Cristina-Ancuța POCORA

Cresterea salariului minim in 2014 inseamna ma bine pentru romani

13 November 2013 ·

 

Efectele măsurilor luate de guvernarea USL încep să fie resimțite de către tot mai mulți români. Continuăm să facem dreptate românilor și să îndreptăm neregulile guvernării PDL. După o perioadă în care s-a tăiat continuu de la populație a venit rândul să le facem dreptate cetățenilor.

Guvernul USL a negociat eficient cu creditorii internaționali și a obținut majorarea salariului minim în două tranșe, la 900 lei.

Astfel, de creșterea salariului minim brut de la 1 ianuarie la 850 de lei/lună vor beneficia 804.225 de salariați. Dintre aceștia, aproximativ 238.143 sunt din sectorul bugetar, iar 566.112 din sectorul concurențial.

Totodată, creșterea salariului minim la 900 de lei de la 1 iulie, va aduce beneficii pentru aproximativ 1 milion de salariați. 281.542 sunt din sectorul bugetar, iar 684.863 sunt din cel concurențial.

Dincolo beneficiile imediate pe care le aduce în buzunarul cetățenilor, decizia de majorare a salariului minim va aduce un plus de încasări la buget de 344 milioane lei.

Am spus că vom guverna în interesul românilor și ne ținem de cuvânt. Rezultatul negocierilor cu FMI și discuțiile legate de bugetul pentru anul 2014 demonstrează că PNL și-a manifestat identitatea sa de partid de dreapta, dar și solidaritatea cu partenerii politici în urmărirea obiectivelor stabilite prin programul de guvernare

PNL abordează tematica economică şi politicile guvernamentale într-un mod solidar. PNL este un partid de dreapta care a înscris priorităţi de politici de dreapta în programul de guvernare, de la cota unică, la scăderea CAS-ului, pe care le urmărește, dar în acelaşi timp, a susținut fără ezitare și creşterea salariului minim.

2 Raspunsuri la “Cresterea salariului minim in 2014 inseamna ma bine pentru romani”

  1. Rabdatoru says:

    Bine v-am gasit Doamna POCORA; am si eu o intrebare; de un an de guvernare legitima, ministrul PNL MARIANA CAMPEANU nu sa oprit putin in dreptul persoanelor cu DIZABILITATI, pentru a mai adauga ceva banuti la indemnizatia imfima pe care abia o primim, nu ma asteptam de la guvernul din care faceti parte sa fim tratati astfel. Cand o sa va amintiti cu adevarat si de noi? Astept raspunsul DVS. MULTUMESC PENTRU ATENTIE!

  2. ovesea nicolai says:

    Ce ne puteti spune despre indexarea indemnizatiilor persoanelor cu handicap si ale insotitorilor acestora?in 2014 se vor majora?

Raspunde