Cristina-Ancuța POCORA

Copiii abandonati sunt ai nostri, ai tuturor!

23 June 2013 ·

Ieri , impreuna cu toata familia, am ales sa petrecem putin timp alaturi de copilasii de la “Casa Gabriela” din Fetesti (un centru unde stau copiii de care familiile lor nu pot, nu doresc  sau nu sunt  capabile sa aiba grija).  

Cum va mai spuneam, credinta mea este ca investitia majora, astazi, trebuie facuta in copii si tineri. Cresterea , educarea si sanatatea lor sunt vitale pentru felul in care va arata Romania atunci cand vom fi noi la pensie.

Si copiii abandonati trebuie sa se afle in atentia noastra si nu ma refer aici la noi, ca autoritati oficiale, ci ca oameni. Acesti copii fara noroc, dar frumosi si destepti, trebuie sa aiba un model sanatos de societate, trebuie sa pretuiasca, atunci cand vor fi mari, valorile familei sanatoase. De aceea, noi cei din societate trebuie sa le aratam cum arata familia, sa le aratam ca familia inseamna dragoste, sprijin, vorbe frumoase.

De aceea, am petrecut cateva ore cu familia mea acolo si de aceea vom repeta gestul si la Fetesti, dar si la Tandarei.

Fiecare dintre noi poate face acest lucru pentru ca, aproape in toate orasele, gasesti astfel de centre! Macar atat. E un efort minim care realizat de mii de familii poate schimba societatea in bine!

Un Raspuns la “Copiii abandonati sunt ai nostri, ai tuturor!”

  1. tolbaru geta says:

    S va pasa de ei sau politizati si drama copiilor abandonati cum ati facut cu persoanele cu handicap ?

Raspunde