Cristina-Ancuța POCORA

Coaliţia PD-UDMR-UNPR a transformat România în cea mai săracă ţară din Europa

18 October 2011 ·

Previzibil, din păcate, este rezultatul studiului realizat de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii. Conform acestuia, România este cea mai săracă ţară din Europa. Pe lista celor mai sărace 20 de regiuni din Europa, România se înscrie cu şase zone, ce acoperă aproape toată ţara, mai puţin  zona Bucureşti-Ilfov. 

Măsurile de austeritate luate aberant de coaliţia PD-UDMR-UNPR au scăzut puterea de cumpărare a românilor – cu peste 9% într-un an. Salariul mediu net pe economie a scăzut şi el, ajungand la 1.493 de lei. Dacă în Marea Britanie un angajat ce trăieşte în sărăcie câştigă 967 euro, un un angajat român sărac câştigă 159 euro, realizând cel mai mic salariu minim din ţările UE. Din cele 7,4 milioane de gospodării din România, 44% sunt în rural iar dintre acestea, 88% nu au baie proprie. La oraş, oamenii săraci stau, în cea mai mare parte, în apartamente cu două camere dotate cu obiectele casnice de strictă necesitate, şi doar 36% dintre locuinţe au un computer şi 29%, autoturisme.

Despre restul condiţiilor de trai nu mai trebuie să fac nici o precizare. Se ştie că 90% din venituri se duc lunar pe cheltuielile de strictă necesitate. Iar despre persoanele cele mai vulnerabile (copii, bătrâni, persoane cu dizabilităţi sau boli cronice) ce sa mai adaug? Tot strig despre tratamentul inuman care li se aplică, sistematic, legal şi oficial de către Guvernul Boc. Consecinţele măsurilor aberante luate în numele unei economii prost înţelese, în condiţiile în care banii există doar pentru proiectele clicii portocalii, sunt diverse şi devastatoare.

Asta dacă ar fi să mă refer doar la faptul că aproape 1,7 milioane de copii şi tineri au sunat la Telefonul Copilului, în ultimii zece ani, pentru a semnala abuzuri sau încălcări ale drepturilor minorilor. În 35.000 dintre cazurile semnalate a fost necesară intervenţia autorităţilor. Pe fondul sărăciei extreme, părinţii îşi tratează copiii necorespunzător, nu comunică cu aceştia, îi abuzează fizic şi emoţional. Problemele cu care se confruntă cei mici  sunt edificatoare: nevoia de comunicare cu părinţii (72 %), tristeţe şi singurătate (38 %), probleme afective cauzate de divorţul părinţilor (32%), probleme sentimentale (19 %).  Cele mai multe apeluri au fost primite din judeţele Iaşi, Constanţa, Bacău, Vaslui, Galaţi, Teleorman, Ilfov şi din Bucureşti (Sector 5). Adică exact din zonele declarate cele mai sărace din România.

Nu ne rămâne decât să continuăm lupta împotriva acestui guvern iresponsabil, care a sărăcit ţara şi i-a condamnat pe români la o viaţă mizerabilă, lipsită de demnitate.

7 Raspunsuri la “Coaliţia PD-UDMR-UNPR a transformat România în cea mai săracă ţară din Europa”

 1. gabryela says:

  cand erati la parlament si va sesizam asa ceva parca se mai rezolva,dar acum nimic sunt pusi pe exterminarea persoanelor cu handicap.
  sunt asistent social(personal)angajat al primariei Petrila/Hd pt. fiului meu de 22 ani cu handicap grav.In luna august am fost in concediu si nu am primit indemnizatia de concediu (prevazuta de legea 448/2006 pt.a-si plati alt asistent cat eu eram in concediu),iar pe 10 septembrie era zi de salariu si nu am primit salariul aferent lunii august decat pe 08 octombrie.
  Iar pe 10 octombrie trebuia sa primim drepturile salariale pt.luna septembrie si nu le-am primit ca nu au bani la buget.
  Primarul pdl Paducel ne spune ca dumnealui a facut demersuri la ministerul finantelor dar nu i se acorda fondurile necesare.
  Oare face parte din cei 300 de primari care au primit bani de la guvern in sedinta din 12.10.2011?
  sotul monicai ridzi la petrosani de ce are bani de salarii?

 2. voi face saptamana viitoare un memoriu doamnei Barbu pe aceasta problema.

 3. gabryela says:

  multumim,
  in acest memoriu poate cereti ca actualul ministru al muncii sa anuleze ordonanta din 2010 care permite primariilor sa ne trimita in somaj daca nu au bani la buget.nu stiu ce nr.are oug.primarul mai nou vrea sa ne trimita in somaj conform acelei ordonante si sa treaca persoana cu handicap pe indemnizatie.
  eu am facut un apel si la presa locala.
  http://www.zvj.ro/curent/

 4. “In perioada curpinsa intre 24 si 27 octombrie, noi, bloggerii liberali, facem un apel la reconciliere nationala in jurul Monarhului nostru.

  In aceste zile, in particular, invitam blogosfera si mass-media la incurajarea unui armistitiu politic. Sunt momente, precum “Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai”, cand romanii, indiferent de nationalitate, religie sau orientare politica, trebuie sa isi regaseasca speranta comuna intr-un viitor mai bun.

  Coroana Romaniei, sub care s-a facut Unirea cea Mare, sa fie macar in aceste zile simbolul sub care sa ne regasim unitatea si fraternitatea pierduta la 30 decembrie 1947.

  In vremurile tulburi pe care le traim, avem nevoie mai mult decat orice de un moment de respiro, in care sa ne omagiem in liniste Suveranul. De aceea, noi, bloggerii liberali, ne obligam ca in aceste zile sa nu raspundem niciunei provocari, de orice natura ar fi aceasta, si sa cultivam valorile nationale, in bucuria jubileului Majestatii Sale, Regele Mihai.”

  Clubul Bloggerilor Liberali

 5. gabryela says:

  astazi cred ca s-a scris o noua fila de istorie prin discursul regelui in parlament!?
  un moment emotionant in care am lacrimat!

 6. ….iar concertul de la Opera este superb! O lectie de diplomatie!

 7. gabryela says:

  legat de ce v-am postat anterior, neacordare de salariu si indemnizatie de concediu.
  in 22 septembrie am facut telefonic o sesizare la ministerul muncii la inspectia sociala.ghiciti ce?ieri am primit raspuns in scris in care imi comunica caci in urma controlului la primarie de catre inspectorii dumnealor, printre altele eu am primit indemnizatia de concediu in cuantum de 570 ron in data de 08.06.2011.
  sa lesin cand am vazut acest lucru.inseamna ca primarul mi-a mancat banii si acest lucru tine de penal.
  eu nici nu am atat salariul,ci numai 541 ron(indemnizatia fiind egala cu un salariu).deci ma fura si la salariu.
  cu acest raspuns pot sa fac sesizare la procuratura si la curtea de conturi?

Raspunde