Cristina-Ancuța POCORA

Cristina Pocora – blog de demnitar… temporar

27 October 2008 ·

Sunt mulţi oameni care se irită brusc când aud că o femeie de 27 de ani a ajuns secretar de stat. Nici alegerea mea ca membru în Biroul Politic al PNL nu e digerată încă de toată lumea.  Ei bine, m-am obişnuit cu tot felul de aprecieri, de la mici răutăţi până la insinuări deloc subtile. În realitate, ele nu mă mai ating deloc.

 Sunt mândră de mine şi de ce am făcut eu în doi ani de când sunt în funcţie. Şi nu m-am schimbat deloc. Adică răspund la toate telefoanele, vorbesc cu toţi care au treabă cu mine şi am relaţii civilizate cu jurnalişti, chiar şi cu cei pe care unii dintre colegii mei îi evită.

Mi-am făcut blog nu neapărat pentru că e la modă, ci pentru că eu comunic oricum. Îmi place ideea de a fi printre puţinii demnitari liberali în funcţie care îşi dau cu părerea în blogosferă. Şi printre puţinii politicieni de la noi care scriu  din plăcere şi nu din interesul meschin de a strânge voturi sau simpatie.

54 Raspunsuri la “Cristina Pocora – blog de demnitar… temporar”

 1. Cristina R. says:

  Stimata Doamna Deputat,

  Va contactez pe aceasta cale in urma aparitiei pe care ati avut-o astazi la Conferinta de la Facultatea de Stiinte Politice. Am dorit sa vorbesc cu dvs. dupa conferinta, insa nu s-a putut, nedorind sa va deranjez.(Sunt cea care a considerat ca este o dovada de buna crestere, sa va permita sa parasiti incinta inaintea mea). Am fost placut impresionata de opinia dvs. cu privire la rolul organizatiilor de femei ale partidelor din Romania, care este diferita complet de cea a majoritatii femeilor-politician. Conduc o cercetare pentru lucrarea mea de licenta despre rolul acestor organizatii si va rog, daca se poate, sa imi oferiti o metoda de contact pentru a va trimite un chestionar pe aceasta tema. Mentionez ca cercetarea este strict in scop academic, nu sunt afiliata partinic si va voi trimite forma finala a lucrarii in luna iunie.

  Va multumesc pentru timpul acordat,

  Cu deosebita stima,

  Cristina R.

 2. geta says:

  Va scriu pentru ca sunteti femeie si parca intrevad la dvs. o latura umana. Pentru femeile operate de cancer de san si mutilate, pe care boala le-a anulat ca femei si care nu mai indraznesc sa se uite intr-o oglinda, caci e un cosmar, care nu mai pot visa la o relatie normala cu un barbat, caci nu mai au cum, si multe din ele tinere, pentru aceste condamnate ale vietii lupta cineva in Parlamentul Romaniei . Noi nu avem nici dreptul la pensie pe caz de boala , nici la incadrarea intr-un grad de handicap, desi acesta este vizibil si pentru orbi, dar asta e viata. Noua ne ramane doar dreptul la o moarte umila . Poate va pasa dvs. si de noi . Va multumesc, in numele tristetii , lacrimilor si rugaciunilor noastre. Sa va ajute Dumnezeu.

 3. Felicitari pentru promovare ! O meritati pe deplin ,sincer!

Raspunde