Cristina-Ancuța POCORA

Comisia pentru munca din Camera Deputatilor se intoarce din vacanta

23 August 2010 ·

Maine si miercuri (24 si 25 august 2010), deputatii din cadrul Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor ne vom reuni pentru urmatoarea  ordine de zi .

Sunt legi importante, dar cea mai importanta dezbatere va fi cea in jurul Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice. Practic, vom relua dezbaterea pe aceasta lege si vom realiza un nou raport.

Am mai vorbit despre aceasta lege aici , aici , aici si aici.

3 Raspunsuri la “Comisia pentru munca din Camera Deputatilor se intoarce din vacanta”

 1. Dacă îmi permiteţi o observaţie pe care cred că am mai făcut-o pe acest blog…

  În cazul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.13/2010, ar fi utilă definirea suplimentară, “în clar”, a ceea ce înseamnă locurile de munca nou-create.

  Ordonanţa se chinuie foarte tare să delimiteze “excrocheria” obţinerii unor reduceri de fiscalitate prin concediere şi reducere a locurilor de muncă, urmată apoi de angajare şi apariţia unor locuri de muncă “nou-create”.

  De exemplu, la reînfiinţarea unor locuri de muncă desfiinţate pentru reducerea activităţii, din câte ţin eu minte, locurile de muncă trebuie date, cu precădere, celor care au fost daţi afară pe motivul restrângerii de activitate (parcă e o prevedere în Codul Muncii).

  Eu am găsit deja o soluţie de ocolire a prevederilor. Dacă am două, trei, patru firme, desfiinţez şi înfiinţez posturi astfel încât să mut salariaţii dintr-o parte în alta pentru a beneficia de maximul deducerilor având totuşi, global, aceiaşi angajaţi.

  Pe lângă definirea mai clară a “posturilor nou-create”, ar fi utilă o modificare banală. Se condiţionează scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale de 12 luni de activitate pentru salariat. Spun şi eu… Nu e mai simplu decât să umbli după patron să recuperezi banii în cazul în care salariatul nu stă 12 luni, să fie pusă facilitatea fiscală în ultimele 6 luni din primele 12 luni?

 2. hermann says:

  Da, ar fi mai bine de zis ca munca in Comisii a inceput mai inainte, cu pregatirea materialele asa pentru a nu zice unii ca parlamentarii au vacanta multa. Deci, maine incepe treaba in Comisii la Parlament, dar munca este mai mereu, acum nu asa cum zice Boc, Videanu si Base de 16 ore pe zi, insa este destula pentru cine este interesat sa faca ceva pe lumea asta…
  Succes-uri in noua sesiune si sa speram ca vom avea mai multe rezultate pe motiuni si nu numai!

 3. […] Desi, astazi, aveam mai multe actiuni in agenda, toata activitatea mi-am concentrat-o in cadrul Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala, unde am reluat dezbaterile asupra Legii Pensiilor. […]

Raspunde