Cristina-Ancuța POCORA

Cresterea salariilor, praf portocaliu aruncat in ochii romanilor

01 August 2011 ·

Administrația portocalie a găsit un nou subiect pentru a arunca praf în ochii românilor: creșterea salariilor din sectorul bugetar.

Premierul Boc vorbește cu emfază despre creștere economică, în timp ce starea reală a economiei românești și calitatea vieții oamenilor sunt la pamant. Ideea creșterii salariilor din sectorul bugetar este doar un nou subiect ieșit din laboratoarele PD pentru a mai lansa pe piața o temă cu care să-i amețească pe români. Probabil că în viziunea celui mai incompetent premier pe care l-a avut România în istoria sa post-decembristă, tăierile de panglici de la cei câțiva kilometri de autostradă, plimbatul cu telegondola sau cu autobuzul supraetajat, reprezintă succese notabile, capabile să genereze un trai mai bun pentru toți românii. În lipsa măsurilor economice concrete, toate aceste manifestări, inclusiv declarațiile privind creșterea salariilor, nu sunt decât un joc de imagine.

Declarațiile premierului Boc sunt o bătaie de joc la adresa bugetarilor acestei țări pe care i-a umilit fără rețineri prin nerespectarea programului guvernamental pe care PD l-a trâmbițat în campania electorală, prin tăierile masive salariale în numele unei economii prost înțelese, prin nerespectarea angajamentelor luate în raport cu organizațiile sindicale și, nu în ultimul rând, prin disprețul față de legile și Constituția acestei țări.

Reamintesc că Guvernul Boc s-a angajat să anuleze la 1 ianuarie 2011 tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor. Or, acum, în imensa-i generozitate, Guvernul Boc se laudă cu o majorare de 5%. Curat dispreț față de români, dacă mai luăm în calcul și nivelul ratei inflației. Adică, în final, și dacă ar majora așa cum promite salariile bugetarilor cu cele cinci procente, în buzunarul românilor nu s-ar simți mai nimic, iar puterea de cumpărare ar fi aceeași.

Guvernul nu ne-a spus care au fost efectele măsurii abuzive și discriminatorii de tăiere a salariilor în sectorul bugetar și nici ce măsuri a luat pentru reducerea cheltuielilor bugetare în alte zone decât cea a salarizării, cum ar fi de pildă în materia achizițiilor publice. Risipa de bani în folosul clientelei politice a PD-ului continuă să fie o trăsătură caracteristică a acestui guvern, iar presa abundă zilnic de asemenea exemple.

Creșterea prețului gigacaloriei care va duce la costuri uriașe pentru încălzire la iarnă și creșterea prețului la carburanți care se va reflecta în creșterea prețului tuturor produselor și serviciilor acestea sunt câteva dintre adevăratele subiecte care ar trebui să-i preocupe pe actualii guvernanți.

Voi cum vedeti acest anunt al guvernantilor? Ce ar putea fi in spatele unor astfel de anunturi?

6 Raspunsuri la “Cresterea salariilor, praf portocaliu aruncat in ochii romanilor”

 1. mercore says:

  buna ziua !in primul rand nu este o crestere ci o recuperare a salariilor, iar in al doilea rand cand ni s-au taiat salariile nu ni s-au taiat in transe ca sa le recuperam in tranase … sa ni se dea banii inapoi odata cum ni s-au luat, asta e solutia …

 2. Anton says:

  Raspunsul este:Campanie electorala!!!Iar daca nu ne miscam repede,adica toti din miscarea de rezistenta,o sa avem o surpriza placuta la anul.Toata tara va fi portocalie.Ati facut sondaje la Tandarei???Ati citit articolul http://www.independentonline.ro/2011/08/01/Razboi-in-USL-Ialomita-pentru-Primaria-Slobozia_5049/
  La anul sa nu cumva sa apelati la emisiunea Andreei Marin,adica SURPRIZE,SURPRIZE!!!USL va pierde multe candidaturi.

 3. alina says:

  buna Cristina!imi cer scuze ca scriu pe langa subiect,dar am citit pe blogul lui Dan ca luni va fii Ziua cea Mare!iti urez nastere usoara(chiar daca vei naste prin cezariana,multa sanatate iar fetita voastra sa fie sanatoasa asta este cel mai important.

 4. multumesc Alina. da, va fi intr-o luni, pe 22 august, daca bebelusa nu se grabeste. 🙂

 5. alina says:

  cu multa placere !sa dea Dumnezeu sa fie totul bine!

Raspunde