Cristina-Ancuța POCORA

“Colegiul fără Bac Andronescu-Pricopie”, afacere cu premeditare încă din 2011 sau Cum să creăm “una dintre cea mai frumoasă școală” din lume!

16 September 2014 ·

Ecaterina Andronescu și discipolul său, Remus Pricopie, slujesc interesul facultăților private și lovesc în învățământul liceal. Toate acestea pe banii părinților! Și din 2011 tot încearcă să promoveze aceste reglementări!

După ce a omorât școlile profesionale, doamna Andronescu (care a abramburit tot sistemul de educație atunci când a fost ministru) și gașca ei dau, acum, un mare ajutor facultăților private dezvoltând o specie de colegiu tehnic fără nevoia depășirii Bac-ului. Concret, elevul care nu a luat Bac-ul poate merge la “Colegiul fără Bac Andronescu-Pricopie”, evident, pe banii părinților. Totul pe bani cu susținere din buzunarul părinților.

Ce este exact acest “Colegiu fără Bac Andronescu- Pricopie”? Este o instituție acreditată? Se ridică la standardele de acreditare pentru facultate sau pentru liceu? Și dacă facultatea nu este acreditată poate avea Colegiu?  Iar avalanșa de întrebări care necesită clarificare poate continua.

Și, deși pentru părinți este o abrambureală generală și costisitoare, pentru prietenii PSD este o afacere foarte bună, avantajoasă din punct de vedere financiar, dar și electoral.

Una peste alta, totul a fost premediat. Abramburiștii PSD-iști lucrează de mult la acest proiect. În octombrie 2011, parlamentarii PSD, printre care Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean și Lia Olguța Vasilescu, depuneau un proiect de lege care le permitea elevilor care nu au absolvit examenul de Bacalaureat să urmeze un an pregătitor, finanțat partial de stat, într-o universitate. (Sună cunoscut?  Ideea revine în 2014, cu “mici corecții”. )

 

Conform inițiatorilor, elevii care nu luau Bacalaureatul, dar aveau media de absolvire peste 7, puteau studia un an pregătitor la universități. Pe parcursul acestuia, statul era obligat să-i susțină financiar, “cel puțin la nivelul ajutorului de șomaj”. Dacă, între timp luau Bacalaureatul, elevii care urmau un asemenea “an pregătitor” puteau să-l echivaleze “total sau parțial” anului I universitar și să continuie studiile la facultatea respectivă.

În 2011, proiectul a fost respins de Parlament. Acum, când au toate frâiele puterii, abramburiștilor PSD-iști le-a fost floare la ureche să emită o ordonanță de urgență. Ba mai mult, îl vând ca pe o soluție miraculoasă pentru problemele tinerilor și a pieței muncii.

Și totuși, în privința întrebărilor de acum, cine răspunde? “Decât” ilustrul ministru Pricopie, crescut de “vulpe, ca Romulus și Remus” sau mentorul său, “Abramburica” Andronescu? Sau poate chiar șeful lor, stimabilul “Fă” Ponta? Mi-e teamă că nu va răspunde nimeni. Căci, în loc de recrearea școlilor profesionale, de care România are atât de mare nevoie pentru a da meseriași adevărați, gașca PSD preferă haosul. Un haos extrem de profitabil pentru prietenii lor cu facultăți private! Un haos care le va aduce bani mulți lor, iar, pentru părinți și elevi, nu va aduce decât “una dintre cea mai frumoasă școală din București”, din țară și din lume!

Raspunde