. le cer sa reactioneze si la urma, imi soptesc in barba, concluzia la care am ajuns dupa doi ani plini!

 4. MARIN says:

  Ati uitat sa specificati din ce categorie face parte acest “mare filozof la neamului”

 5. gabryela says:

  d-na pocora ce prevede acel cod social ptr.persoanele cu handicap grav si asistentii acastora?

 6. he he, e un biblioraft de hartie. ma sperie cand il vad. am sa-l urc maine si pe blog!

 7. un cititor says:

  Stimata doamna, de ce nu va referiti la tot articolul din ziar?
  Unde nu are dreptate acest functionar?Unii vor sa le pice din cer(lenesi, betivi) sau munca la negru(curve).Amintiti-va acea poza de la comanesti din urma cu 4 ani cand localnicii stateau la crasma cu apa pana la genunchi iar jandarmii le scoteau apa din casa!!!!
  Asta e realitatea!!!!!

 8. am pus link-ul catre articol.
  cred ca atunci cand avem o functie publica trebuie sa fim mai atenti la exprimare si, mai ales, sa nu generalizam!

 9. alt cititor says:

  S-a razgandit. Cica nu a vrut sa zica, care va sa zica, de curve, betivi si puturosi la adresa poporului. Cu 30 de ani de scoala ar fi trebuit sa stie cum sa se exprime. Dar deh, omul probabil face parte din tagma jefuitorilor (curve, betivi si puturosi). Demisia de onoare sau demiterea acetsui personaj ar trebui sa se intample oricum. Face cam multe gafe, si cu atat scoala poate ar trebui sa plece in strainatate, cum a spus presedintele tarii. Cereti diplomele acestui individ. Nu prea le-a vazut nimeni. Ati vazut vreun cv sau vreun document doveditor al celor 30 de ani de scoala? Omul acesta este conflictual. Unde merge se cearta cu toti. Poate ca de astia are nevoie domnul Botis pe care il credeam serios si integru, dar se pare ca nu face nimic in sensul de a scapa partidul lor si si nstitutia pe care o conduce de rusini.

 10. Nu avem ce mai face acum. Nu-i un an de zile de cand Presedintele a fost reales, cu un numar urias de voturi, pentru prestatia din primul mandat. Asa ca el si ai lui vor face orice sa ramana la putere. Basescu nu va pierde PDL, sau daca nu va mai putea obtine majoritatea, presedintia etc, pentru slugile sale, atunci va sari in orice barca a puterii viitoare, cred ca inclusiv la UDMR, pentru ca altfel face puscarie. Cat despre limbaj, atata vreme cat se considera trimisii domnului pe pamant vor spune orice, dar…o vreme.Orice roata calca pe toate spitele

Raspunde